palaczz 08.09.2010 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2010 Witam wszystkich,kupiłem dom drewniany z lat 50-tych.Podczas remontu przeprowadzanego wewnątrz domu skułem tynk do cegły, który znajdował się na kominie, w pomieszczeniach mieszkalnych i boję się że może by nieszczelny po tylu latach.Teraz mam parę pytań:czym uszczelnić komin od zewnątrz i czy da się to zrobić,czy wystarczy jak położę tynk i on mi komin uszczelni,jaki tynk ma być,może jakaś zaprawa specjalna jest do wykonania tego typu prac.Nie chcę wkładów stalowych kupować do komina bo to się wiąże z większymi kosztami.W piecu pale węglem i drewnem.Proszę o jakieś porady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gustaw Fijak 08.09.2010 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2010 a nie lepiej wrzucic wklad w to co jest?sa odpowiednie bloczki do obkladania niepalne - gdzies czytalem przeszukaj watki z kominami bo tu trafiles do zupelnie innych tematow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_12* 08.09.2010 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2010 czym uszczelnić komin od zewnątrz? i czy wystarczy jak położę tynk Nie ma sensu uszczelnianie komina od zewnątrz. Niektórzy kombinują z folią w płynie, ale nie każdemu to dało pozytywny skutek. Stare kominy można uszczelnić od wewnątrz poprzez t.zw. "szlamowanie". Wykonują to nieliczne firmy kominiarskie i zabieg jest równie drogi, jak wkład stalowy (a może i droższy). Podobnie otynkowanie od zewnątrz, to wyrzucone pieniądze, bo jeśli komin jest już nieszczelny, to po krótkim czasie wyjdą cuchnące "wykwity". Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_12* 08.09.2010 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2010 przeszukaj watki z kominami bo tu trafiles do zupelnie innych? tematow Tutaj SĄ w tytule działu również kominy;) Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts