Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nurniego dziennik- komentarze :)

magi

Recommended Posts

• 1 month później...
  • Odpowiedzi 942
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ma ktoś paten na wielokrotne używanie pianki?

Po montażu okien zostało mi dużo rurek od pianek, więc je sobie zostawiłem bo myślałem, że zapychanie rurek jest problemem.

Wykorzystuję niewielkie ilości pianki do ronienia dekoracji w terrariach dla gadów. Patent jest taki:

1. Normalnie piankę wyciskasz trzymając pojemnik do góry dnem.

2. Po zakończeniu operacji obracasz pojemnik i delikatnie wypuszczasz sprężony gaz przedmuchując zawór i rurkę.

3. Trzeba to zrobić nim resztki pianki w rurce zastygną.

4. Najważniejsze jest przetkanie zaworu, bo rurkę od biedy można doczyścić

5. Tą metodą udaje mi się używać jedną puszkę 3, a jak się postaram to i 4 razy w dużych odstępach czasu.

AgnesK bardzo mi miło, le zachwyt to dobiero będzie całkowity jak elewację pomalujmey na kolorowo a szafkę przykryjemy blatem z umywalkami.

Mimo wszystko wielkie dzięki za słowa uznania.

Szafka robiona na zamówienie, ale kosztowała tyle co oryginalna szafka koła pod jedną umywalkę, plus oczywiście lakierobejca, olej i robocizna własna.

Pozdrowionka

Zapewne u tego samego stolarza co drzwi? Fantastycznie to robi, naprawdę.

Zgapiłam od Ciebie drzwi, to może i szafkę zmałpuję? :D

Powiedz, z jakiego jest drewna?

Małpuj, małpuj - nie ma copyright-a :wink:

Szafka zrobiona z MDf-y fornirowanego bukiem, z czystego drewno byłaby potwornie droga.

Ten sam stolarz od drzwi i szafki ....a teraz jeszcze robi nam drzwi przeszkolone z doświetlami boki/góra do wiatrołapu.

pozdrawiam

WOW :)

Ale superancko wygląda Wasz dom ze świątecznym oświetleniem :D

Jak w reklamie :lol:

ZBYCH-u to takie spełnienie marzeń z dzieciństwa. Zawsze chciałem to zrobić. Czekałem, czekałem ...i się doczekałem. :D :D :D

Bity dzień roboty ale efekt wynagradza zmęczenie. Tylko świecenie będzie reglamentowane od 18 do 23 bo całość ma 480W.

Wkurzające jest tylko to, że lampki mają taki głupi sterownik, że jak ustawię sobie świecenie ciągłe i potem wyłączę i wyłączę to przechodzą znowu na tryb "odtwarzania" swoich kretyńskich programów migania. Teraz muszę się z tym pogodzić ale po świętach, w ciągu roku pozałączam wszystkie na ostro.

Pozdrófka

http://img107.imageshack.us/img107/2103/choinkamala1ms1.jpg

W tym dniu radosnym, oczekiwanym,

gdzie gasną spory, goją się rany

życzymy Wam zdrowia, szczęścia, miłości,

niech mały Jezus w sercach zagości,

szczerości duszy, zapachu ciasta,

przyjaźni, która jak miłość wzrasta,

kochanej twarzy, co rano budzi,

i wokół pełno życzliwych ludzi.

Napiękniejszych świątecznych wzruszeń w blasku świec choink, łamiąc sie opłatkiem z najbliższymi, nie zapominając co w życiu jest najważniejsze

życzy

Ewa z Rodziną