Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Projekt ogrzewania podłogowego

Iza1970

Recommended Posts

Co do 2 ostatnich komentarzy do mojego tematu, jeżeli decydujesz się na cokolwiek to na swoją odpowiedzialność. Ja wyrażam tu tylko naszą subiektywną opinię :), jakkolwiek myślę, że nie robię niczego złego. Jeżeli bylibyśmy niezadowoleni, to też bym o tym napisała. To by pewnie akurat nikogo nie zdziwiło, bo przecież narzekanie to nasza cecha narodowa, przy tej okazji specjalne pozdrowienia dla 1950 :). Może następnym razem zamiast krytykować i oskarżać lepiej coś doradzić jak nowicjusze pytają. W końcu elita forum powinna świecić przykładem ;).

Pozdrowionka.

pokaż mi może gdzie Cię o coś oskarżam,

napisałem, fajna reklama,

czy to jest oskarżenie?

ja stwierdziłem tylko niezaprzeczalny fakt,

masz teraz 8 postów i wszystkie wychwalają jedną firmę

jak to można odebrać?

i dlaczego Cię to ruszyło?

widzisz tutaj na forum jest wielu wykonawców,

ja między innym też,

ale nie zdarzyło mi się reklamować siebie, (poza ogłoszeniami drobnymi),

raczej staram się poza kontaktami typowo towarzyskimi, zabierać głos tam gdzie wydaje mi się, mogę w czymś pomóc,

• 1 month później...

No i mamy ogrzewanie podłogowe :). Zdążyliśmy ze wszystkim przed zimą, wręcz w samą porę. Dla zainteresowanych: rurki zamontowaliśmy sami - tak na prawdę żadna to filozofia. Zajęło nam to 3 dni. Hydraulik zrobił połączenie z piecem, sam piec, wodę i kanalizację też no i sprawdził czy nic nie cieknie przed zrobieniem wylewki. Ogrzewanie już działa na niskiej temperaturze, żeby nam domek nie zamarzł.

Powodzonka wszystkim, którzy mają jeszcze wszystko przed sobą :).

Pozdrawiam,

Iza.

• 1 month później...

nie miałem ustawionego mailingu do tego tematu i dopiero teraz tu zajrzałem

u mnie podłogówka hula od 23 grudnia, zrobiłem wszystko wg projektu i jest jak narazie super, rozkład temperatur pokrywa się z założeniami, tak więc jestem zadowolony z ich projektu

materiały kupowałem sam poprzez allegro (rura wavin, rozdzielacz kusmet), wyszło dużo taniej, na listwie mam rotametry i zawory pod termostaty/siłowniki, ktoś pisał wcześniej o wyłączaniu w wybranych pomieszczeniach ogrzewania, robi się to ręcznie na zaworach, kilka obrotów i pomieszczenie nie ogrzewane jest, nie potrzeba wydawać grubych pieniędzy na automatykę (w projekcie miałem kilka punktów pod termostaty pokojowe, zrobiłem tylko w sypialni, i pokojach dzieci, ale widzę że chyba siłowniki będą zbędne)

Edytowane przez kulca

• 1 year później...
Matilde1, tak zdecydowaliśmy się na projekt Ekoheat. Nie znalazłam żadnej ciekawej alternatywnej oferty i akurat bardzo mnie to cieszy. Zapłaciliśmy grosze. Projekt dostaliśmy po 5 dniach. Jesteśmy z mężem w szoku.

Jak to nie ma innych ofert?

Mam firmę wykonującą projekty, niektórzy forumowicze już u mnie zamawiali projekt ogrzewania, nawet kilkanaście albo i kilkadziesiąt osób :)

Szczegóły na naszej stronie: Centino Projekt ogrzewania podłogowego

Iza1970 - szkoda, że nie trafiłaś do nas, byłoby taniej i szybciej :)