nurni 15.11.2005 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2005 Mój zachwyt wzbudziło zabezpieczenie podłóg przed malowaniem - chyba lepiej wykonanego w zyciu nie widziałem. Nooo, z żonką razem tego dzieła dokonaliśmy, a jej już "fasola" coraz bardziej przeszkadza No i się zaczyna: to zdrófko, CorteAfrica (półwytrawne jakieś włoskie) Pozdrawiam-y Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYDZU 15.11.2005 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2005 No i się zaczyna: to zdrófko, CorteAfrica (półwytrawne jakieś włoskie) Dzięki i nawzajem - przestawiam się na mocniejsze: tym razem jacek daniels + cola. Miłego wieczoru i pogłaskaj fasolkę na dobranoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 15.11.2005 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2005 Miłego wieczoru i pogłaskaj fasolkę na dobranoc No dzięki wielkie. Teraz to ja już głaszczę, słucham i czasami "kopa" w ucho nasłuchujące dostanę Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kayak 16.11.2005 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2005 Piekne wnetrza- za kazdym razem ogladam z ogromna przyjemnoscia postepy w pracach. Gratulacje!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 16.11.2005 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2005 Nurni piekna kuchnia Gratulki A teraz pytanka : Co jest na scianach w kuchni ? Co to za kuchnia kolor może firma ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 17.11.2005 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2005 Nurni piekna kuchnia Gratulki A teraz pytanka : Co jest na scianach w kuchni ? Co to za kuchnia kolor może firma ? Dzięki i odpowiadam 1. Jeżeli chodzi Ci o płytki, to gres w kolorze czekoladowym tak jakby dekatyzowany. Reszta to malowane tynki 2. Kuchnia BRW kolor Wenge. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 17.11.2005 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2005 Nurni dzieki za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 17.11.2005 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2005 łał! poolejowane jeszcze piękniej wyglądają !!! szczególnie ta dzika ! no i tak jak napisał RYDZU - ja zobaczyłam zabezpieczenie to tak zrobiłam ... kuchnia ładniutka - kolorek bardzo mi przypadł do gustu pozdrawiam...i NA ZDROWIE ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 17.11.2005 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2005 Ślicznie, a podłoga cud - miód . Napisz proszę więcej o olejowaniu: -na gorąco czy na zimno? -ile razy? -czym? - i jakie to jest drewno w salonie? Baaardzo mi się podoba. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 17.11.2005 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2005 łał! poolejowane jeszcze piękniej wyglądają !!! szczególnie ta dzika ! no i tak jak napisał RYDZU - ja zobaczyłam zabezpieczenie to tak zrobiłam ... kuchnia ładniutka - kolorek bardzo mi przypadł do gustu pozdrawiam...i NA ZDROWIE ! No i weź tu nie pij dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 17.11.2005 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2005 Sonika Dzięki Napisz proszę więcej o olejowaniu:-na gorąco czy na zimno? NA ZIMNO-ile razy? X2-czym? SOYABASE- i jakie to jest drewno w salonie? MERBAU wszędzie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 18.11.2005 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2005 Dzięki Napiszę jeszcze raz - pięknie wygląda i patrząc na Twój parkiet moja decyzja dotycząca olejowania wzrosła z 95 do 99% . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 18.11.2005 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2005 Napiszę jeszcze raz - pięknie wygląda i patrząc na Twój parkiet moja decyzja dotycząca olejowania wzrosła z 95 do 99% . Widzisz, poleciłbym Ci olejowanie ale u siebie mam je dopiero ze 2 tygodnie i tylko u znajomych widziałem jak to wygląda po kilku latach. Tak naprawdę to sam będę mógł polecać za kilka lat. Rzeczywiście efekt wizualny jest bardzo ładny. Jeszcze jedno, jak się patrzy to odnosi się wrażenie że to jest surowe drewno a jak się dotknie ręką to głaciutkie i śliskie jak lakier. Na razie - polecam. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 18.11.2005 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2005 I jak wygląda u znajomych po kilku latach?Mają froterkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 18.11.2005 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2005 I jak wygląda u znajomych po kilku latach? Mają froterkę? Wygląda bardzo dobrze. Froterkę kupili w tym roku bo jak pierwszy raz (po czterech latach ) froterowali podłogę ręcznie to się trochę zmęczyli. Serio, pierwszy raz cokolwiek robili z tą podłogą po 4 latach. I wygląda jak nówka - deski dębowe. A u moich rodziców, po 7-8 latach lakier się wytarł (przy balkonie) i drewno ściemniało. Trzeba było szlifować, lakierować i bardzo się nawysilać żeby nie było widać. A lakier był najtwardszy dostepny wtedy na rynku. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 18.11.2005 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2005 To same dobre wiadomości . Może powinnam zmienić zdanie i zaolejować także dąb na piętrze . Napisz jeszcze proszę czy miałeś jakieś szpary do uzupełnienia i czy nie boisz się, że szpachla wyjdzie za jakiś czas? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 18.11.2005 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2005 Napisz jeszcze proszę czy miałeś jakieś szpary do uzupełnienia i czy nie boisz się, że szpachla wyjdzie za jakiś czas? Szpary były, bo egzotyki tak mają. Największe miały niecały milimetr. Całą podłogę robił mi mój najlepszy przyjaciel, tak więc towar i usługę mam najwyższej jakości - tak sądzę . Wiem, że szpachla była dwuskładnikowa (czyli śmierdziała jak jasna cholera, ale ktrótko) i dedykowana do oleju. A'propos szpachli: Kiedyś u niego w mieszkaniu woda z pralki lała się całą noc i parkiety wstały. Po osuszeniu troszkę opadły a po jakimś miesiącu wróciły na swoje miejsce. Wtedy wstrzyknął klej pod klepkę, dociążył na jakiś czas i nie ma śladu. I teraz najciekawsze od żadnej klepki nie odkleiła się szpachla i po powrocie parkietu dalej uszczelniała jakby nigdy nic. A tak na poważnie: czy lakier czy olej? - to mniej więcej wybory takie same jak: - wełna czy styropian? - porotherm czy BK czy silka? - miedź czy plastik? itd. Najprościej rzucić monetą lub wybierać to co się podoba lub jest tańsze. A najlepiej jak się podoba i jest niedrogie (sytuacja mało realna ) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 18.11.2005 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2005 I resecik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 19.11.2005 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2005 I resecik A co! Imyglykos - wersja soft JackDaniels - wersja hard A no właśnie, zdrófko - powód jest (znowu) mamy już prawie wszystkie drzwi. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 19.11.2005 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2005 czytałam, czytałam to zdrówko I czekam na fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts