Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nurniego dziennik- komentarze :)

magi

Recommended Posts

...no nie wytrzymam i muszę się pochwalić:

Zosia dzisiaj powiedziała "ma-ma" - nie wie jeszcze chyba co to oznacza, ale wypowiedziała swoje pierwsze w życiu słowo (i to dość istotne)

no to teraz się zacznie wielkie gadanie non stop :D:D:D

A tak serio to wielkie Gratulacje! I oby szybko pojeła jak sie mówi "tata" :wink:

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 942
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...

nurni - rzeczywiście mało tego gazu zużyliście.....ja właśnie sprawdziłam w moich wydatkach i wyszło mi że średnio za zeszły rok cały zużyliśmy 2,8m3/ dobę, ale przy tym w okresie letnim niewiele poniżej 2 :o :o :o :( :( :( :-? :-? :-? też 4 osoby i kuchenka elektryczna (i zimą kominek)

jak to możliwe?? może mam coś źle ustawione??

nurni - rzeczywiście mało tego gazu zużyliście.....ja właśnie sprawdziłam w moich wydatkach i wyszło mi że średnio za zeszły rok cały zużyliśmy 2,8m3/ dobę, ale przy tym w okresie letnim niewiele poniżej 2 :o :o :o :( :( :( :-? :-? :-? też 4 osoby i kuchenka elektryczna (i zimą kominek)

jak to możliwe?? może mam coś źle ustawione??

Średnio za cały rok to będę wiedział niedługo, ale za cały okres letni tyle mi wyszło. Temp. w zasobniku 45 st. C i rury od cwu podwójnie ocieplone.

Poza tym recyrkulacja włącza się co 30 min. na 30 min. , a między 23 a 6 rano wogóle nie działa. Ot cała prawda.

Pozdrawiam

hmmm.....temp. mam ustawioną na 42, w nocy też nie działało....no cóż coś się dużo chyba pluskaliśmy w ciepłej wodzie :wink: :lol:

aha - masz zmywarkę? my nie więc ciepła woda idzie też na zmywanie

a teraz prąd:

w tym samym okresie co Ty liczyłes u mnie wyszło ok. 70zł miesięcznie ....za cały zeszły rok zużyliśmy 206kWh - koszt 920zł

pozdrawiam analityka ;-)

Tak, niestety, mamy zmywarkę ... i tu rzeczywiście dużo można zaoszczędzić.

czemu "niestety" ? :o tez bym chciała - ale odłożona na następny plan 10-letni :wink: :lol:

Co do prądu - u nas cały czas chodzi wentylacja mechaniczna, a poza tym jeszcze jednak dużo ekip było z "prądożernymi" urządzeniami. Niepamiętam czy u Ciebie też jest płyta elektryczna czy nie ?

tak płytę mam elektryczną

ale to na pewno ekipy zużyły tyle prądu

u nas cały 2005 rok, gdzie zuzylismy te 206kWh był juz tylko okresem mieszkania - jakieś drobne prace były ale nie aż tak "prądożerne" :D

pozdrawiam

czemu "niestety" ? :o tez bym chciała - ale odłożona na następny plan 10-letni :wink: :lol:

Urządzenie bardzo fajne tylko zakup trochę "boli" - finansowo.

No cóż, w takim razie zużycie sprawdzę w kolejnym roku już bez ekip budowlanych.

Pozdrowionka

ach te finanse :lol: :lol: z tego względu u nas jeszcze jej nie ma :wink: