Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 119
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 3 years później...
  • 7 months później...

Byłem już zdecydowany na Purmo, kiedy wyczytałem tu na forum o nowych grzejnikach Kermi, że takie fajne. Szczerze mówiąc, idea dwupłytowego grzejnika z płytami nie połączonymi równolegle, jak to zwykle przy grzejnikach, a szeregowo, tak, że najpierw jest grzana płyta frontowa, a dopiero potem plecowa (od strony ściany) bardzo mi się podoba, z drugiej strony jednak... rozsądek podpowiada, że w grzejniku i tak najistotniejsze jest grzanie konwekcyjne, a temu będzie pewnie rybka, czy radiator ogrzewa płyta przednia czy tylna, więc wynalazek zaoszczędzi najwyżej tyle, ile mniej będzie strat z grzania ściany za grzejnikiem.

Grzejniki od Purmo są droższe. Pytanie, czy warto? Ciekaw jestem argumentów za i przeciw, a także opinii ludzi, którzy te grzejniki już kupili.

J.

O, a możesz się podzielić namiarami na sprzedawcę albo napisac konkretnie ile Cię kosztowały jakie grzejniki?

Podstawowe dla mnie to V22 600x1200 i one w wydaniu Kermi są średnio 100PLN droższe od równoważnych im Purmo (porównuję ceny z Allegro).

J.

A może zainteresujecie się grzejnikami CENTARA .Mają środkowe podłączenie i również ich budowa powoduje ze najpierw grzeje przednia płyta a potem tylna.Cena na pewno jest zachęcająca. Jak by co szukajcie firmy HM pod adresem Muhr.net. W Polsce dystrybutorem jest chyba firma Du-term.

Pozdrawiam

O, a możesz się podzielić namiarami na sprzedawcę albo napisac konkretnie ile Cię kosztowały jakie grzejniki?

Podstawowe dla mnie to V22 600x1200 i one w wydaniu Kermi są średnio 100PLN droższe od równoważnych im Purmo (porównuję ceny z Allegro).

J.

Napiszę wszystkie jakie ja mam, są to dolnozasilane kermi x2 v22 o wysokości 60cm.

A więc 80cm - 360pln, 100cm-393pln, 120cm-459pln, 160cm-556pln, 180cm-609pln

Ceny oczywiście brutto z wiosny tego roku, co do porównania z Purmo, to te mniejsze były troszkę tańsze z purmo, większe z kolei lepiej wychodziło kermi.

Namiar mogę podać na sklep, choć wątpie czy skorzystasz bo to na podkarpaciu, więc niezły kawał od stolycy. Pozdrawiam.

na to te moje 120cm mam po 488 ze sklepu internetowego i jest to jednocześnie najtańsza oferta jaką znalazłem, rozpiętość cen tego grzejnika choćby na allegro sięga stówy.

Na podkarpacie po grzejniki nie pojadę, miałem po prostu nadzieję, że to może jakiś internetowy dostawca (np. stelaże kiblowe przyjechały do mnie z Bielska, nawet mimo kosztów kuriera byłem do przodu kawał grosza)

J.

PS

@instalato r - dzięki, ale już za późno u mnie na grzejniki ze środkowym podłączeniem.