nurni 06.01.2005 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2005 (I) i dla nas Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 13.01.2005 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2005 hydraulicy ? wiem o czym myslisz , ja przez kilka dni nie mogłam wejśc do domu - serce mi pekalo na widok tych rozwalonych ścian , ale teraz - czysciutko i pozamiatane ( wylewki ) a jakie echo za jakis czas krzykniesz sobie ile sił w klacie " domie mój !!!!" a echo Ci odpowie ".....mój,ój." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Becik 14.01.2005 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2005 Nurni a może to ten sam hydraulik-saper który robił nam kanalizację ....nie pamiętam jak miał na imię ale nazwisko na 'J' i mieszka w H.. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 14.01.2005 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2005 Nurni a może to ten sam hydraulik-saper który robił nam kanalizację ....nie pamiętam jak miał na imię ale nazwisko na 'J' i mieszka w H.. Pozdrawiam nie, nie ten sam imię na S. nazwisko na W. Chociaż może byli w tej samej jednostce. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kon111 16.01.2005 23:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2005 Nurni, czy aby nie za wcześnie rozkładasz rury po chudziaku. Jak przyjdą tynkarze z rusztowaniami to mogą być przykre niespodzianki. Mój hydraulik stwierdził, że przed tynkami rur C.O. nie będzie rozkładał bo tynkarzy nie upilnuje. Pytanie drugie: widzę, że ocieplone rury układasz bezpośrednio na chudziaku. Czy to oznacza, że ocieplenie styropianu bedzie tak cienkie, że nie da się tych rur ułożyć na pierwszej warstwie ocieplenia - moim zdaniem będą spore straty mimo otuliny. Jeśli ocieplenie bedzie wystarczająco grube to możesz zrobić tak jak ja planuję czyli: styropianu bedzie 5+5, dolna warstwa bedzie rozłożona na całości podłogi, na niej rury, a pomiędzy rury druga warstwa ocieplonych rur. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 17.01.2005 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2005 Dzięki Kon111 za czujność o rady.U mnie będzie odwrotnie najpierw wylewki potem tynki.Wiem, trzeba będzie je potem zabezpieczyć przed zniszczeniem, ale wykonawca się tego podjął.Co do rur na chudziaku to cenna uwaga i postaram się żeby zmieniono co się jeszcze da. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kon111 17.01.2005 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2005 Dzięki Kon111 za czujność ORMO czuwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYDZU 17.01.2005 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2005 Dzięki Kon111 za czujność ORMO czuwa. Forum czuwa, Forum radzi, Forum nigdy cię nie zdradzi :D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 17.01.2005 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2005 Forum czuwa, Forum radzi, Forum nigdy cię nie zdradzi :D:D Ale zamrażania nie będzie !??! Z obywatelskim pozdrowieniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYDZU 18.01.2005 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2005 Ale zamrażania nie będzie !??! Zamrożona to tylko gorzałka będzie na parapetówce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 18.01.2005 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2005 Ale zamrażania nie będzie !??! Zamrożona to tylko gorzałka będzie na parapetówce Amen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 25.01.2005 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2005 Nurni, jeżeli kuchnia gazowa i będzie wyciąg, a nie pochłaniacz to nie zapomnij o doprowadzeniu świeżego powietrza w okolice palnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 25.01.2005 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2005 Nurni, jeżeli kuchnia gazowa i będzie wyciąg, a nie pochłaniacz to nie zapomnij o doprowadzeniu świeżego powietrza w okolice palnika. Wiem, wiem ale dzięki za przypomnienie. Będzie płyta elektryczna i wyciąg na zewnątrz. Kratka doprowadzjąca też jest na wszelki wypadek lecz będzie zatkana bo wentylacja mechaniczna. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisper 26.01.2005 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2005 Cholerka, mało Ci się w Dzienniku z wrażenia nie wpisałem Właśnie tak sobie pomyśliwam o odkurzaczu centralnym. Robisz od razu całość, czy najpierw rury, a kiedyś kiedyś resztę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 26.01.2005 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2005 Whisper Teraz tylko zrobiłem "ruraż" . Potem po tynkach pozakładam gniazdka. Jednostkę centralną kupię ale nie w pierwszej kolejności. Mam co prawda nawet dobrą ofertę na Beam'a 2750 - 2.500 zł z instalacją - w ramach kompleksowego wykonania. No cóż ale musi jeszcze troszkę poczekać. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisper 26.01.2005 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2005 Rozumieć, rozumieć... To chyba najlepsze wyjście. Jak będzie wolna kasa to się złoży wszystko do kupy, a jak nie to poczeka aż się kasa znajdzie. Nurni, czy do tego potrzeba jakichś fachowców, żeby zaprojektowali takie coś, czy oni tak... na oko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 27.01.2005 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2005 Rozumieć, rozumieć... To chyba najlepsze wyjście. Jak będzie wolna kasa to się złoży wszystko do kupy, a jak nie to poczeka aż się kasa znajdzie. Nurni, czy do tego potrzeba jakichś fachowców, żeby zaprojektowali takie coś, czy oni tak... na oko? Myślę, że można to zrobić samemu. Na stronie Beam'a jest nawet szczegółowa instrukcja. U mnie ludzie robiący to na codzień pracowali 6 godzin + próba ciśnieniowa w mojej obecności. Coś mi tam tłumaczyli o załamaniach, kątach, spadkach, w różnych miejsach są przezroczyste rury - więc dokładniejszej wiedzy to pewnie wymaga. Gdyby mnie czas nie godnił to kto wie, może bym się skusił. Koszt materiałów na moją instalację by wyniósł ok 750 zł - patrząc na cennik na stronie Beam'a. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kon111 05.02.2005 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2005 Nurni mrozy idą sierczyste, czym bedziesz suszył te wylewki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 06.02.2005 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2005 No właśnie trochę mnie ta nagła zmiana temperatur załamała. Zdecyduję jutro rano. Albo przesuwam termin albo cztery dmuchawy olejowe. Na pewno będzie dodatek do -10 st.C ale przy takich mrozach to będzie zamarzać w miksokrecie. No nic jutro się wszystko wyjaśni. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 07.02.2005 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2005 robota widzę wre ...jak zwykle zresztą ...już chciałabym zobaczyć jak będzie wyglądał kominek..... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts