qwazar 09.09.2010 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2010 Witam. Bardzo długi czas oczekiwania na ciepłą wodę z bojlera w zlewozmywaku zmusił mnie do szukania rozwiązania.Czy zatem można na dolocie ciepłej wody podłączyć elektryczny podgrzewacz wody ?Zastanawia mnie, czy kiedy do podgrzewacza dopłynie ciepła woda z bojlera grzałka podgrzewacza wyłączy się czy nie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysztofLis2 09.09.2010 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2010 A nie lepiej zrobić cyrkulację CWU? Ja wiem, że to złodziej energii, ale jak będziesz ją włączać ręcznie przy wejściu do kuchni, to może nie będzie tak źle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qwazar 09.09.2010 18:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2010 Mam cyrkulację, ale to nie jest dobre rozwiązanie, za dużo zżera ciepłej wody z bojlera, dlatego mam wyłączone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamuss24 09.09.2010 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2010 Można tak zrobić. Jeśli dopłynie ciepła woda to grzałka tylko dogrzeje do zadanej i się wyłączy. pozdr adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysztofLis2 10.09.2010 05:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2010 Jeśli masz cyrkulację, to zrób sobie pstryczek, którym będzie Ci się ona włączała na minutę albo pół minuty po przyciśnięciu. Wchodzisz do kuchni z zamiarem mycia naczyń, przyciskasz pstryczek, przygotowujesz się do mycia naczyń, a gdy odkręcasz kran, masz już ciepłą wodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 10.09.2010 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2010 Tanie podgrzewacze przepływowe Ci się nie wyłącza jak dopłynie ciepła woda. Najtaniej będzie tak jak Ci radzą zrobić inni, czyli włącznik cyrkulacji przy zlewie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek_796 10.09.2010 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2010 (edytowane) Witam! Także zastanawiam się nad zamontowaniem podobnego urządzenia, ale u mnie powodowane jest czym innym. Chodzi po prostu nie o czas ale temperaturę wody dopływającej do prysznica. Kobiety u mnie wymagają temperatury wody wyższej o 20 st. i muszę podgrzewać całe 200 litrów. Cyrkulacja problemu więc nie likwiduje. Wyczytałem gdzieś, że próg bólu dla człowieka to 45 st. Moich dziewczyn to najwyraźniej nie dotyczy - zastanawiam się więc czasem, czy kobieta to na pewno człowiek... Chętnie poczytam o doświadczeniach innych (oczywiście nie chodzi mi o antropologię). Pozdrawiam Edytowane 10 Września 2010 przez Wojtek_796 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qwazar 10.09.2010 07:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2010 Pstryczek do CWU nie rozwiąże sprawy.Potrzebuje ciepłej wody w jednym puncie poboru, a pompa przewala całą zimna wodę z rur do bojlera.Fakt mam ciepłą wodę natychmiast w zlewozmywaku, ale za to bojler musi dogrzać to co dostał.Straty nic więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts