czupurek 18.10.2004 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2004 o może takie:http://www.artservice.com.pl/drzwi/manhattan5_m.jpg no to lecę do juterka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 18.10.2004 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2004 Teak na mahoń meranti - koloru okien nie brałem pod uwagę natomiast ścian i podłogi (kafle i parkiet) jak najbardziej i dodatkowo współgra kuchnia i meble. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 18.10.2004 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2004 jeśli podłoga i ściany jasne ja wzięłabym takie jak wkleiłaś czyli ciemne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 18.10.2004 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2004 jeśli podłoga i ściany jasne ja wzięłabym takie jak wkleiłaś czyli ciemne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 19.10.2004 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2004 o może takie: http://www.artservice.com.pl/drzwi/manhattan5_m.jpg no to lecę do juterka Dokładnie ! Kolor jest super ! My wybraliśmy bardzo podobne , tylko te poprzeczki m-dzy szybkami chyba będą troszkę cieńsze . Pozdrowionka - Maxtorka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UKF 19.10.2004 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2004 Też stoję przed takim wyborem, też mam okna i drzwi zewnętrzne białe. Ale nie biorę ich pod uwagę, wydaje mi się, że białe okna nie będą się "rzucać w oczy", tak, żeby nadawać to stolarce wewnętrznej.Chciałabym również drzwi ciemne, model właśnie taki jak na Twoim, Czupurku, zdjęciu (mniej więcej, oczywiście). Zastanawiam się tylko jaki kolor najlepiej pasowałby do dębowej podłogi? Co do koloru mebli, to niestety moja wizja nie sięga tak daleko... Na początek w salonie będą na pewno te, które mamy teraz, czyli sosna bejcowana na ciemny brąz (chyba nazywa się to "patyna"). Z drugiej strony jak stanę "na progu salonu", to wszystkie drzwi mam za sobą, z kuchni i jadalni też ich nie widać, z salonu mogą być widoczne lub nie - w zależności od ustawienia kanapy... Mam natomiast problem z drzwiami w wiatrołapie: wejściowe są białe i co w związku z tym z drzwiami do przedpokoju? Zrobić "dwustronne" (z jednej strony białe, a z drugiej ciemne), czy po prostu ciemne dwustronnie?Może ktoś miał podobny problem/ma podobne rozwiązanie?MariaŻyczę udanego wyboru, Maria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 19.10.2004 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2004 Maria - ja mam ten sam problem z kolorem drzwi do wc, bo są dość blisko wejściowych (białe)z pozostałymi nie będzie chyba problemu bo, zlokalizowane są w części "prywatnej" oddalonej od reszty. więc raczej padnie na takie podobne jak zaprezentowałam. a drzwi dwukolorowe - to niezły pomysł. myślę o czymś takim do łazienki (żeby mi się kolorystyka nie popsuła od wewnątrz) - tylko ile to będzie pewnie kosztować! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 19.10.2004 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2004 Maria , możesz też wszystkie drzwi wewnętrzne i drzwi przejściowe z hallu do wiatrołapu zrobić w jednym kolorze - takim jak Ci się podoba i ew. do nich dostosować wewnętrzną powierzchnię drzwi zawnętrznych . A co do koloru to zależy jaki kolor będzie miała Twoja dębowa podłoga - czy naturalny czy czymś barwiony . Dąb naturalny ma niestety zupełnie inny odcień niż drzwi pokazane przez Czupurka . Pozdrawiam - Maxtorka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UKF 19.10.2004 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2004 Będziemy mieć drzwi drewniane i chcemy je samodzielnie pomalować/polakierować. Jeśli chodzi o drzwi dwukolorowe, to może to i fajny pomysł, tylko jeszcze nie "rozgryzłam" jak pomalować futrynę, żeby dobrze wyglądało. Drzwi zewnętrzne już mam i ich wewnętrzna strona jest właśnie biała. Teoretycznie można by zmienić jej kolor przez np. oklejenie, ale w związku z planowanym samodzielnym malowaniem drzwi wewnętrznych, chyba nie dobralibyśmy koloru... A kolor podłogi będzie (mam nadzieję) naturalny, tzn. nie planujemy barwienia i chciałabym taki lakier, który nie zmienia zabarwienia dębu na żółtawy. Maria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 20.10.2004 05:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2004 A kolor podłogi będzie (mam nadzieję) naturalny, tzn. nie planujemy barwienia i chciałabym taki lakier, który nie zmienia zabarwienia dębu na żółtawy. Maria Mario- u mnie podłogi (parkiet dębowy) były olejowane- wygladają rewelacyjnie- pięknie podkreslony kolor (brąz a nie żółty) ,nie świecą się, uwidoczniopne słoje. Ttrudno opisać, ale naprawdę ślicznie. Osobiście jesteśmy bardzo zadowoleni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UKF 20.10.2004 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2004 gorgu77, jak długo masz taki olejowany parkiet? Czy kłopotliwe jest utrzymanie go w dobrym stanie?My bedziemy mieli lakier matowy, taki mamy teraz w mieszkaniu na klepce z wiązu i drewno wygląda bardzo naturalnie: żadnego połysku i pięknie podkreślone kolory (parkiet nie przebierany, klepki o różnych odcieniach). Przez chwilę nawet myślałam o olejowaniu podłogi, ale jakoś boję się trudności jej utrzymania (być może nie jestem dostatecznie "uświadomiona" w tym temacie).Maria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 20.10.2004 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2004 Co prawda mieszkamy dwa miesiące i co do użytkowania to myję podłogę wodą z płynem do mycia drewna, raz na miesiąc ze specjalnym płynem do olejowanych podłóg. Wygląd posadzki jest super- drewno jest pieknie zabarwione- uwidoczniły się różne odcienie- ciemniejsze słoje, jaśniejsze. Mam nadzieję, że wkońcu umieszczę pare nowych fotek w galerii zdjęć na forum to zobaczych. Tak czy siak jestem bardzo zadowolona, podłoga podoba sie wszystkim . Aha- bardzo mało zbiera kurzu- naprawdę. Co tydzień robię generalniejsze porządki i w porównaniu do paneli - różnica na + dla parkietu jest ogromna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
italodisco 05.10.2006 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2006 mam białe ściany, boazeria brązowa do wysokości 150 cm , i podłoga parkiet buk czyli jasna doradzcie jaki kolor drzwi ciemne czy białe?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 05.10.2006 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2006 mam białe ściany, boazeria brązowa do wysokości 150 cm , i podłoga parkiet buk czyli jasna doradzcie jaki kolor drzwi ciemne czy białe?? pod kolor parkietu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts