Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaki sterownik kotła z dostępem przez internet?

Recommended Posts

Witam!

Jako, że poprzedni sterownik poszedł z dymem przymierzam się do zakupu nowego sterownika do mojego kotła z podajnikiem.

Chciałbym mieć dostęp do niego przez internet, z tego co widziałem sterownik eCoal.pl oferuje coś co by mi odpowiadało. Jednak jest sprzedawany tylko z kotłem firmy ogniwo.

Są jakieś inne sterowniki z dostępem przez internet? Jeśli trzeba mogę nawet dopłacić za taki bajer. Chodzi mi tylko o ustawienie temperatury na kotle jak jestem poza domem i ewentualnie cwu.

eCoal jak mówi Zawijan ma być oferowany dla szerszego grona z palnikami Brucer.

Inny sterownik z opcja podglądu pracy kotła przez internet to PUMA pid adc, dokłada się do niej moduł buran i łączy poprzez router z netem.

PUMA ma do 24stref czasowych na C.O. i do 24stref czasowych na CWU

Z tego co kojarze producent nie chciał się zgodzić na możliwośc grzebania przez internet, umożliwiał podgląd pracy.

Zobacz sobie na stronę:

http://www.elektro-miz.pl/pol/produkty/regulatory_temperatury/regulator_puma_pid.html

Tutaj sa PUMY podłączone poprzez Buran i router:

Podgląd pracy PUMY PID w internecie:

serwer.itask.pl/buranco

Login: test

Hasło: test

Jest jednak mały problem, dostępność PUMY obecnie dopiero początek października.....

Są tez sterowania umożliwiające łączność poprzez SMS, wcześniej takim sterownikiem był Multi-Ster. Dokładało sie moduł GSM, opcja dla szpitali, czy innych obiektów obsługiwanych na danym terenie przez jedną firmę.

Edytowane przez Jarecki79

Dziękuję za odpowiedź!

Niestety nie posiadam palnika Brucer.

Podgląd jest przydatny, ale fajnie byłoby mieć też możliwość zmiany przynajmniej tych dwóch parametrów o których pisałem.

Jaki jest koszt orientacyjny sterownika Puma razem z tym modułem i instalacją?

Posiadam router livebox więc chyba nie będzie problemu?

Dziękuję za odpowiedź!

Niestety nie posiadam palnika Brucer.

Podgląd jest przydatny, ale fajnie byłoby mieć też możliwość zmiany przynajmniej tych dwóch parametrów o których pisałem.

Jaki jest koszt orientacyjny sterownika Puma razem z tym modułem i instalacją?

Posiadam router livebox więc chyba nie będzie problemu?

Detaliczna cena sterownika PUMA wynosiła 1050zł netto

Nie kupowałem do tej pory modułu Buran, nie podłączałem go też do routera, z takimi pytaniami musisz już bezpośrednio kierować się do firmy Elektro-Miz