nurni 07.02.2005 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2005 ...już chciałabym zobaczyć jak będzie wyglądał kominek..... Jeszcze troszku cierpliwości A na dodatek mróz zablokował mnie z wylewkami na jakiś czas Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kon111 15.02.2005 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2005 Nurni to fajnie, będzie można sobie pobiegać.A tak poważnie to jaką grubość styropianu dałeś na dole, a jaką na górze. Jaka jest grubość wylewki na dole i na górze, no i oczywiście ile wzięli panowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYDZU 16.02.2005 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2005 Większość "moich" pytań już zadał Kon111. (we trójkę jedziemy w podobnym tempie więc i problemy podobne)Ja dorzucę jeszcze tylko byś napisał jaki zakres prac wchodził w ich robotę: czy robili ci izlolację poziomą i układali styropian - czy sam to robiłeś? I pytanie nr 2: gdzie znalazłeś opis tych podpórek pod okna według projektu Jareko. Ewentualnie jakieś zdjęcia tych twoich może masz? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 16.02.2005 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2005 Kon111 i Rydzu ...pobiegać i na rowerku pojeździć będzie można też. Oto dane techniczne: 1. Podłogówka parter: folia 0,5mm, styropian FS20 4cm + 4cm + 3 cm z folią rastrową, zbrojenie, rurki ogrz. podłogowego, , wylewka z uplastyczniaczem 7cm 2. Reszta parter: folia 0,5mm, styropian FS20 12cm, wylewka z uplastyczniaczem 6cm 3. Garaż: folia 0,5 mm, styropian FS20 10 cm, folia 0,5 mm, wylewka zbrojona (siatka 10x10cm, gr. ok 3 mm) 5 cm, ułożone ze spadkiem w stronę odwodnienia liniowego, 4. Piętro: folia 0,5mm, styropian FS15 4cm, wylewka z uplastyczniaczem 5cm. Ceny muszę wykopać bo z głowy nie pamiętam. Całość prac była robiona przez ekipy. Na dół dokupiłem im tylko 100m2 folii, żeby robili większe zakłady i bardzo dokładnie uszczelnili całość. Rydzu - podpórki zobaczysz poniżej: http://www.jar-eko.home.pl/tymczasowa1.htm zrobiłem jes sam z kątowników kupionych w żelaźniaku. Ważne żeby jeden z kątowników miał otwór podłóżny wtedy można dokładnie dopasować wyskości przed skręceniem śrubami. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 22.02.2005 00:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2005 Super zdjęcia! To wszystko w dwa dni??! Wierzyć się nie chce. Rewelacja!Kiedy ja tak będę...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 22.02.2005 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2005 Kiedy ja tak będę...? Ani się obejrzysz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 22.02.2005 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2005 Kiedy ja tak będę...? Ani się obejrzysz Nurni...http://gify.mjw.pl/gifs/milosc/00000029.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Boowa 23.02.2005 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2005 witam, Nurni podziel się informacjami na temat podłogi w garażu i instalacji odwodnienia liniowego.. do czego podłączyłeś odpływ? kanaliza, deszczówka? czy już w chodziaku trzeba było osadzać korytko odwodnienia? jakiej masz klasy? A15? dodaja też wszystko co przyjdzie Ci jeszcze do głowy w związku z tym tematem.. pozdrawiam i z góry dziękujęPiotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 24.02.2005 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2005 TPSA jest dziwnym tworem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 24.02.2005 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2005 nurni - TPSA jak widać może jeszcze zadziwić. U nas było podobnie czyli brak możliwości technicznych (nie chciało im się słupów stawiać) i zaproponowali tel. radiowy. My odmówiliśmy a dwa miesiące później dzwoni pani z TPSY, żeby przyjechać i podpisać umowę na telefon Okazało się, że przy wprowadzaniu wywiadu technicznego do ich sytemu ktoś się pomylił i zamiast wpisać nie do zrealizowania wpisał realizacja I tak mamy kablowy telefon :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 24.02.2005 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2005 witam, Nurni podziel się informacjami na temat podłogi w garażu i instalacji odwodnienia liniowego.. do czego podłączyłeś odpływ? kanaliza, deszczówka? czy już w chodziaku trzeba było osadzać korytko odwodnienia? jakiej masz klasy? A15? dodaja też wszystko co przyjdzie Ci jeszcze do głowy w związku z tym tematem.. Piotr Instalacja rozprowadzana na etapie zasypywania fundamentów, do kanalizacji (czyli na razie szamba). Kratki 4 x 1m ACO, kratka metalowa, rynny z ceramiki wypiekanej piecowo, klasy nie znam. Układane wszystko rzem z wylewkami. Zrobione kolanko, żeby nie śmierdziało. Kratka jest 50 cm od ściany i bardzo dobrze odizolowana od strony wjazdu, żeby woda nie zamarzała w odpływie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 24.02.2005 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2005 Nurni, a może by tak natej neostradzie jakaś mała sieć kamerek Webowych. Forrum Murratorum by ci budowy przypilnowało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 27.02.2005 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2005 Nurni, a może by tak natej neostradzie jakaś mała sieć kamerek Webowych. Forrum Murratorum by ci budowy przypilnowało. ... a w czasie normalnego zamieszkiwania, po miesiącu, TVN jakiś milionik może by wypłacił PS. Ale wtedy budowanie przestałoby mnie bawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 27.02.2005 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2005 Aleć widzę liczenie dutków by cie bawiło. PS. W razie czego 10% odstępnego się należy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 27.02.2005 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2005 Aleć widzę liczenie dutków by cie bawiło. PS. W razie czego 10% odstępnego się należy. Bardziej bawiło by mnie ich wydawanie OK. 10% jest Twoje- jak by co oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kon111 07.03.2005 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2005 Podłogówka parter: folia 0,5mm, styropian FS20 4cm + 4cm + 3 cm z folią rastrową, zbrojenie, rurki ogrz. podłogowego, , wylewka z uplastyczniaczem 7cm Nurni czy jako zbrojenie dałeś siatkę stalową czy może mikrozbrojenie czyli włókna polipropylenowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 07.03.2005 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2005 Siatkę z prętów stalowych 10x10 cm Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisper 21.03.2005 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2005 Nurni, super pomysł z tym przymiarem i opisami pomieszczenia/stron świata. Znając siebie, po prostu bym zrobił zdjęcia, a potem zgadywał która z kilkudziesięciu ścian jest na zdjęciu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olkalybowa 07.04.2005 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2005 Witam. Imponujący zbiór zdjęć z budowy . Potrzebuję trochę czasu,aby sie wczytać. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisper 12.04.2005 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2005 Pan, który podłączał gazomierz, przedmuchał najpierw rurę (straszy syk) a potem podłączył gazomierz - wszystko z papierosem w ustach na wszelki wypadek stałem 10m dalej. Nie wiem czy 10 metrów robiłoby jakąś różnicę jakby co....... Chyba tylko psychologiczną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts