Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Suszarka (mechaniczna, do prania) - warto czy nie warto?

bilbo

Recommended Posts

• 2 weeks później...
Też jestem na kupnie suszarki i mam jedno pytanie , czy każdą suszarką można postawić na pralce jeśli maja podobne gabaryty, czy sa tylko jakies konkretne modele które sie do tego nadają?

Jest dokładnie tak jak piszesz. Każdą suszarę można postawić na pralce jeśli maja podobne gabaryty. Kwestia tylko dobrania odpowiedniego łącznika.

• 3 weeks później...

mam suszarkę elektroluxa (tę z pompą ciepła) i nie wyobrażam sobie bez niej życia. mam taki system, ze piorę tylko w soboty (tańsza taryfa weekendowa), wychodzą mi 4 pralki, suszę od razu, wyciagam cieple, 'prasuję' ręką i składam, zanoszę do szaf. Nic mi nie wisi na suszarkach stojacych, nie czekam aż wyschnie żeby złożyć czy wstawić nastepną pralkę. Nic mi się nie skurczyło, nie zmechaciło, mało tego - rzeczy z suszarki wychodzą odkłaczone, bez żadnych włosów czy pyłków.

Kocham moją suszarkę i polecam;)

• 8 months później...
O, My też nasza kochamy!!!! DO tego stopnia, że jak nam się ostatni zepsuła (zatkał się tyllko weżyk pompki - na szczęście) to zonka prawie sie popłakała i oswiadczyła, że nie bedzie robic prania dopóki suszarki nie naprawią!!! "No co ty, przeciez to potem trzeba rozwieszać, czekać, prasować - nie ma mowy, nie piorę!"

Jest dokładnie tak jak piszesz. Każdą suszarę można postawić na pralce jeśli maja podobne gabaryty. Kwestia tylko dobrania odpowiedniego łącznika.

Ano właśnie - widziałem ostatnio nawet uniwersalne łączniki w MM (mam teraz pralkę Boscha a interesuje mnie właśnie ten Electrolux z pompą ciepła).