Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ŁAZIENKA JAK METRAŻ MACIE I CO W NIM jak funkcjonalność

Mixxer

Recommended Posts

Kochani jako że jestem przed wyborem projektu czy gotowy czy indywiudalny to mam pytanie dotyczące łaizenki w projektach gotowych przy parterówkach zywkle lazienka ma 6m2 i mniej co na takim metrazu mozna zmieścic czy funkcjonalne są takie łazienki ?

Jaki mają metraz Wasze łazienki i czy są funkcjonalne przy danym metrażu?

Edytowane przez Mixxer

Czyli jednka musi miec chyba 10m2 mamy córeczkę na wózku caly czas kombinuję żeby nie za ciasną łazienke zrobić ale zeby znów nie przesadzić w żadną stronę:) bo jak zrobię dużą łazienkę to gdzie reszta sie podzieje

Forumowicze jak możecie to wklejajcie zdjęcia żeby mozna było zobaczyć na jakim metrazu jak co mozna zaprojektowac żeby było gustownie i funkcjonalnie.

Oczywiście forumowiczą którzy już się odezwali dziękuje za info:)

Mamy łazienkę 5,5m. W niej mamy wannę 1,70 na 0,75, umywalkę 80cm, słupek 1,2 na 0,40 i sedes. Mamy fajna przestrzeń i łazienka jest bardzo funkcjonalna i wystarczająco duża. Jak zauważyłeś nie mamy pralki w łazience.

Sąsiedzi mają identyczną łazienkę jeżeli chodzi o wielkość i mają w niej o dziwo wannę (wcale nie taka małą), prysznic, umywalkę, sedes i pralkę. Miejsca jest mniej wiadomo ale łazienka jest wystarczająca i naprawdę funkcjonalna. Jestem pełna podziwu dla sąsiadki, która tak zaprojektowała tę łazienkę, że nie wygląda na ciasną.

Wszystko zależy od projektu!