rzuraff 20.02.2012 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 Polecam produkty firmy Schomburg - Aquafin 2k - sprawdzony w takich sytuacjach. Jest to dobre zabezpieczenie również na wodę pod niekorzystnym naporem - tak jak w Twoim przypadku. Środek nie jest tani no ale temat napraw i uszczelnień istniejących izolacji jest chyba jednym z kosztowniejszych tematów w budownictwie... Najważniejsze to zlecić taką naprawę firmie która się tym zajmuje - środek wymaga precyzji ułożenia - to warunkuje jego działanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wąhol 17.03.2012 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2012 Kombinowanie i zatrudnianie zwykłych budowlańców nic nie daje i tylko tracisz pieniądze ja tak straciłem sporo kasy w końcu poszedłem po rozum do głowy i zatrudniłem firmę od hydroizolacji i zrobili to tak jak należy. jak coś to mogę podać do nich kontakt. teraz jest tam sucho (nie ma wody na podłodze) ale to nie oznacza ze brak wilgoci...wiem ze wylano na podłogę beton bo nachodziła woda... możesz podać kontakt tylko ze ja jestem z pod poznania a ty z warszawy więc może być problem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pitagoras 06.04.2013 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 Ja mam też problem z woda w piwnicy.Mam wylana płytę z niby wodoszczelnego betonu.Nie mam żadnych izolacji od spodu i od góry.Ściągam szmatami pól wiadra wody na dobę i mam tego dość.Mam zamiar zrobić tak.Wykopię dziurę w miejscu przeciekania(bo płyta jak zauważyłem ostatnio pękła widać od ciśnienia wody gruntowej)i wsadzę studzienkę obsypaną kamyczkiem a ze studzienki odprowadzę wodę pompką.Zastanawiam sie czy przed domem w kierunku spadu nie wykopać też takiej studzienki.W tamtym roku wypuściłem cała wodę z dachu na przód domu włączając dreny i miałem trochę spokoju,ale nie na długo jak widać.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
donpiotr 18.02.2019 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2019 W mojej piwnicy woda nie chciała się poddać. Ekipa która jako pierwsza zabrała się za temat zrobiła tylko drenaż - nie pomogło, może nie do końca nie pomogło przez pierwszy sezon wody nie było, ale po pierwszych roztopach wróciła. Druga ekipa odkopała dom i chcieli zrobić uszczelnienie tylko folią, po konsultacji z kilkoma fachowcami, chłopaki zrobili izolację z bitumu dwuskładnikowego i dodatkowo osłonili wszystko folią budowlaną. Poprawili też spadki w odwodnieniu. 3 lata był spokój, na przełomie lata/jesieni woda pojawiła mi się na łączeniu podłogi i ściany, nie było jej dużo. Miałem robić uszczelnienie od środka Aquafinem 2k ale znalazłem tańszy środek też dwuskładnikowy K11 flex podobno nie jest gorszy. Uszczelnienie zrobiłem pod koniec listopada i na razie nic nie wychodzi, czekam na wykwity nad szlamowaniem......bo podobno powinno się jeszcze zrobić iniekcję ponad poziomem gruntu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts