Ivonesca 27.07.2005 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2005 ...cholerka...naczyta sie człowiek o tym błyszczeniu i zaraz zastanawia nad takim sposobem poprawy swego wyglądu ....tylko po jakimś czasie może się to skończyć posiadaniem na własność drużyny piłkarskiej lub tanecznej baletowej (w zależności czym się będzie poprawiało wygląd - dziewczynkami czy chłopcami) Pzdrv hi,hi,hi ....no tak by rzeczywiście wychodziło PS. na razie pozostaję przy dwójce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYDZU 29.07.2005 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2005 No to dalej "łeb w łeb" zasuwamy Jeszcze o inwentaryzacjach nie myślę, ale pewnie trzeba będzie pomału zaczac się rozglądać, bo przydało by się chatkę odebrać, żeby na dziko za długo nie mieszkać Jakie masz wymiary parapetów (mniej więcej) - jaki materiał i jakie pienądze za nie sobie firma policzyła? Odbieram nasze parapety we wtorek i chciałbym porównać ceny. A malowanie zaczynamy dopiero po ich obsadzeniu - wstępnie od czwartku sobie "klepnąłem" kilka dni urlopu - i mam nadzieję, że będzie już chłodniej... Pozdrawiamy cała rodziną i "brygadą RR" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 29.07.2005 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2005 "Łeb w łeb" lub bardziej "kafelek w kafelek" Parapety z tej samei firmy co okna - NATURA. Mahoń, w tym samym kolorze co okna tylko malowany lakierem poliuretanowym. Parapety są szersze w świetle o 5 cm, i wystają na pomieszczenie o 5 lub 10 cm, w zależności czy jest kaloryfer czy nie. Grubość 4 cm. Oczywiście ilość parapetów ograniczyliśmy do niezbędnego minimum. Po co mi takie paprapety w spiżarni czy garażu - tam zrobiłem parapety z resztek gresu. Wymiary paprapetów: 3260x320, 540x250, 550x250, 1440x320, 650x320, 1240x350, 610x25 mm. Koszt z montażem 1.380 zł brutto Pozdrófki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 29.07.2005 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2005 Nurni miłego malowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 29.07.2005 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2005 Nurni tyyyyyyyyyyyyyyyyyyle już przeżyłeś to i malowanie pójdzie gładko Pogoda fakt ciężka jest na takie prace ale cóż Pędzle w dłoń i malowanko Miłej pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YaMarzena 29.07.2005 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2005 Nurni, no to fajnie, że chałupka wytrzymała - znaczy dobra robota Mam nadzieję, że u mnie fundamenty też się ostały hehe Miłego weekendu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 31.07.2005 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2005 Nurni, no to fajnie, że chałupka wytrzymała - znaczy dobra robota Mam nadzieję, że u mnie fundamenty też się ostały hehe Najwyżej będziesz miała lustrzane odbicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 31.07.2005 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2005 Tak to bywa z tymi nieszczęsnymi burzami, ze cząsami szkody narobią Najważniejsze, ze wasz domek nie przestraszył się nawałnicy i nic go nie ruszyło a malowanie hmmm pewnie już niebawem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYDZU 31.07.2005 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2005 Kurczę - ja też przebimbałem (ale z premedytacją ) cały weekend A do sumaków i tak nas nie zraziłeś i sobie takiego zafundujemy na działeczce - jak już oczywiście będzie ona przypominać działeczkę, a nie zarośnięty chwastami kamieniołom Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 31.07.2005 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2005 A do sumaków i tak nas nie zraziłeś i sobie takiego zafundujemy na działeczce - jak już oczywiście będzie ona przypominać działeczkę, a nie zarośnięty chwastami kamieniołom .... Ale na poważnie - są to cholernie kruche drzewka. Popatrzyłem sobie na przekroje tych zwalonych. Na zewnątrz zielono a w środku próchno. Zaznaczawm, że teściówka ma chopla na punkcie podlewanie, wieć o zsuszeniu nie może być mowy. Jak już wyrosną to patrz co mogą zniszczyć jak będą się łamać - bo popękały jak zapałki. Chociarz obiektywnie bardzo ładne drzewko to jest. Tylko ja bym je przycinał na wys. tak ok. 3 m. Piuropusz byłby fajny, a bezpieczeństwo zapewnione. Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 04.08.2005 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2005 Nurni skoro brak lini to może jakiś napad Miłego odpoczynku i reseciku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 05.08.2005 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2005 Co to za jakis parszywy dzień - nasza Cytryna też sie popsuła. A raczej cosik się urwało przy sprzęgle. Dobrze, ze jest jeszcze stary golf-gazownik. A wyjazdu nad morze - to troszke zazdraszczam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inż. Mamoń 05.08.2005 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2005 Tak tak, reseciki przy ognisku to dobra rzecz dla zdrowotności Życzę sukcesów budowlanych !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 08.08.2005 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2005 Dzięki wszystkim, resecik się udał i jedziemy powtórzyć we czwartek - teraz już na 6 dni i to będa całe wakacje. A dzisiaj, w ramach szybkiego sprowadzenia na ziemię, o 7:00 zaczął się montaż parapetów - - a tu mi jesce nase pikne moze w głowie suuumiiii . Ale mam już piękne, mahoniowe parapety w kolorze okien. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYDZU 10.08.2005 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2005 No nie mogę Jak moja lepsza połowa czytała Twój dziennik to stwierdziła "no a wy dalej łeb w łeb zasuwacie" Bo faktycznie: parapety, armatura do łazienek, w planach malowanie (i nawet te "reseciki" - szkoda tylko że nie nad morzem ) - jak bym swoje wytyczne i założenia z tego tygodnia czytał :D:D całość tej finezyjnej instalacji zakończy tynkarz, który pojawić się ma we czwartek. (jeszcze parę miesiący temy napisałbym, że pojawi się we czwartek ... ) A to sa święte słowa których powinni włączyć do podstawowoego dekalogu budowlanego i uczyć wszystkich rozpoczynających budowę :D Pozdrawiamy w całym komplecie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 10.08.2005 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2005 Pojawi się w czwartek, tylko nie w ten a w następny A nie pisałem?!??! Dlatego we czwartek, że wracam w środę z przegrupowania rekina z naszej działki na pobyt z moimi rodzicami w cywilizowanych warunkach Juraty. Cholera, też muszę się wziąć za zakup osprzętu: Legrand lub Berker będzie. My też pozdrawiamy - całą czwórką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 31.08.2005 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2005 ...dzieje się jak zwykle u Ciebie...oj, dzieje...a czemu w pokojach dziecinnych było takie niszczenie podłóg ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 31.08.2005 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2005 .... a czemu w pokojach dziecinnych było takie niszczenie podłóg ?.... Ano zmieniliśmy koncepcję usytuowania grzejników w związku z ustawnością pokoi. Takie drobne poprawki budowlane Teraz będzie malutki grzejnik pod oknem połaciowym (wysoko) a główny grzewczy po drugiej stronie przy drzwiach balkonowych. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 01.09.2005 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2005 .... a czemu w pokojach dziecinnych było takie niszczenie podłóg ?.... Ano zmieniliśmy koncepcję usytuowania grzejników w związku z ustawnością pokoi. Takie drobne poprawki budowlane Teraz będzie malutki grzejnik pod oknem połaciowym (wysoko) a główny grzewczy po drugiej stronie przy drzwiach balkonowych. Pozdrawiam ...i wszystko jasne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martka 02.09.2005 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2005 Też będę malowała sama. Będę się łączyć z Tobą w nielubieniu Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts