michal.bdg 08.09.2010 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2010 Witam,Mam pytanie do forumowiczów którzy ogrzewają dom gazem płynnym i maja własny zbiornik. Wiem że mając własny zbiornik można negocjować cenę dostaw gazu i sporo oszczędzić w ciągu sezonu ale jak wygadają koszta związane z obsługa butli? Podpisując umowę na dzierżawę płacimy tylko za płytę fundamentową a jak to wygląda w przypadku swojej butli.Projekt przyłącza, odbiór techniczny, okresowe przeglądy przyłącza, przewodów kominowych itp, wreszcie cena samego zbiornika. min. ok3500 PLN.-Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amber 09.09.2010 05:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2010 Zanim podpiszesz umowę z kimkolwiek na dzierżawę butli to przeczytaj ją uważnie ,bo jak coś jest za darmo to z reguły jest bardzo drogie , chyba nie wierzysz że jakakolwiek firma jest instytucją charytatywną i rozdaje zbiorniki żeby klientowi zrobić dobrze. Z tego co ja się orientowałem to przy własnej butli obowiązkowo raz w roku wizyta z UDT i co 10 lat rewizja . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts