nurni 29.07.2004 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2004 I nie zaglądaj zbyt często w tę dokumentację A Ty byś nie zaglądała ???? :D :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 30.07.2004 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2004 I nie zaglądaj zbyt często w tę dokumentację A Ty byś nie zaglądała ???? :D :D To było pytanie podchwytliwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 30.07.2004 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2004 miłego wypoczynku i wracaj do nas cały i zdrów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 18.08.2004 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2004 Witajcie Kochani :-) Wróciłem cały i zdrów i ..... na budowie mnie zatkało. Ale o tym w dzienniku. Zostało nam jeszcze 2 tygodnie bez "rekina". Dzielimy czas na pracę, budowę i intensywne wykorzystanie czasu jaki mamy dla siebie Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 19.08.2004 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2004 witaj po urlopie ...czekam na wpisy do dziennika i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kon111 30.08.2004 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2004 Nurni co u Ciebie wchodzi do wyceny CO i CWU, którą dostałeś? Ja też mam ofertę od Viessmann'a na CO, CWU, kanalizację i koszt jest nie całe 40.000. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 31.08.2004 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2004 Na Viessmannie:- Vitodens 222- 60 m2 podłogówki- recyrkulacja- system kominowy- montaż: kotłowni, ogrz. podł., grzejników i c.w.u.- grzejniki Cosmonowa (9 szt.), głowice, zawór powrotny, wieszaki, grzałki do drabinek w łazienkach- rozdzielacze, szafki, rurki, otuliny, styropian, spinki- stelaże Geberita pod kibeli i bidet (3 szt) Duofit- wylewkito już chyba wszystko.Wiem że to nie powinno więcej kosztować niż ok. 40.000 tys więc ponformowałem obie firmy, że mam na to właśnie tyle i ani grosza więcej.Dumają. Zobaczymy co im z tego wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 01.09.2004 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2004 w 3 dni odpis niezły jesteś ....u nas trwało to troche dłużej (ok.3 tygodni) i tez biegiem do banku...i też okazało się że dopiero od następnego miesiąca będziemy mieć niższą ratę kredytu cholernie to wkurzające Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kon111 01.09.2004 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2004 Nurni, pytanie z innej beczki, czy sprawy wpisu hipoteki załatwiałeś w Mińsku w Sądzie, jesli tak to ile trwa w Mińsku cała procedura ustanowienia hipoteki podczas brania kredytu i ile to kosztuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 01.09.2004 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2004 Nurni, pytanie z innej beczki, czy sprawy wpisu hipoteki załatwiałeś w Mińsku w Sądzie, jesli tak to ile trwa w Mińsku cała procedura ustanowienia hipoteki podczas brania kredytu i ile to kosztuje? Jasne, że w Mińsku Jak na razie jest to mój ulubiony sąd. Jak dostaniesz papiór o wpis zastawu hipotecznego z banku to skłądasz go w sądzie i czekasz ok. 1 miesiąca. Mówią cały czas o trzech ale mieszczą się w 1 miesiącu. Ja wydębiłem z banku jeszcze pismo z prośbą o przyspieszenie tego wpisu. Koszt takiego wpisu to 10 zł za znaczki i 50 zł notarialne potwierdzenie podpisów. Oczywiście są koszty pośrednie samego banku - czyli ubezpieczenie kredytu na czas wpisu do hipoteki, ale o tym już powie Ci bank. Spróbój wynegocjować w banku termin złożenia "odpisu o wpisie do hipoteki" jako termin kończący działanie ubezpieczenia. Co z tego, że ja się spiąłem 31.09 jak pani nas poinformowała, że decyzja uprawomacnia się 2 tyg. i d**pa jeszcze trzeba będzie zapłacić za jeden miesiąc. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inż. Mamoń 03.09.2004 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2004 Cofnąłem się nieco w czasie w Twoim dzienniku i znowu mnie powaliło: 45 m3 betonu na ławy ja dziękuję , a ileż to metrów bieżących ma Twój fundament? A może budujesz przy okazji jakiś schronik przeciwatomowy? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 03.09.2004 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2004 Może nie schron a schronik. A tak na serio - zalecenie dwóch niezależnych konstruktorów się pokryły więc jest tak zrobione. Metrów bieżących nie pamiętam ale obrys domu to 20x12 m z kilkoma wcięciami plus ściany wewnętrzne. Problem w tym, że mam kiepskie warunki glebowe, więc albo płyta albo solidny fundament. Wybrałem fundament bo mimo ilości m3 betony i tak trochę tańszy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
avocado 10.09.2004 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2004 Witaj nurni, chyba do Twojego domu będzie nam najbliżej (sądząc z mapy forumowiczów) więc pozwalam sobie na sąsiedzki uśmiech do Ciebie, połowinki i rekina Od wczoraj czytam ten dziennik i rozmarzyłam się, przyznaje. Mój jedyny komentarz do Twojego dziennika to, podziw dla tempa, jakie narzuciłeś, fantastycznie jest czytać o tak optymistycznej budowie. Pozdrawiam i zapewniam, że jeszcze nie jeden raz tu zajrzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 11.09.2004 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2004 avocado Wielki dzięki za miłe słowa (nawet nie wiesz jak to człowieka podnosi na duchu) i pozdrawiam uśmiechem Co do tempa to mogłoby być jeszcze lepsze ale w firmie, która mi buduje logistyka dostaw nie jest mocną stroną. Na szczęście majster "łata" robotę jak może i całość jakość idzie do przodu. Sama zobaczysz - jak już zaczniesz to potem zaczyna się reakcja łańcuchowa, która sama się napędza. Zauważyłem, że moim optymizmem nakręciłem całą ekipę więc chłopaki się też starają, żeby nie zawalić z robotą. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYDZU 12.09.2004 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2004 nie działa ten link do pliku z ftp'a popraw go pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
avocado 12.09.2004 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2004 Wiedziałam, że się uda Dom robi wrażenie, nurni teraz to już naprawdę z górki. Ech, kiedy ja takie fotki wkleję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 13.09.2004 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2004 nurni - ale ładnie domek rośnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 13.09.2004 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2004 RYDZU Sprawdzałem na różnych maszynach w różnych miejscach i działa więc nie wiem co jest nie tak. avocado Sama się zdziwisz jak szybko przyjdzie ten moment Ivonesca Dzięki i miło, że jeszcze "starzy wyjadacze" co to już mieszkają w swoich marzeniach zaglądają czasami do początkujących coby ich na duchu dobrym słowem podnieść Czy komuś oprócz RYDZ-a też się ftp nie otwiera??? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYDZU 13.09.2004 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2004 RYDZU Sprawdzałem na różnych maszynach w różnych miejscach i działa więc nie wiem co jest nie tak. Czy komuś oprócz RYDZ-a też się ftp nie otwiera??? Pozdrawiam No teraz juz chodzi. Ale w pierwszej wersji miałeś w adresie localhost'a a nie serwera zewnętrzny ftp (sami piszesz, że za 4 razem się udało dopiero) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 13.09.2004 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2004 RYDZU Sprawdzałem na różnych maszynach w różnych miejscach i działa więc nie wiem co jest nie tak. Czy komuś oprócz RYDZ-a też się ftp nie otwiera??? Pozdrawiam No teraz juz chodzi. Ale w pierwszej wersji miałeś w adresie localhost'a a nie serwera zewnętrzny ftp (sami piszesz, że za 4 razem się udało dopiero) Pozdrawiam A to przepraszam. Wstrzeliłeś się widocznie w jedną z nieudanych prób. Sorki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts