Zdun Darek B 01.11.2017 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2017 Oczywiście taka rura dodatkowo grzeje... Można jednak kupić wyższy piecyk i ukryć rurę za nim ale wyżej nad paleniskiem , w nowych modelach "akum" można jeszcze dołożyć akumulacji Piec jak poniżej można zobaczyć na naszej wystawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 02.11.2017 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2017 Portal „Świata kominków” zamieścił krótki artykuł na temat wkladów kominkowych tzw. „czystych”. Są tam listy ekologicznych piecyków i wkładów kominkowych oraz piecowych, czyli takich które posiadają stosowny certyfikat:http://www.kominki.org/kominek-jest-eko/art,6507,lista-ekologicznych-piecykow.htmlhttp://www.kominki.org/kominek-jest-eko/art,6499,jak-szukac-czystego-wkladu-kominkowego-lub-piecyka.html Myślę, że taka wiedza przyda się wszystkim tym, którzy kominki albo piecyki mają lub zamierzają je mieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 02.11.2017 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2017 Portal „Świata kominków” zamieścił krótki artykuł na temat wkladów kominkowych tzw. „czystych”. Są tam listy ekologicznych piecyków i wkładów kominkowych oraz piecowych, czyli takich które posiadają stosowny certyfikat: http://www.kominki.org/kominek-jest-eko/art,6507,lista-ekologicznych-piecykow.html http://www.kominki.org/kominek-jest-eko/art,6499,jak-szukac-czystego-wkladu-kominkowego-lub-piecyka.html Myślę, że taka wiedza przyda się wszystkim tym, którzy kominki albo piecyki mają lub zamierzają je mieć.Ja bym się tą listą nie podniecał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 02.11.2017 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2017 Ktoś w końcu taką listę zrobił i tak powinno być. Powinna być tak lista dostępna dla każdego, kto chce mieć kominek lub piecyk.Myślę, że dobrze byłoby, gdyby forumowi Zduni zweryfikowali ten spis modeli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 02.11.2017 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2017 Portal „Świata kominków” zamieścił krótki artykuł na temat wkladów kominkowych tzw. „czystych”. Są tam listy ekologicznych piecyków i wkładów kominkowych oraz piecowych, czyli takich które posiadają stosowny certyfikat: http://www.kominki.org/kominek-jest-eko/art,6507,lista-ekologicznych-piecykow.html http://www.kominki.org/kominek-jest-eko/art,6499,jak-szukac-czystego-wkladu-kominkowego-lub-piecyka.html Myślę, że taka wiedza przyda się wszystkim tym, którzy kominki albo piecyki mają lub zamierzają je mieć. Według tej listy mam porządny wkład. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 02.11.2017 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2017 Ktoś w końcu taką listę zrobił i tak powinno być. Powinna być tak lista dostępna dla każdego, kto chce mieć kominek lub piecyk. Myślę, że dobrze byłoby, gdyby forumowi Zduni zweryfikowali ten spis modeliNie zastanowił Cię brak niektórych dobrych marek na tej liście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 02.11.2017 23:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2017 Do tego jestem przyzwyczajona. Być może twórca listy (gazeta) zarządal kasy za umieszczenie modelu i te lepsiajsze firmy, które i tak mają markę dobrą wyrobioną, powiedziały „nie”. W takiej sytuacji to nie oznacza, że te co są na liście są złe. Być może tylko bardziej potrzebują reklamy. To dziwny rynek ta reklama. Napatrzyłam się przez 26 lat pracy wg jakich reguł, czy też ich braku działa.Ale masz rację, powinna działac zasada ograniczonego zaufania.Poza tym mam nadzieję, że nie wszystkie wkłady i piecyki z tej listy należy wyrzucic do kosza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 02.11.2017 23:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2017 (edytowane) Według tej listy mam porządny wkład. Ja mam gowniany. Edytowane 3 Listopada 2017 przez animuss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 03.11.2017 00:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2017 Hej, a może własną listę stworzymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 03.11.2017 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2017 Hej, a może własną listę stworzymy Jestem za. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 03.11.2017 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2017 Hej, a może własną listę stworzymyMoim zdaniem, mamy za małą wiedzę na ten temat. Jakie kryteria chciałabyś prać pod uwagę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MD. 03.11.2017 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2017 Tragiczna ta lista. Żal takie coś dalej rozpowszechniać. Kompromitacja tego kto tą listę stworzył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 03.11.2017 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2017 Kryteria? Myślę, że trzeba by najpierw poczytać jakie to te kominki mają spełniać warunki od 2022. MD., jakaś zawsze jest. Może to początek. Może z pomocą własnej wiedzy i doświadczenia – przede wszystkim Zdunów – można by wyeliminować z niej te wkłady, o których wiemy, że sprawiają problemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 03.11.2017 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2017 Kryteria? Myślę, że trzeba by najpierw poczytać jakie to te kominki mają spełniać warunki od 2022. MD., jakaś zawsze jest. Może to początek. Może z pomocą własnej wiedzy i doświadczenia – przede wszystkim Zdunów – można by wyeliminować z niej te wkłady, o których wiemy, że sprawiają problemy.Jak sobie to wyobrażasz? Napiszę, że wkład taki czy siaki to ściema, wsiądą mi na schaby psy spuszczone z łańcucha. To nie ważne, w jaki sposób zdobyto badania czy certyfikaty. Ważne że są! Teraz trzeba tego obronić, a adwokaci na garnuszku nie biednych firm, tylko czekają na taki "chleb"....Kiedyś, jeszcze w przebraniu, dobrałem się do tyłka jednej firmy. Zaraz zaczęli się mną interesować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 03.11.2017 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2017 O jakich zdunach piszesz?! Aktualnie trzech. Jeden puszcza tą samą płytę w kółko....drugi za mało wie o wkładach...trzeci w miarę niezależny (ale nie aż taki głupi by się podkładać) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 03.11.2017 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2017 UPS......Nie pisać, że do bani, tylko wymieniać, te które są dobreZawsze można to ubrać w rekuperację. Te się nadają, a z innymi może być kłopot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 03.11.2017 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2017 Ja bym się tą listą nie podniecał... Przecież producent który ma kilkadziesiąt modeli wkładów , wszystkie spełniają wymagania ekoprojektu , nie będzie zgłaszał wszystkich do jakiś tabelek... Tak na marginesie to wymagania owego ekoprojektu to nic specjalnego jak ma się atesty na rynki zachodnie.... Nie ma się czym tak bardzo podniecać.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 03.11.2017 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2017 UPS...... Nie pisać, że do bani, tylko wymieniać, te które są dobre Zawsze można to ubrać w rekuperację. Te się nadają, a z innymi może być kłopot.No i tak robię.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 03.11.2017 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2017 Romotop i kilka innych wiadomo, że są wysokiej jakości. Ale sporo osób szuka tańszych modeli z różnych powodów. Ile da się wymienić takich z niższej półki cenowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 03.11.2017 23:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2017 Romotop i kilka innych wiadomo, że są wysokiej jakości. Ale sporo osób szuka tańszych modeli z różnych powodów. Ile da się wymienić takich z niższej półki cenowej?Pestka. Każdy wkład nadaje się do palenia. Kto powiedział, że we wkładzie za 940 zł z OBI, nie można palić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts