Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nurniego dziennik- komentarze :)

magi

Recommended Posts

Witaj Nurni!

Jak leci malowanie drzwi? - może by tak po 2 skrzydła na raz malować, a nie się obijać przy jednym ;) ?

Czołem Rydzu.

Już się nie obijam. Właśnie od dzisiaj maluję "na dwa stoły". Tak więc skracam czas o połowę. Ale i tak od malowania do malowania trzeba czekać min. 16 godzin. Nie mam już wolnego miejsca na rozłożenie się z trzecimi drzwiami. A i ciężko by było mi "obskoczyć" więcej niż dwie pary wieczorami. (drzwi, znaczy) 8) :wink:

U was też tak fajnie mrozik ścisnął? I jak tam zuzycie gazu w tych warunkach?

Co do zużycia gazu, aż wyszedłem i wykonałem odczyt - przez ostatnie 11 dni wyszło 13,5 m3 na dobę. Chyba całkiem nieźle. Ale zaznaczam, że co drugi, trzeci dzień popalam w kominku. U nasz temperatury nocą schodzą do -12 st.

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 942
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

No proszę zaglądam na strare śmieci a tu domek prawie skończony, Fasolka w drodze. Gratulki :D

Tylko nie stare ! :wink: 8)

Wiesz pokój jeden był wolny i taki nie zamieszkany to żeśmy o lokatora się postarali :oops: :wink: :D :o .

Dzięki, Wasze i wszystkich zdrowie.

Willie buduj bo bawole oko masz bombowe i koniecznie muszę je zobaczyć "na gotowo".

Pozdrawiam

nurni jakbyś mógł jeszcze tak podać ten drugi numer, no wiesz ten do centralki alarmowej. :roll: :lol:

Na razie jest nam dobrze razem, więc nie podam :wink: :D

Ale jak kiedyś, może, się rostaniemy to - czemu nie :o 8)

A swoją droga ładna bestyja jest ...i oczkiem zielonym mruga, a raz czerwonym :-?

Muszę iść zmierzyć gorączkę. Chory jestem. Pa

Jestem pod ogromnym wrażeniem Waszej konsekwencji. Wszystko do siebie idealnie pasuje. Drzwi rzeczywiście wygladają rewelacyjnie. Mam takie małe pytanko, jeśli była o tym mowa to przepraszam :oops: . Robicie jakąś balustradę na górnym biegu schodów?

Balustrada będzie. Konstrukcja z nierdzewki połączona z drewnianą poręczą w kolorze schodów.

Pozdrawiam

Zastanawiam się, czy to Twoje pomysły, czy masz jakiegoś projektanta wnętrz....

To oświetlenie schodów nietuzinkowe...chyba zerżnę.... :oops:

Oświetelenie to mój pomysł i mój wybór.

Całość jest wynikiem pomysłów moich, żonki i Moniki (architekti), która projektowała nam dom. Jako takiego doradcy w postaci architekta wnętrz nie posiadamy :wink: :D

Pozdrawiam

Jestem pod ogromnym wrażeniem Waszej konsekwencji. Wszystko do siebie idealnie pasuje. Drzwi rzeczywiście wygladają rewelacyjnie. Mam takie małe pytanko, jeśli była o tym mowa to przepraszam :oops: . Robicie jakąś balustradę na górnym biegu schodów?

Balustrada będzie. Konstrukcja z nierdzewki połączona z drewnianą poręczą w kolorze schodów.

Pozdrawiam

Bardzo mi się podobają takie balustrady, ale nie wiem czy mój portfel to wytrzyma.

Bardzo mi się podobają takie balustrady, ale nie wiem czy mój portfel to wytrzyma.

To wcale nie musi być takie drogie. Wystarczy znaleźć zakład, który zajmuje się spawaniem i obróbką nierdzewki, potem dotoczyć poręcze, pomalować i samemu to wszystko złożyć. Linki, szekle, naciągi można kupić w sklepie żeglarskim. W ostrateczności w Castoramie są już gotowe "klocki" z nierdzewki z których można soboe złożyć całą balustradę.

Pozdrawiam

To wcale nie musi być takie drogie. Wystarczy znaleźć zakład, który zajmuje się spawaniem i obróbką nierdzewki, potem dotoczyć poręcze, pomalować i samemu to wszystko złożyć. Linki, szekle, naciągi można kupić w sklepie żeglarskim. W ostrateczności w Castoramie są już gotowe "klocki" z nierdzewki z których można soboe złożyć całą balustradę.

Pozdrawiam

Dzięki :D . Linki, szekle....ach wakacje pod żaglami, uwielbiamy :D .