lamariusz 07.09.2010 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2010 Garaż o wymiarach szer. 6,50m, długość 7m. Dach dwuspadowy, po bokach dwie murłaty o wymiarach 15x15cm. Szczyty garażu połączy belką o wymiarach 15x15cm. Rozstaw szczytów od siebie to odległość 7 m. Wjazd będzie od szczytu. Nachylenie dachu około 30 stopni. Belka łącząca szczyty w środkowej części będzie podparta. Dach pokryty będzie blachodachówką pod którą będą jeszcze płyty osb o wymiarach 0.8 cm, których mnóstwo mi pozostało. Murłaty z belką na szczytach połącze krokwiami. Doradźcie Proszę jakiego rozmiaru ( szerokość, wysokość ) odpowiednie będą krokwie. Jeżeli macie jeszcze jakieś cenne wskazówki do planowanej przeze mnie więżby, chętnie się z nimi zapoznam. Nie piszcie, żebym zwrócił się do kierownika lub, że w projekcie mam wszystko napisane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lamariusz 12.09.2010 06:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2010 To może inaczej zadam pytanie, czy w powyżej opisanej więźbie będą wystarczające krokwie 6x12 cm, rozstaw między nimi 80 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rpilski 12.09.2010 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2010 Może poszukaj w necie gotowych projektów garaży o podobnych wymiarach - one czasem mają zestawienie elementów więźby (z opisami: krokwie, jętki itd.). Będziesz mógł co nieco wywnioskować, metodą "reverse engineering" do czegoś może dojdziesz. Możesz też np. zakupić sobie program "wiązar jętkowy" specbudu i to policzyć, chociaż i tak nie da ci to formalnego potwierdzenia obliczeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dannygsx 22.09.2010 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2010 wlasnie to przerabialem w tym roku "a nawet jeszcze przerabiam", ja mialem krokwie 8x14 rozstaw 86cm (tak wyszlo) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tlalken 22.09.2010 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2010 8*18 i po klopocie pewnie i na lata pod warunkem ze z dobrego drzewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts