mateuszolsztyn 07.09.2010 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2010 Z góry przepraszam jeśli taki temat już był ale mam mały problem. A mianowicie od dłuższego czasu przymierzam się do wymiany muszli klozetowej wraz ze spłuczką. Chodzi o niewielką ubikację w wieżowcu 11piętrowym .(Cała instalacja wraz z muszlą jest oryginalna) . Planuje wstawić tam zwykłą muszlę wraz z bezpośrednio połączoną ceramiczną spłuczką. Aktualny system z racji swojego wieku nie spełnia już oczekiwań, jest wodnochłonny, głośny, nieszczelny... Zstanawiam się jedynie czy dał bym sobie radę sam, jakie "niespodzianki mogą na mnie czekać. Z tego co wiem to za drewnianą ścianą wykonane jest już przyłącze (podprowadzona rura) do zasilania dolnopłuka. Należało by jedynie zaślepić jakoś górne przyłącze i dokręcić zawór i wężyk na dole do przyszłego dolnopłuka. Oczywiście nie obejdzie się bez demontażu całej ściany z paneli... Budynek jest z lat 70-tych. Aktualnie znajduje się tam górnopłuk. Nie jestem fachowcem ale czasami podejmuje się różnych napraw itp. (Jestem majsterkowiczem z pasją) . Jak będzie potrzeba jakiś szczegółowych informacji to oczywiście mogę podać To mój pierwszy post, pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 07.09.2010 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2010 Tu zadaj pytanie: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?5169-hydraulik-do-us%C5%82ug/page48 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts