Weronika1719507467 06.09.2010 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 A oto i winowajca:)Z8..http://www.z500.pl/projekt/z8/rzuty.html Niemamy gazu(podobno do 5 lat ma byc-ale czy on taki tani?), z prądem ciut się boimy(choc nie wykluczamy) a może ekogroszek?(lub piec na wszystko w sensie eko,wegiel, pellet) Pomóżcie,zupełnie niewiemy jakie ogrzewanie możnaby tu zastosowac.Musi byc niedrogie(chodzi też o instalacje i uwzględnienie ciepłej wody).Nie przeraża Nas piec na eko-jesteśmy młodymi ludźmi i jak raz na chociażby tydz.dołożymy groszku i wyczyścimy piec-to koronki z głów nam nie spadną:)Nie jesteśmy "wygodniccy".Zdajemy sobie sprawę że "cos za cos". Bardzo proszę o jakieś sugestie i rozwizania! P.S. Chcielibyśmy to PG troszkę powiększyc.Tzn zamknąc kuchnię z prawej strony i o tyle powiększyc to pg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Weronika1719507467 10.09.2010 12:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2010 Nikt mi nie pomoże? Proszę doradźcie. Niemam zielonego pojęcia co wybrac i jakie instalacje. A ja już bym chciała kupic projekt! RATUNKU! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kurt76 10.09.2010 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2010 heh.... miazdzacy wywod Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Weronika1719507467 12.09.2010 07:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2010 Może Pan kurt76 mi doradzi? Naprawdę jest to dla Nas dużyyy dylemat.Co człowiek to inna opinia... A Pan Staś to niech się tak nie zgrywa.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Terenia Maciek 12.09.2010 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2010 Witam No właśnie na tym planie nie ma kotłowni.Pozostaje gaz (którego nie ma), prąd lub kominek.Może dom wykonać jako najbardziej energooszczędny i do tego pompa ciepła, duży bufor (tylko gdzie go postawić - może w pralni ) , kominek i solary. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kurt76 12.09.2010 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2010 Może Pan kurt76 mi doradzi? Naprawdę jest to dla Nas dużyyy dylemat.Co człowiek to inna opinia... A Pan Staś to niech się tak nie zgrywa.. Ja generalnie mam ogrzewanie rozwiazane tak jak ProStas, czyli jak gdyby popieram jego wypowiedzi. Rob jak ci napisal.... energooszczednie i na prad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Weronika1719507467 13.09.2010 08:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2010 Boże uchowaj. Jak najbardziej serio jest rada. W zwartych domach, o pow. tak jak Wasz, nie ma sensowniejszego rozwiązania. Rzecz jasna, jak macie kasę, to do mojego rozwiązania dodajcie pompę ciepła. A wtedy, to tylko szacun. Jak liczysz się z kasą, zrób jak napisałem. pzdr Panie Staś chyba będę jednak zmuszona przemyślec Pana scenariusz:) Pompa ciepła odpada(za duża inwestycja). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elieszetikej 16.09.2010 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2010 ja popieram ProStasia w tym co pisze, sam chce podobny domek wybudowac (Antek 100m) i na pewno bedzie grzany pradem, co prawda sklaniam sie do kabli jednak nic nie jest wykluczone, na korzysc konwerktorow/promiennikow przemawia ich sterowalnosc oraz niski koszt instalacji.Podobnie jak wczesniej bylo napisane, wole kase wpakowac w ocieplenie i wentylacje niz w instalacje ogrzewania centralnego. Co do stropu, ProStas: czy tzreba wylewac? nie lepiej (taniej) wysypac na wzmocniony (w pamieci salon Piczmana) strop z kartongipsow? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elieszetikej 17.09.2010 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2010 Dzięki za opinie praktyka, mnie w sumie bardzo nakłaniać nie trzeba, mam "uczulenie" na kartongips a ponieważ strop nie musi być gruby, nie będzie tez bardzo drogi.No i dochodzi jeszcze kwestia szczelności, na którą uczula adam_mk.Jednak, wysypując wełnę na takim poddaszu, odetnę sobie możliwość składowania tam wszelkiej maści rupieci, na które nie ma miejsca w małym domku... chyba pozostanie zrobienie czegoś w rodzaju pomostu oraz półek nad kawałkiem ocieplonego stropu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elieszetikej 17.09.2010 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2010 brzmi sensowniej od mojego pomostu ta twarda wełna.Jeden "problem" mniej, czas szukać rozwiązania innych:) A wracając do tematu: jak tam przemyślenia autorki wątku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Weronika1719507467 18.09.2010 09:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2010 brzmi sensowniej od mojego pomostu ta twarda wełna. Jeden "problem" mniej, czas szukać rozwiązania innych:) A wracając do tematu: jak tam przemyślenia autorki wątku? Autorka wątku,bardzo poważnie rozważa przemyślenia Pana Stasia:D Ba!Nawet jest bliska zaakceptowania owych rozwiązań Hm..nawet w niedługim czasie zamierzam wojowac z Energetyką w Sądzie:)Może wywojuje jakąś zniżkę na prąd...Czas pokaże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kurt76 18.09.2010 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2010 (edytowane) Autorka wątku,bardzo poważnie rozważa przemyślenia Pana Stasia:D Ba!Nawet jest bliska zaakceptowania owych rozwiązań Hm..nawet w niedługim czasie zamierzam wojowac z Energetyką w Sądzie:)Może wywojuje jakąś zniżkę na prąd...Czas pokaże. Najlepsza opcja na obnizke cen energii byl zakup na rynku pierwotnym pakietu akcji Taurona, nie dosyc, ze maja w taniej taryfie znacznie tanszy prad niz ENEA to jeszcze majac te akcje co roku mam znizke na wszystko 15%. Pomijam juz, ze same akcje zwiekszyly juz od maja wartosc na gieldzie o ok. 20% Teraz zostaje tylko naklonic ENEA do wybudowania linii do mnie, a zaraz potem im podziekuje za wspolprace To bedzie moja slodka zemsta za doswiadczone ze strony tego operatora chamstwo i korupcje pracownikow (musialem dawac lapowki). Edytowane 18 Września 2010 przez kurt76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Weronika1719507467 18.09.2010 10:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2010 Najlepsza opcja na obnizke cen energii byl zakup na rynku pierwotnym pakietu akcji Taurona, nie dosyc, ze maja w taniej taryfie znacznie tanszy prad niz ENEA to jeszcze majac te akcje co roku mam znizke na wszystko 15%. Pomijam juz, ze same akcje zwiekszyly juz od maja wartosc na gieldzie o ok. 20% Teraz zostaje tylko naklonic ENEA do wybudowania linii do mnie, a zaraz potem im podziekuje za wspolprace To bedzie moja slodka zemsta za doswiadczone ze strony tego operatora chamstwo i korupcje pracownikow (musialem dawac lapowki). U mnie sprawa jest innego typu..mam słup na działce.Będę walczyc o jakiś ekwiwalent (służebnośc przesyłu). I z tego co się już orientowałam mam Duże szanse na wygraną. Czas pokaże.Niechcieli polubownie-to dam im popalic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redlum 18.09.2010 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2010 (edytowane) może trochę nie na temat - ale oglądaliście ostatnio na TVN - na jakie rzeczy pozwala ENEA instalatorom oraz kontrolerom? Polecam przeczytać a jak jest czas to też obejrzeć - http://uwaga.onet.pl/37417,news,,kto_stanie_w_obronie_klientow,reportaz.html Edytowane 18 Września 2010 przez redlum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts