Prezo 12.11.2006 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2006 Prezo wiesz co przeżyłem na tym forum już wielu takich krzykaczy i Ciebie przeżyję .Jak sie chcesz dowartościować to nie to forum .Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADAMOS48 12.11.2006 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2006 Radson produkuje również grzejniki dla Ferro o nazwie WEBERMAN ,nie wiem czy wiecie. W tym wypadku mogę potwierdzić różnicę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 12.11.2006 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2006 Radson produkuje również grzejniki dla Ferro o nazwie WEBERMAN ,nie wiem czy wiecie. W tym wypadku mogę potwierdzić różnicę . Czyli coś potwierdzasz...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADAMOS48 12.11.2006 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2006 Tak potwierdzam ,ale ja pisałem o markowych ,od wielu lat na rynku . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 12.11.2006 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2006 Tak potwierdzam ,ale ja pisałem o markowych ,od wielu lat na rynku . Aha, a np Purmo czy Korado czy też inne nie są markowe i na rynku od wczoraj? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Uchol 17.01.2010 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2010 czy ktoś mogłby mi podpowiedziec jak sciągnac górna kratke z grzejnika próbowalem ale nie chce zniszczyc prosze o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
synkopa 18.01.2010 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 Zacznij od lekkiego podważenia plastikowego znacznika firmy na bocznych ściankach, a następnie po zwolnieniu kołka z otworu, wykręć cały plastikowy emblemat. Póżniej pójdzie jak z płatka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaltam 18.01.2010 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 Potwierdzam.Odkręć plastikowe nakrętki na bocznych blachach. Unieś boki od spodu i podnieś górną kratkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Uchol 18.01.2010 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 dzieki jestescie wielcy musze sie tam dostac bo troszku nasyfilo sie gipsem dzieki i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 06.09.2010 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 Byłem już zdecydowany na Purmo, kiedy wyczytałem tu na forum o nowych grzejnikach Kermi, że takie fajne. Szczerze mówiąc, idea dwupłytowego grzejnika z płytami nie połączonymi równolegle, jak to zwykle przy grzejnikach, a szeregowo, tak, że najpierw jest grzana płyta frontowa, a dopiero potem plecowa (od strony ściany) bardzo mi się podoba, z drugiej strony jednak... rozsądek podpowiada, że w grzejniku i tak najistotniejsze jest grzanie konwekcyjne, a temu będzie pewnie rybka, czy radiator ogrzewa płyta przednia czy tylna, więc wynalazek zaoszczędzi najwyżej tyle, ile mniej będzie strat z grzania ściany za grzejnikiem. Grzejniki od Purmo są droższe. Pytanie, czy warto? Ciekaw jestem argumentów za i przeciw, a także opinii ludzi, którzy te grzejniki już kupili. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 07.09.2010 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2010 Powiem tak. Mam u siebie grzeniki Kermi X2 (tak chyba się ta linia nazywa). Czy są lepsze od Purmo - i tak nie jesteś w stanie tego zbadać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 07.09.2010 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2010 A te twoje grzejniki - kupowałeś je gołe, czy były w zestawach z głowicami termostatycznymi? J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 07.09.2010 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2010 No właśnie mam je gołe i zaczynam myśleć o głowicach termostatycznych. Ale mojemu hydraulikowi coś nie po drodze, aby pokazać, co może mi zaoferować. A Wy macie jakieś propozycje odnośnie tych głowic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
0degree 08.09.2010 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2010 Też mam kermi x2 dolnozasilane, jako darmowy geszenk dostałem zawory kątowe, sprzedawca coś wspominał że czasem zamiast tego dają głowice. O dziwo purmo dolnozasilane kosztowały by mnie więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 08.09.2010 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2010 O, a możesz się podzielić namiarami na sprzedawcę albo napisac konkretnie ile Cię kosztowały jakie grzejniki? Podstawowe dla mnie to V22 600x1200 i one w wydaniu Kermi są średnio 100PLN droższe od równoważnych im Purmo (porównuję ceny z Allegro). J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
instalato r 08.09.2010 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2010 A może zainteresujecie się grzejnikami CENTARA .Mają środkowe podłączenie i również ich budowa powoduje ze najpierw grzeje przednia płyta a potem tylna.Cena na pewno jest zachęcająca. Jak by co szukajcie firmy HM pod adresem Muhr.net. W Polsce dystrybutorem jest chyba firma Du-term.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
0degree 08.09.2010 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2010 O, a możesz się podzielić namiarami na sprzedawcę albo napisac konkretnie ile Cię kosztowały jakie grzejniki? Podstawowe dla mnie to V22 600x1200 i one w wydaniu Kermi są średnio 100PLN droższe od równoważnych im Purmo (porównuję ceny z Allegro). J. Napiszę wszystkie jakie ja mam, są to dolnozasilane kermi x2 v22 o wysokości 60cm. A więc 80cm - 360pln, 100cm-393pln, 120cm-459pln, 160cm-556pln, 180cm-609pln Ceny oczywiście brutto z wiosny tego roku, co do porównania z Purmo, to te mniejsze były troszkę tańsze z purmo, większe z kolei lepiej wychodziło kermi. Namiar mogę podać na sklep, choć wątpie czy skorzystasz bo to na podkarpaciu, więc niezły kawał od stolycy. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 08.09.2010 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2010 na to te moje 120cm mam po 488 ze sklepu internetowego i jest to jednocześnie najtańsza oferta jaką znalazłem, rozpiętość cen tego grzejnika choćby na allegro sięga stówy. Na podkarpacie po grzejniki nie pojadę, miałem po prostu nadzieję, że to może jakiś internetowy dostawca (np. stelaże kiblowe przyjechały do mnie z Bielska, nawet mimo kosztów kuriera byłem do przodu kawał grosza) J. PS@instalato r - dzięki, ale już za późno u mnie na grzejniki ze środkowym podłączeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
0degree 08.09.2010 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2010 No jasne szukać trzeba, ja w podobny sposób zamówiłem materiał na zabudowe poddasza i jechał do mnie prawie 200 km. bo też różnica cenowa była spora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 09.09.2010 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2010 A jak wygląda sprawa z zaworami termostatycznymi do tychże Kermi? Jakim się przyjrzeć? Zima się zbliża i do kilku pokoi bym chyba założył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts