Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nurniego dziennik- komentarze :)

magi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 942
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dzięki uwagom forumowiczów zabezpieczyłem okna dachowe folią. Kupiłem czarną folię malarską, obłożyłem skrzydło od zewnątrz i zatrzasnąłem okno. Z zewnątrze wygląda jak zabezpieczony otwór na zimę. Bardzo dobry pomysł.

Akurat właśnie poszukuję okien. Nurni - to gdzie ta Twoja budowa dokładnie jest :wink: ?

Właśnie oglądnąłem zdjęcia i nadrobiłem zaległości w lekturze dziennika.

Podoba mi sie ten łuk z klinkieru bardzo. Mam tylko jedno ale... - szkoda,

że okno na górze pod tym łukiem tez nie jest łukowate. Bo troszke mi to nie gra: trójkąt dachu, łuk z klinkieru i kwadratowy otwór.

A dach bardzo fajnie wygląda!.

Pozdrawiam

Podoba mi sie ten łuk z klinkieru bardzo. Mam tylko jedno ale... - szkoda,

że okno na górze pod tym łukiem tez nie jest łukowate. Bo troszke mi to nie gra: trójkąt dachu, łuk z klinkieru i kwadratowy otwór.

A dach bardzo fajnie wygląda!.

Zrobilismy to z premedytacją. Chodziło potem o łatwość "obrobienia" takiego otworu. Z łukami i kątami już nie jest tak prosto z zasłonami, firanami itp.

Poza tym jak przyjdzie elewacja i jasne kolory w środku to zgodnie z naszymi założeniami (oby były trafione) otwory okienne powinny sie "zlać" z elewacją (piaskową) przy drobnym odcięciu kolorem ram.

Qurde, chyba to co wcześniej napisałem da się zrozumieć.

:o

Ale to będzie dopiero do stwiedzenia "organoleptycznie" dopiero na wiosnę.

Pozdrawiam

Aaaa no dachem to ja też jestem zachwycony. Razem z żonką nie możemy się nacieszyć jego wyglądem. Spodziewaliśmy się, że będzie ciekawy ale efekt przerósł nasze najśmielsze oczekiwania. A najważniejsze, że dach "przybił" dom do ziemi i po położeniu elewacji oraz zrobieniu ogrodzenia nie będzie za bardzo rzucał się w oczy.

Poza tym jak przyjdzie elewacja i jasne kolory w środku to zgodnie z naszymi założeniami (oby były trafione) otwory okienne powinny sie "zlać" z elewacją (piaskową) przy drobnym odcięciu kolorem ram.

Qurde, chyba to co wcześniej napisałem da się zrozumieć.

:o

Ale to będzie dopiero do stwiedzenia "organoleptycznie" dopiero na wiosnę.

Da się zrozumieć. :)

poczekam do wiosny na zdjęcia gotowej elewacji. W sumie od niej teraz bardzo duzo zależy.

Pozdrawiam

poczekam do wiosny na zdjęcia gotowej elewacji. W sumie od niej teraz bardzo duzo zależy.

Wiem i nie będzie to proste zadanie. :o :-?

Z tego co czytam na forum to wszyscy mają z tym dość poważny problem.

Żeby sobie ułatwić dobór koloru na wełnie będzie tynk mineralny ale pomalowany farbą silikonową - większy wybór kolorów oraz prostrze utrzymanie jednolitego koloru na ścianie. Wykonawca namawia mnie jescze na tynk mineralny ale barwiony (np. Bayosan) i pomalowany farbą egalizacyjną. Mam jeszcze trochę czasu na decyzję, a i nad kosztami trzeba pomysleć :(

Pozdrawiam