Aga J.G 03.07.2006 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2006 Nurni fajnei ma z Tobą Twoja żonka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 03.07.2006 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2006 Nurni fajnei ma z Tobą Twoja żonka Ja z nią też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 03.07.2006 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2006 Nurni fajnei ma z Tobą Twoja żonka Ja z nią też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 12.07.2006 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2006 nurni - o co chodzi z tym innym płotem? "kontrol" może przyczepić się do płotu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 12.07.2006 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2006 nurni - pamiętasz jak pytała kiedyś o środek którym malowałeś drzwi? kupiliśmy tez takiego duluxa tylko orzech i zaieźliśmy gościowi który odnawia nasze meble. Ale on wczoraj powiedział że nie podejmie się malowania bo to jest gęste i się źle maluje (może to temperatura?) i że długo schnie....w każdym bądź razie odbieramy dziś przeszlifowane meble i sama będę malować pytanko - czy rzeczywiscie jest ta lakierobejca gęsta i się źle maluje? czy czymś rozrzedzałeś? jakim pędzlem malowałeś? pamiętam że też pisałeś o długim schnięciu - długie to znaczy ile godzin? z góry dziękuję za odpowiedź pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 12.07.2006 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2006 Trzymam kciuki za odbiór bez kontroli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 12.07.2006 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2006 nurni - o co chodzi z tym innym płotem? "kontrol" może przyczepić się do płotu? Troszku inny mi wyszedł niż na zgłoszeniu tzn. mur z cegieł zamiast ażurowego z desek. W dzienniku pisałem, że najsampierw zgłosiłem mur (który defacto już stał) a PINB mi dał sprzeciw , że musi być ażurowy. No to wysłałem ażurowy na kolejnym zgłoszeniu i do dzisiaj nie ma sprzeciwu - ale płot stoi z muru ceglanego A komisyja ma przyjść właśnie z PINB-u. Mam nadzieję, że nie przyjdzie a jak przyjdzie to nie zauważą Kurna ale ze mnie optymista. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 12.07.2006 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2006 nurni - pamiętasz jak pytała kiedyś o środek którym malowałeś drzwi? kupiliśmy tez takiego duluxa tylko orzech i zaieźliśmy gościowi który odnawia nasze meble. Ale on wczoraj powiedział że nie podejmie się malowania bo to jest gęste i się źle maluje (może to temperatura?) i że długo schnie....w każdym bądź razie odbieramy dziś przeszlifowane meble i sama będę malować pytanko - czy rzeczywiscie jest ta lakierobejca gęsta i się źle maluje? czy czymś rozrzedzałeś? jakim pędzlem malowałeś? pamiętam że też pisałeś o długim schnięciu - długie to znaczy ile godzin? z góry dziękuję za odpowiedź pozdrawiam Rzeczywiście jest to gęste ale bez przesady. Malowałem pędzlem do lakierobejc. Czas schnięcia warstwy - 24 godziny. Jedne drzwi maluje się tydzień !!! Jak będzie za gęste to możesz zawsze rozcieńczyć benzyną lakową. Pamiętaj o przeszlifowywaniu między malowaniami, odkurzaniu i potem przecieraniu mokrą szmatką przed samym malowaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 12.07.2006 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2006 Trzymam kciuki za odbiór bez kontroli Dzięki, bo ja to się nawet modlę. A swoją drogą co taka "kontrol' sprawdza ? Wie ktoś ?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 12.07.2006 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2006 Nie wiem, u nas nie chodzą.To trzymam kciuki żeby nie przyszli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moira 13.07.2006 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 Nurni u Dany z klubu otwockiego była kontrola (wprawdzie urząd otwocki), ale tam o ile pamiętam się czepiali. Przejrzyj ten wątek. A na pocieszenie dodam, że mam podobny problem z odbiorem. Dwa dni przed końcem terminu dopatrzyli się, że brak jest zaznaczenia na mapie geodezyjnej zbiornika z gazem - niestety nie mieliśmy już szans zmusić żadnego geodety do tak szybkiej akcji. Więc dostaliśmy sprzeciw. Teraz jak czytam sobie twój dziennik - to zaczynam się lękać konsekwencji tego sprzeciwu. Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 13.07.2006 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 Nurni u Dany z klubu otwockiego była kontrola (wprawdzie urząd otwocki), ale tam o ile pamiętam się czepiali. Przejrzyj ten wątek. A na pocieszenie dodam, że mam podobny problem z odbiorem. Dwa dni przed końcem terminu dopatrzyli się, że brak jest zaznaczenia na mapie geodezyjnej zbiornika z gazem - niestety nie mieliśmy już szans zmusić żadnego geodety do tak szybkiej akcji. Więc dostaliśmy sprzeciw. Teraz jak czytam sobie twój dziennik - to zaczynam się lękać konsekwencji tego sprzeciwu. Pozdrowienia. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 14.07.2006 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2006 nurni - o co chodzi z tym innym płotem? "kontrol" może przyczepić się do płotu? Troszku inny mi wyszedł niż na zgłoszeniu tzn. mur z cegieł zamiast ażurowego z desek. W dzienniku pisałem, że najsampierw zgłosiłem mur (który defacto już stał) a PINB mi dał sprzeciw , że musi być ażurowy. No to wysłałem ażurowy na kolejnym zgłoszeniu i do dzisiaj nie ma sprzeciwu - ale płot stoi z muru ceglanego A komisyja ma przyjść właśnie z PINB-u. Mam nadzieję, że nie przyjdzie a jak przyjdzie to nie zauważą Kurna ale ze mnie optymista. dzięki za rozjaśnienie coś mi umknęło z dziennika i oczywiście trzymam kciuki żeby nie przyszli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 14.07.2006 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2006 nurni - pamiętasz jak pytała kiedyś o środek którym malowałeś drzwi? kupiliśmy tez takiego duluxa tylko orzech i zaieźliśmy gościowi który odnawia nasze meble. Ale on wczoraj powiedział że nie podejmie się malowania bo to jest gęste i się źle maluje (może to temperatura?) i że długo schnie....w każdym bądź razie odbieramy dziś przeszlifowane meble i sama będę malować pytanko - czy rzeczywiscie jest ta lakierobejca gęsta i się źle maluje? czy czymś rozrzedzałeś? jakim pędzlem malowałeś? pamiętam że też pisałeś o długim schnięciu - długie to znaczy ile godzin? z góry dziękuję za odpowiedź pozdrawiam Rzeczywiście jest to gęste ale bez przesady. Malowałem pędzlem do lakierobejc. Czas schnięcia warstwy - 24 godziny. Jedne drzwi maluje się tydzień !!! Jak będzie za gęste to możesz zawsze rozcieńczyć benzyną lakową. Pamiętaj o przeszlifowywaniu między malowaniami, odkurzaniu i potem przecieraniu mokrą szmatką przed samym malowaniem. dzięki bardzo wczoraj meble przyjechały, ale już wkurzeni byliśmy na maksa bo gość zaczął coś kombinować że może później....aż się naprawdę zaczęłam bać, że sprzedał te meble albo nie wiem co się z nimi stało...ale ufff....są całe pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 17.07.2006 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2006 To ja czekam na fotki bramy I trzymam kciuki choć raz żeby nie przyszli Jakie to nasze budowanie przewrotne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 17.07.2006 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2006 To ja czekam na fotki bramy ...się robią I trzymam kciuki choć raz żeby nie przyszli ja to już nie wiem co mam trzymać. Z tego wszystkiego wybieram żonkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 17.07.2006 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2006 I to jest dobry pomysł Kciuki zostaw forumowiczą w końcu już nie raz pomogły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYDZU 17.07.2006 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2006 Nurni - dawno nie zaglądałem do dziennika i widzę, że masz małego "zgryza" Ty się chłopie nie przejmuj, looozik, winko lepiej wysącz z małżonką w słusznej intencji Ci z urzedów to tez ludzie (choć czasami można w to zwatpić).... więc będzie dobrze Także czekam na fotki bramy - tylko dużo... dużo (ewentualnie na priva poslij) - w sierpniu zaczynam budowę dwoich bram i wszelka dokumentacja mile widziana. Trzymajcie się cieplutko - wieczorem za wasz odbiór jacusia z colą wysączę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 17.07.2006 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2006 Rydzu dzięki, za Wasze zdrófko też dość systematycznie popijam. Nawet od jakiego czasu z małążonką bo już może Zdjęcia robię więc jak się montaż zakończy to je wrzucę chronologicznie i tematyczno-problematycznie. Co do luzowania to ja już się tym zaczynam martwić - chyba za bardzo się luzuję. Nawet się już nie denerwuję - ma być tylko zrobione jak ja chcę i wtedy płacę. Nie podoba się - won ! Jest proces zdecydowanie bardziej czasochłonny ale za to komfortowy dla psyche. A teraz mam gdzie spać więc mi się już nie spieszy tak jak kiedyś. Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 27.07.2006 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2006 Nurmi! Będzie OK. Ponoć nie chodzą. Do domków jednorodzinnny? Komu by się chciało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts