bobek81 27.03.2015 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2015 Lepiej wybierz odbiór z ekspertem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mateusz2382 01.10.2015 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2015 Ja odbierałem z inspektorem koleś się znał na rzeczy bo ja jestem zielony w temacie. Polecam Pana Daniela 698 913 990 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janiczek68 29.03.2016 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2016 Ja odbierałem mieszkanie od dewelopera sam, bez pomocy fachowca. Oczywiście znalazło się kilka usterek, które zostały spisane w protokole zdawczo-odbiorczym i usterki zostały naprawione (na co musiałem czekać na prawdę długo). Jednak już podczas mieszkania cały czas wychodziły jakieś nowe niedociągnięcia dewelopera, ale szczęście w nieszczęściu, usterki te nie były moją winą i nie powinny się wydarzyć przy tak krótkim okresie mieszkania, więc wystarczał telefon do dewelopera i przychodził ktoś kto usterki naprawiał. Do tej pory nic nie naprawiałem na własną rękę. Jeśli płaci się tyle pieniędzy za mieszkanie na rynku pierwotnym, to uważam jednak, że powinno się wynająć eksperta do odbioru mieszkania. Koszt takiej usługi to nic przy kwocie mieszkania, a jednak większy spokój, zwłaszcza jak się na tym nie znamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MichałMichał1212 04.05.2016 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2016 Witam, u mnie ( w Bydgoszczy ) była taka firma (jkj///projekt) co odebrała moje mieszkanie. Jestem bardzo zadowolony bo znaleźli takie rzeczy, że sam bym tego nie wyczaił,a deweloper musiał to poprawić. Deweloper chciał mnie jeszcze na metrach oszukać bo podał jakiś numer normy wg, którego jest liczona powierzchnia, a liczył jakoś inaczej. Koleś z odbioru to wyczaił, pomógł przygotować mi odpowiednie pismo i jeszcze dostałem zwrot za metry ( oczywiście musiałem się jeszcze nieźle nagimnastykować i walczyć ale sam bym nie wiedział że jest coś nie tak ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuusamo 19.04.2017 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2017 Panie Marcinie, w jaki sposób formalnie zweryfikować powierzchnię lokalu obliczoną przez dewelopera? Pomiary ręczne przy odbiorze zapewne zostaną zakwestionowane. Wynająć geodetę? Jak formalnie podejść do sprawy gdy mamy podejrzenie, że deweloper obciął z powierzchni około 1m2.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alishia 23.05.2017 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2017 zawsze lepiej wziąć ze sobą eksperta i nie dać się wysiudać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 20.04.2019 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2019 (edytowane) Developerzy teraz się wycfanili, liczą powierzchnię mieszkania przed położeniem tynków....i zapisują to w umowie deweloperskiej Edytowane 14 Sierpnia 2019 przez Greengaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tojawiktor 23.05.2019 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2019 Zdecydowanie polecam z ekspertem! Jakieś 2 miesiące temu odbierałem mieszkanie na Mokotowie (Nowe Południe dew.Napollo) znajomi kazali mi iść samemu ale ja się znam tak na budownictwie jak na balecie... I dobrze zrobiłem bo Pan Adam z którym odbierałem mieszkanie zaskoczył mnie, gdzie można szukać potencjalnych problemów Na szczęście okazało się, że deweloper zrobił całką solidną pracę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolla25 14.08.2019 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2019 My odbieraliśmy od znanego dewelopera polnord, ale bez fachowca od odbiorów się nie obyło… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beefree 23.10.2019 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2019 A ile kosztuje wynajęcie takiego eksperta od odbiorów? I skąd wiadomo, że będzie rzetelny w ocenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beefree 23.10.2019 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2019 My odbieraliśmy od znanego dewelopera polnord, ale bez fachowca od odbiorów się nie obyło… Karolla25 ale finalnie jesteście zadowoleni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobokot 19.06.2020 00:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2020 (edytowane) Z ekspertem zawsze jest bezpieczniej. Ja nawet, gdy kupiłem nowe mieszkanie od dewelopera na konsultowałem się z ekspertem. A kiedy mieszkanie będzie gotowe, to znowu przyjdę z ekspertem, aby ocenić, czy wszystko jest w porządku. Często zdarza się, że niektóre problemy pojawiają się już w procesie, a następnie trudno jest coś zrobić lub udowodnić, więc lepiej jest być bezpiecznym i zaprosić eksperta. Edytowane 19 Stycznia 2023 przez Greengaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 19.06.2020 04:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2020 Odbiór mieszkania - samemu czy z pomocą eksperta?! denny tytuł nie wiem skąd się bierze to debilne nadużywanie słowa samemu? Samemu odpowiada na pytanie komu? czemu? Odpowiedz sobie samemu , w skrócie samemu, Natomiast poprawnie w niniejszym temacie i po polsku byłoby odbiór mieszkania samodzielnie, czy z pomocą eksperta, 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smerf503 19.01.2023 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2023 (edytowane) Odbiór mieszkania - samemu czy z pomocą eksperta?! denny tytuł nie wiem skąd się bierze to debilne nadużywanie słowa samemu? Samemu odpowiada na pytanie komu? czemu? Odpowiedz sobie samemu , w skrócie samemu, Natomiast poprawnie w niniejszym temacie i po polsku byłoby odbiór mieszkania samodzielnie, czy z pomocą eksperta, Odnośnie odbioru mieszkania od dewelopera warto skorzystać z fachowej ekipy inżynierów. Dla nas przeprowadzała firma z Katowic - z czystym sumieniem możemy polecić. Podczas przeglądu zostało znalezione wiele usterek, które deweloper nam poprawił. Dodatkowo skorzystaliśmy z opcji badania kamerą termowizyjną. Edytowane 19 Stycznia 2023 przez Greengaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts