Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nurniego dziennik- komentarze :)

magi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 942
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Teska,

był to hotel robotniczy, ale od jakiś 5 lat ciągle go remontują i odnawiają.

Wygląda na to, że jest OK. Nigdy w środku nie byłem więc mogę tylko pisać o tym co widzę z zewnątrz. Przejeżdżam tam dość często bo mam tam swój bank (zresztą hotel jet vis'a'vis banku)

Dojazd: do ronda Wiatraczna Grochowską lub Waszyngotna, potem Grochowską i skręt przed BP w ul. Omulewską.

Pozdrawiam

• 2 months później...

Widzę, że muszę przesunąć odnośnik do komentarzy na stopkę, bo rzeczywiście potem już go nie widać.

"Dzięcioł" - flaszeczka, pół literka zgodnie z definicją panów Kobuszewskiego, Gajosa, Pokory itd. z kabaretu Olgi Lipińskiej

Dzięcioł wygląda tak: lewą dłoń na wyskości brzucha poziomo, na niej opierasz łokieć prawej ręki, a dłoń zaginasz pod kątem 90 st.

Wygląda to jak ptaszek vel dzięcioł, a pomiędzy dłonie dokładnie mieści się butelczyna. :wink: :D

Na razie optymizm wlewa mi się uszami, zobaczymy jak będzie dalej. :D

Pozdrawiam

Pewnie, że pokażę, tylko na razie kopiemy fundamenty więc w realu to za trochę.

Natomiast wizualizację robi mi kolega architekt (za karę - wykazał błędy naszej Manueli ukochanej z Archipelagu) i coś mu się terminy wydłużają. Ale na pewno jak będę miał obrazki to zaraz podłączę.

Pozdrawiam

Przy budowie tak jest- raptem okazuje się, że cierpimy na bezsenność. My obecnie jesteśmy na etapie instalacji i to dopiero nie daje spać.

Jak czytam -wieczór zapowiada się ciekawie, a i na sen coś macie :lol: :wink: . Muszę poszukać może i u nas coś się znajdzie- Narobiłeś mi smaka.

Pozdrawiam,

Alis

Dzięki dziewczyny. :D :D :D

A Imiglikosik pierwsza klasa, ale był tyko czerwony :wink:

Jutro jedziemy "sikać" w fundamenty jak każe podobno tradycja a i pieniążek jakiś trzeba zamurować.

Przy okazji przmocujemy tablicę, którą skrzętnie wypełniałem, jako piśmienny lepiej, i cała budowa będzie już w pełni sformalizowana.

Pozdrowionka na weekendowy wieczór

Ktoś powinien napisać scenariusz na horror lub komedię (jak kto woli) pt.: "Bezsenność z Muratorem".

Ostatno gdzieś ok. 5:00 wyczytałem w "Podręczniku majstra budowalnego" (serio, mam taki i to b. pożyteczna rzecz), że jak się wyleje 5 cm chudziaka to trzeba zwiększyć odstęp zbrojenia ławy od chudziaka z 5 do 7-8 cm. :D

Nawet zagiąłem tym Jerzego, kerownika mojego.

Bez dyskusji zmieniliśmy grubość chudziaka na 10 cm.

Można powiedzieć, że znalazłem pierwsze potknięcie w projekcie., mam nadzieję, że ostatnie.

Pozdrawiam