rafikir1 06.09.2010 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 Witam wszystkich forumowiczów! Po ostnich tegorocznych deszczach na poludniu polski zaczeły sie problemy u różnych osób z przemakaniem scian ( w tym również u mnie).W związku z tym chciałbym sie dowiedzieć jak można zabezpieczyć sciane przed przemakaniem i przy okazji ja docieplić.Moja sciana zbudowana jest od wewnatrz z pustaka, w srodku jest 5 cm wełny mineralnej i sciana zewnetrzna to równiez cały pustak. Chciałbym teraz docieplic to 5 - 8 cm styropianu i na to tynk akrylowy. Myslicie ze to dobry pomysł?? Krążą opinie ze sciany nie beda oddychać, zacznie wychodzic wilgoc itp. Widziałem jak kłada styropian na sciane i jest tam ok. 1 cm luzu miedzy sciana a styropianem, wiec gdyby zostawic od dołu 2 kratki wnawiewne to ewentualnawilgoc powinna odparowywć. Jakie jest wasze zdanie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mymyk_KSK 13.09.2010 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2010 Ściana nie oddycha... nie ma płuc Ale jaka ściana Ci przemokła? Piwniczna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawlo111 13.09.2010 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2010 Nie precyzujesz problemu. Przemakanie czy przemarzanie? Trochę mało tego ocieplenia ale z czego jest ściana wewnętrzna i zewnętrzna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts