Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jakie rabaty na kominy firym SCHIEDEL!!! ?

Recommended Posts

Podzielcie się proszę doświadczeniem - ile procent udało się wam wytargowaćmam lub uzyskaliscie rabatu na kominy firmy SCHIEDEL

od cennika?

I jaka ilosc zamawialiscie?

I jaki rodzaj kominów i wentylacji?

Wszelkie inne przemyślenia mile widziane

Pozdrawiam Olsen

Ps: Czy ceny netto czy brutto?

• 3 weeks później...
  • 2 months później...
KOMINY RONDO PLUS + 4 KANAŁY WENTYLACYJNE, ORAZ AWANT + 4 KANAŁY WENTYLACYJNE UPUST 15% ZA WSZYSTKO ZAPŁACIŁEM 6000 zł (LISTOPAD 2003). w LISTOPADZIE ZOSTAY ZABUDOWANE I OBECNIE PREZENTUJĄ SIĘ NASTĘPUJĄCO:

RONDO PLUS + WENTYLACYJNE 1

RONDO PLUS + WENTYLACYJNE 2

AVANT + WENTYLACYJNE

PRZE OBMUROWANIEM

Hej DLPOAKS!

Kupowałeś je może w Irbudzie? Jeżeli nie, to daj mi namiary na ten skład...

Komin Avant służy do pieców kondensacyjnych? Pewnie to dokładnie sprawdziłeś, więc zapytam, jest to najlepsze rozwiązanie?

Z góry dzięki

sąsiad ze wsi ;-)

• 6 months później...

Dodatkowo do tego co pisałem poprzednio: jak sobie przypominam,

"cennikowo" ten mój zestaw kosztował wtedy ok. 5.6 kzł, a w efekcie

zapłaciłem 4.5 kzł (choć za radą gościa od Schiedla zrezygnowałem też

z paru zbędnych i podrażających komin elementów, jak np. jakis-tam

kołnierz czy cos - nie pamiętam za bardzo ...)

Aha - poprzednio nie napisałem że całość u mnie to 2 biegi went, Avant i Rondo (do kominka).

Ale komin stoi, kocioł dołączony kondensuje (mało w kominie :) ), tak że

jestem zadowolony

pozdr - Krzysiek

W hurtowniach w Łodzi standardowo dawali 10% , finalnie jednak zdecydowelaismy sie na zapel, http://www.zapel.com.pl , maja niemalze dokladnie w swojej ofercie odpowiednika rondo plus, cena wyjsciowa 2150 zl , rabat od hurtownika 15%, zaplacilismy troche ponad 1800 zl + pustaki wentylacyjne (ceny nie pamietam, ale wentylacji mam duzo)

Maksymalny rabat jaki można uzyskać na schiedla to 21 %

(schiedel nie pozwala udzielać większych chyba że do dalszej odsprzedaży)

Ale jako inwestor indywidualny myśle w granicach 15 - 18 powinieneś uzyskać. Tylko ściągnij sobie aktualny cennik schiedla żeby cię w konia nie zrobili.

Maksymalny rabat jaki można uzyskać na schiedla to 21 %

(schiedel nie pozwala udzielać większych chyba że do dalszej odsprzedaży)

Ale jako inwestor indywidualny myśle w granicach 15 - 18 powinieneś uzyskać. Tylko ściągnij sobie aktualny cennik schiedla żeby cię w konia nie zrobili.

dla mnie to jaks fikcja te rabaty, kto dal ci 21 procent. mnie hurtownia dala 7 procent bo sama ma 20

mi nikt nie dał rabatów wiem bo pracuje na składzie

nie powiedziałem że każdy skład da ci 21% bo tak jak pisałem indywidualny inwestor może liczyć na maksymalnie 15 - 18 %

Jakby kupowała firma np. na osiedle domków znalazła skład który by jej udzielił 21 %. A jeśli Twój skład ma 20 % to znaczy że niewiele handluje schiedlem albo np zalega z płatnościami. Nawet mimo to powinien Ci dać minimum 10% bo na schidlu te 10 % co im zostanie to już dobra marża

mi nikt nie dał rabatów wiem bo pracuje na składzie

nie powiedziałem że każdy skład da ci 21% bo tak jak pisałem indywidualny inwestor może liczyć na maksymalnie 15 - 18 %

Jakby kupowała firma np. na osiedle domków znalazła skład który by jej udzielił 21 %. A jeśli Twój skład ma 20 % to znaczy że niewiele handluje schiedlem albo np zalega z płatnościami. Nawet mimo to powinien Ci dać minimum 10% bo na schidlu te 10 % co im zostanie to już dobra marża

dla ciekawosci ile procent daje schiedel hurtowni

Gość
This topic is now closed to further replies.

• Dodaj nową pozycję...