Mixxer 06.09.2010 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 (edytowane) Kochani jako że jestem przed wyborem projektu czy gotowy czy indywiudalny to mam pytanie dotyczące łaizenki w projektach gotowych przy parterówkach zywkle lazienka ma 6m2 i mniej co na takim metrazu mozna zmieścic czy funkcjonalne są takie łazienki ?Jaki mają metraz Wasze łazienki i czy są funkcjonalne przy danym metrażu? Edytowane 6 Września 2010 przez Mixxer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfa36 06.09.2010 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 Mam 6 metrow, na tym metrazu wanna z parawanem, kibelek, umywalka , pralka i oczywiscie szafki. Zmiescilby się pewnie prysznic, ale byloby ciasno. Nie narzekam, choc gdybym budowala raz jeszcze lazienka bylaby większa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Bartek 06.09.2010 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 Zgadzam się z alfa36, 6 metrów wystarczy, ale gdyby miała jakieś 2m więcej, to bym się nie pogniewała:)Dodam, że zmieściliśmy w niej umywalkę w blacie, WC, wannę 170cm i wnękę z prysznicem, a oprócz tej łazienki mamy jeszcze drugą z WC i umywalką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mixxer 06.09.2010 14:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 Czyli jednka musi miec chyba 10m2 mamy córeczkę na wózku caly czas kombinuję żeby nie za ciasną łazienke zrobić ale zeby znów nie przesadzić w żadną stronę bo jak zrobię dużą łazienkę to gdzie reszta sie podzieje Forumowicze jak możecie to wklejajcie zdjęcia żeby mozna było zobaczyć na jakim metrazu jak co mozna zaprojektowac żeby było gustownie i funkcjonalnie. Oczywiście forumowiczą którzy już się odezwali dziękuje za info:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika_Gdynia 06.09.2010 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 zastanów sie co jest dla was niezbedne w łazience. Moze dla Was ważniejsze jest to aby prysznic był duzy (ja mam teraz wnękę prysznicową 120x100 i jest super) natomiast jak dla mnie wanny mogłoby nie być. Według mnie 6 -8 m to jest metraż ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 06.09.2010 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 Mamy łazienkę 5,5m. W niej mamy wannę 1,70 na 0,75, umywalkę 80cm, słupek 1,2 na 0,40 i sedes. Mamy fajna przestrzeń i łazienka jest bardzo funkcjonalna i wystarczająco duża. Jak zauważyłeś nie mamy pralki w łazience. Sąsiedzi mają identyczną łazienkę jeżeli chodzi o wielkość i mają w niej o dziwo wannę (wcale nie taka małą), prysznic, umywalkę, sedes i pralkę. Miejsca jest mniej wiadomo ale łazienka jest wystarczająca i naprawdę funkcjonalna. Jestem pełna podziwu dla sąsiadki, która tak zaprojektowała tę łazienkę, że nie wygląda na ciasną. Wszystko zależy od projektu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cekin 06.09.2010 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 na 6 m2 mam wanne 180x80, prysznic 80x80, wc, dwie umywalki 60 cm. wc zawsze mozna wymienic na bidet.Dla niepelnostprawnych osob sa wyliczone pewne minimalne standardy = poszukaj takich wytycznych i nieeksperymentuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts