Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nurniego dziennik- komentarze :)

magi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 942
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

nurni kuchnia cuuuuuuuuuuuuuudna :o tak mi oczyska wyszły, ludzie skąd wy macie takie pomysły, nurni Twój dom to jak pałac jakiś, śliczna podłoga w salonie co to za panele???? :D

i_ska - no bardzo dziękuję, ale do pałacu mu daleko, a pomysły z głowy, od Moniki - architektki naszej, bardzo nam pomocnej, z czasopism i fuzja wszystkich powyższych.

Paneleeee !!!! :evil: :evil: :evil: w salonie :evil: :evil: :evil:

Toż to piękne dechy z drzewa Merbau olejowane. :D :D :wink:

Pozdrawiam

Na zdjęciach zawsze wszytko wygląda troszkę ładniej niż w rzeczywistości.

Nurni,

Te parkiety w salonie, cud-miod-malina. U nas sa panele we wzor drzewo tasmanskie( albo pecan), ale to nedzna podroba prawdziwego i nijak sie nie umywa, Chcielismy miec parkiet, ale:

-koszta za wysokie, przynajmniej na razie,

-obawa przed wilgocia z wylewek,

Niemniej wylewka celowo byla nizsza o centymetr niz w reszcie domu i moze jeszcze kiedyc. Strasznie mi sie ta Twoja podloga podoba.

Prace do przodu, jak widze. Znam to z autopsji. Masa drobizagow, ale cieszal, ze hej jak gotowe, nie?

A propos tej przesuwanej nadstawki do lozka z IKEI, to chodzi o stolik do sniadania?

Pozdrawiam

Jankes

-obawa przed wilgocia z wylewek,

Są specjalne żywice gruntujące na zbyt wilgotne wylewki. POtem parkiet można już kłaść spokojnie, wilgoć nie wchodzi prze drewno tylko idzie po ścianach

A propos tej przesuwanej nadstawki do lozka z IKEI, to chodzi o stolik do sniadania?

To jest takie cóś, co ma wys. ok 90 cm i szerokość ok 40 cm oraz kształt litery C stojące na nóżkach.. Całość może jeździć wzdłóż łózka czyli raz stać "w nogach" a raz mogę przynieść i postawić na tym żonce poranną kawkę :wink:

Oczywiście jak już złożę wszystko do kupy to wrzucę fotki.

Pozdrawiam

A ja tu chyba jeszcze nie pisałam, bo durna nie zaglądałam do dziennika.., a tam taki piękny dom, moj ulubiony kolor dachu... Bardzo ładnie będzie tez w środku. Kuchnia.., cudo.., a kolorek ściany do tego wszystkiego.., eee.., gdzie ja byłam wcześniej... Przepuścić takie coś.. :evil: :oops:

...

Jak by ci się czkneło dziś solidnie - to przez mnie ;)...

No to vive'versja :wink: - strasznie mi się czka, a poza tym Ty opijasz podwyżkę (gratulacje) a ja kupiłem nową maszynę - więc generalnie jest co oblewać (o rany - znowu)

Zaczyna mi brakować psa :o :o . Ale zanim kupimy to musimy mieć kompletne ogrodzenie i urodzonego Rekina/Rekinkę nr 2. Chodzi o dominację i pierwszeństwo w stadzie. Czyli zakup po "rozsypaniu się" mojej/naszej połowinki - mniej więcej kwiecień, będzie miała dwojej dzieci na "wychowawczym" :D :D :D :D :D

Pozdrawiam - tym razem przeciwpołowinę Twoją - a co ! 8)

strasznie mi się czka, a poza tym Ty opijasz podwyżkę (gratulacje) a ja kupiłem nową maszynę - więc generalnie jest co oblewać (o rany - znowu)

Dzięki serdeczne! (heeep) ;) :oops:

Z męsko-technicznej ciekawości spytam - co to za nowa maszyna?

Zdrówko!

I pozdrowienia wzajemnie od kompletu Rydzów

(no może nie całego bo juniorka już chrapie od godziny)