nurni 11.10.2006 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2006 Szafki i ogrodzenia Jeeezu, jeszcze ogrodzenie przecież , na śmierć zapomniałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 11.10.2006 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2006 nurni, dzięki ! Oświetlenie schodów masz więc na diody, a nie na żaróweczki halogenowe. Jaka jest między nimi różnica ? Ano. Po pierwsze (primo) zużywają mniej prądu - 4W na szt. czyli u mnie 8x4=32W, czyli mogą się palić nawet całą noc. Po drugie (primo) nie wydzielają wogóle ciepła, co przy dorastającej Zosi jest dość istotne. O halogen u kolegi się oparzyłem. I po trzecie (primo) to światło jest bardzo stonowane, delikatne, nie razi nawet gdy się patrzy na wprost - co przy halogenach nie jest takie oczywiste. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 12.10.2006 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2006 nurni, czyli w przypadku schodów oświetlenie diodowe jest lepsze . Szkoda tylko, że oprawka jest z wyglądu "taka-sobie" . Mnie zupełnie nie pasuje nikiel i srebro, a w dodatku widać śrubki mocujące. Powiedz proszę, jak te oprawki prezentują się z bliska " już zamontowane w ścianie. Może masz jakieś zdjęcie ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 12.10.2006 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2006 Adriano - moim zdaniem, diodowe jest chyba bardziej praktyczne. Co do zdjęć to coś bliżej powinno być w dzienniku. Śrubek prawie wogóle nie widać, no chyba, że się ktoś nachyli. Co do koloru oprawki to rzeczywiście są tylko takie, ale to nie jest nikiel tylko wygląda jak drapana stal. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 12.10.2006 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2006 nurni, dzięki za wszelkie wyjaśnienia . Widziałam twoje zdjęcia w Dzienniku, ale niestety lamki są widoczne z daleka. Z tej odległości faktycznie śrubek nie widać Oglądałam dzisiaj oprawki schodowe na halogeniki. W sumie bardziej mi się one podobają . Jak myślisz, czy jeśli jednak zdecydowałabym się właśnie na halogeny, a nie na diody (z powodu wyglądu oprawki i jej koloru ) zrobiłabym duży błąd ? . ... W zasadzie małych dzieci już nie mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 13.10.2006 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2006 Szafki i ogrodzenia Jeeezu, jeszcze ogrodzenie przecież , na śmierć zapomniałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 13.10.2006 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2006 nurni, Oglądałam dzisiaj oprawki schodowe na halogeniki. W sumie bardziej mi się one podobają . Jak myślisz, czy jeśli jednak zdecydowałabym się właśnie na halogeny, a nie na diody (z powodu wyglądu oprawki i jej koloru ) zrobiłabym duży błąd ? . ... W zasadzie małych dzieci już nie mam To żaden błąd. A jaką moc mają te halogeny? Weź pod uwagę, że mogą się palić całą noc. Tak na prawdę to kwestia gustu. Za to na halogenach możesz zainstalować sobie ściemniacz. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 13.10.2006 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2006 nurni, halogeniki mają moc 10V. Każdy będzie podłączony osobnym przewodem do wspólnego transformatora elektronicznego. Pocieszyłeś mnie tym ściemnaczem , powiedz tylko w jaki sposób montuje się taki ściemniacz ? Czy musi to zrobić elektryk , czy sama sobie poradzę ? Pozdrówka ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 14.10.2006 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2006 Pocieszyłeś mnie tym ściemnaczem , powiedz tylko w jaki sposób montuje się taki ściemniacz ? Czy musi to zrobić elektryk , czy sama sobie poradzę ? Normalnie, w miejsce każdego włącznika, nawet schodowego. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 14.10.2006 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2006 nurni, .... ale Cię zamęczałam ... . Jestem Ci ogromnie wdzięczna. Dzięki !!! Gorąco pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 15.10.2006 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2006 Gratuluje zakończenia kolejnego etapu budowlenego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 16.10.2006 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 Tynki ładniutkie, z bonie (z boniami ...ka to sę odmienia )wyszły bardzo eleganckie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 16.10.2006 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 Bardzo ładnie a jak przyjdzie kolorek to będzie jeszcze ładniej A skrzynka na listy bardzo bardzo pomysłowa Kiedyś pewnie Cię pomecze gdzie, za ile i czemu tak drogo ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 16.10.2006 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 nurni,domek z tynkami i boniami super elegancki. Jesteś już tak daleko ... Będzie pięknie ! W zasadzie już jest, ale z kolorami będzie jeszcze piękniej . Ocieplenie się nie zawilgoci jeśli będziesz czekał z podbitką ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 16.10.2006 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 Ocieplenie się nie zawilgoci jeśli będziesz czekał z podbitką ? Nic się mu nie stanie. Nie jest narazone na bezpośrednie działanie wody. Przecież nawet jak jest podbitka to ruch powietrza musi być zapewniony w celu poprawnej wentylacji połaci dachowej pod deskowaniem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 16.10.2006 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 Bardzo ładnie a jak przyjdzie kolorek to będzie jeszcze ładniej A skrzynka na listy bardzo bardzo pomysłowa Kiedyś pewnie Cię pomecze gdzie, za ile i czemu tak drogo ???? Dzięki. Tak, tak kolorek jeszcze swoje zrobi. Skrzynkę "upolowałem" w jakimś żelaźniaku - 90 zł . Szukałem właśnie takiej, bo przecież ktoś już musiał na to wpaść i jak się okazało mój tok rozumowania był prawidłowy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 16.10.2006 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 Tynki ładniutkie, z bonie (z boniami ...ka to sę odmienia )wyszły bardzo eleganckie pozdrawiam Rzeczywiście, roboty za wiele nie przysparzają, a efekt jest fajny. Potem tylko maluje się je "w środku" na kolor o ton ciemniejszy niż elewacja. Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 17.10.2006 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2006 Bardzo ładnie a jak przyjdzie kolorek to będzie jeszcze ładniej A skrzynka na listy bardzo bardzo pomysłowa Kiedyś pewnie Cię pomecze gdzie, za ile i czemu tak drogo ???? Dzięki. Tak, tak kolorek jeszcze swoje zrobi. Skrzynkę "upolowałem" w jakimś żelaźniaku - 90 zł . Szukałem właśnie takiej, bo przecież ktoś już musiał na to wpaść i jak się okazało mój tok rozumowania był prawidłowy. Pozdrawiam Będę szukać Orzech będzie miał odżywkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 17.10.2006 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2006 Będę szukać Znalazłem link: http://www.salon-gerda.kqs.pl/index.php?d=produkt&id=1380 ..ale przez przypadek kupiłem gdzie indziej (cena podobna) Orzech niestety nie będzie dobrze rósł, za dobre mam serce jak widzę skończoną robotę Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 17.10.2006 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2006 dzięki stronka zapamiętana i napewno skorzystam Najważniejsze że prace zakończone A orzech napewno będzie rósł u takich miłych właścicieli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts