Ivonesca 17.01.2006 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2006 drzwi wyszły pierwsza klasa !!!!!!!!!!!!! i w dodatku kolorek akurat w moim guście...po prostu PIĘKNE !!!! zaraz doczytam czym malowałeś, gdyż mam do odnowienia jeden mebelek i kolor baaaardzo by mi pasował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 17.01.2006 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2006 drzwi wyszły pierwsza klasa !!!!!!!!!!!!! i w dodatku kolorek akurat w moim guście...po prostu PIĘKNE !!!! zaraz doczytam czym malowałeś, gdyż mam do odnowienia jeden mebelek i kolor baaaardzo by mi pasował Nie szukaj Lakierobejca Duluxa, Woodschine (czy jakoś tak) - kolor ciemny mahoń. Malowane trzy razy, przeciarane za każdym razem papierem 200, odkurzane i przecierane mokrą szmatką. Żeby to tylko szybciej schło. Ale wtedy by się tak ładnie i równiutko nie rozprowadzało. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 17.01.2006 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2006 drzwi wyszły pierwsza klasa !!!!!!!!!!!!! i w dodatku kolorek akurat w moim guście...po prostu PIĘKNE !!!! zaraz doczytam czym malowałeś, gdyż mam do odnowienia jeden mebelek i kolor baaaardzo by mi pasował Nie szukaj Lakierobejca Duluxa, Woodschine (czy jakoś tak) - kolor ciemny mahoń. Malowane trzy razy, przeciarane za każdym razem papierem 200, odkurzane i przecierane mokrą szmatką. Żeby to tylko szybciej schło. Ale wtedy by się tak ładnie i równiutko nie rozprowadzało. Pozdrawiam w międzyczasie już odnalazłam w dziennku ale dziękuję - tu jest info dokładniejsze pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 24.01.2006 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2006 Widzę, że pięknie ci się ciągnie to malowanie drzwi... podziwiam zapał. Ja swoje malowałem.... tak ok 10 miesięcy z pewnymi przerwami... więc znam ten ból...A garaż... hmmm może lepiej nie wstawiaj tam samochodów - szybko się rozprażają... pojedziesz do pracy i Ci zamarznie na parkinku - tak mi się przytrafiło. Gorąco pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 24.01.2006 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2006 ...A garaż... hmmm może lepiej nie wstawiaj tam samochodów - szybko się rozprażają... pojedziesz do pracy i Ci zamarznie na parkinku - tak mi się przytrafiło. Niestety muszę. Pomimo ładowania, nie zapala, czka mu się a nie zapala. Ewidentnie nie dostaje paliwa, gdzieś musiało coś "przyłapać w przewodach. Właśnie zrobiłem miejsce i wjechałem do garażu - na rozruszniku oczywiście . Teraz akumulator się ładuje i od silnika dmucham farelką. Żeby mi znowu nie zamarzło to jak jutro odpalę, wlewam "setkę" denaturatu do paliwa i tankuję do pełna. Powinno zadziałać - do tej pory działało. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 24.01.2006 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2006 Jeżeli masz szyby w drzwiach to podłóż pod nie uszczelki, najlepiej z gumy (lub gumopodobne). Jak fasola podrośnie i nauczy się trzaskać drzwiami będzie jak znalazł. Nic na nią nie poleci z brzękiem tłuczonego szkła. Szyby "wypełnione" silikonem, żadnych drgań po założeniu. Na framudze naklejone uszczelki dla cichszego zamykania. A jak fasola trzaśnie drzwiami - to będzie ostatnie trzaśnięcie w jej życiu . Zamiast trzaskac drzwiami staramy się zawsze rozmawiać i na koniec dochodzić do porozumienia - jakoś do tej pory działa. Szkoda drzwi na trzaskanie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYDZU 25.01.2006 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2006 Nurni - to ty nie wiesz jak się takie problemy z autem rozwiązuje? Łopata - na niej rozpalony koks lub węgiel - i pod auto :D:D Na Stary działało - ale obecnie chyba nie bardzo - tyle się słyszy ile aut spłoneło przez ostatnie dni Zapewne część właśnie przez tego typu pomysły starej daty A tak serio - mam nadzieję, że nocleg w garażu pomógł cytynce? Ja na bak (70l ropy) wlewam flaszkę denaturatu. Pomaga. U nas dzisiaj prawie odwilż - rano było -12 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 25.01.2006 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2006 Rydzu - znam te pomysły, tylko nie mam pieca do nich, a żaru z kominka mi szkoda, no i auta oczywiście. Peugeocik dzisiaj rano odpalił bez problemu. Ewidentnie gdzieś złapał korek lodowy na paliwie. Ale wlałem świeżej benzyny + 250 ml. denaturatu. Teraz już nie powinno być problemów. Alkohol zwiąże wodę i się wypali. Ale i tak dopóki mrozy nie puszczą będę dolewał denaturaciku. Śmiesznie musiałem wyglądać wędrując dzisiaj rano do samochodu z fioletową buteleczką Swoją drogą po 5-ciu latach użytkowania mogło się tej wody trochę wykroplić w baku. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisper 25.01.2006 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2006 Śmiesznie musiałem wyglądać wędrując dzisiaj rano do samochodu z fioletową buteleczką Nurni, jeszcze chlebek, coby przefiltrować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 25.01.2006 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2006 Nurni, jeszcze chlebek, coby przefiltrować ...szkoda czasu, jeszcze by się coś rozlało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 26.01.2006 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2006 I jak tam panowie smakowało Nurni dużo zdrówka dla żony i fasolki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 26.01.2006 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2006 ...I jak tam panowie smakowało ... Mi nie koniecznie, ale autko nie zgłasza zastrzeżeń. Ba, nawet zapala bez żadnych problemów. ...Nurni dużo zdrówka dla żony i fasolki Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 27.01.2006 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2006 Widzę że pożytek z fioleciku jest i nawet co poniektórzy są zadowoleni Cóż trunki rzecz gustu a o tych wiadomo się ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agawa1719500118 03.02.2006 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2006 Nurni z mojej krótkiej obserwacji tego wątku wynika, że jesteś szczęśliwym mieszkańcem Józefina gm Halinów (tak przynajmniej wynika z mapy budujących). Jeśli tak to będziemy bliskimi sąsiadami. Wiosna zaczynam budowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 03.02.2006 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2006 Nurni z mojej krótkiej obserwacji tego wątku wynika, że jesteś szczęśliwym mieszkańcem Józefina gm Halinów (tak przynajmniej wynika z mapy budujących). Jeśli tak to będziemy bliskimi sąsiadami. Wiosna zaczynam budowę W takim razie witam sąsiadkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agawa1719500118 03.02.2006 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2006 Witam sąsiada Jak się mieszka? Opisz mi w którym dokładnie miejscu stoi Twój domek. Moja działka leży jadąc od trasy wawa-mińsk po lewej stronie za działką na której stoi taki charakterystyczny czerwony autobus pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYDZU 04.02.2006 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2006 Na pocieszenie ci napiszę, że Berker ma 3 rodzaje ściemniaczy Ty masz prawdopodnie ten "sredni" - najdroższy tak pod 3 stówki boli. Parametrami sie za bardzo nie różnią - tylko ceną Pozdrawiamy rodzinnie - i dzis wieczorkeim cos tam wysączymy pod te wasze drzwi - żeby sie nie rozeschły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 04.02.2006 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2006 Pozdrawiamy rodzinnie - i dzis wieczorkeim cos tam wysączymy pod te wasze drzwi - żeby sie nie rozeschły Noo jak w tak zacnym gronie będzie sączone to na pewno się nie rozeschną U nas mrozik wraca (aktualnie - 14 st.) więc trza się rozgrzewać a i przy okazji drzwiczki opijać. Pozdrawiamy ..można powiedzieć że już 3 i 8/9 nas jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olkalybowa 06.02.2006 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2006 Powoli zaczynamy rozglądać się za "źródłami światła" w naszym domu. Po dzisiejszej wizycie w Ikei widzę, że tylko fasola i Rekin uchronią nas przed rozwodem. Widzę, że Ikea nie sprzyja małżeństwu. Po naszej ostatniej wizycie nie mogę dojść do siebie. Chyba pójdę za Waszym przykładem i zażądam od męża zafasolkowania w celu ratowania małżeństwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 06.02.2006 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2006 Widzę, że Ikea nie sprzyja małżeństwu. Po naszej ostatniej wizycie nie mogę dojść do siebie. Chyba pójdę za Waszym przykładem i zażądam od męża zafasolkowania w celu ratowania małżeństwa. ...i to jest bardzo dobra koncepcja ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts