court 10.09.2010 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2010 Nie wiem czy to pytanie już padło ale mam wielki problem z ustaleniem wysokości rocznej opłaty dzierżawnej do Starostwa za przyłączenie kanalizacyjne pod drogą powiatową ? ? ? Czy to duże koszty ? ? Szukałam odp. w necie, nawet u źródła (Starostwo) ale tam każdy odsyła pod inny numer. W wodociągach powiedziano mi, że podłączenie do działki 3,6 tys. + około 3 tys. za podłączenie pod drogą powiatową (cena w sieradzkim). Cena wydaje się nie tak bardzo wygórowana. Pytanie pilne z uwagi na przetarg... działka wydaje sie urocza, gdyby tylko wiedza nt. tych wszystkich spraw wokół była większa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 10.09.2010 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2010 (edytowane) był fajny watek o tym z konkretami, cenami itp, tylko jak go znaleźć...? mam: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?158686-Zaskoczyli-mnie-op%C5%82at%C4%85-pas-drogowy kilka innych znajdziesz tu: http://www.google.pl/search?hl=pl&client=firefox-a&hs=vJP&rls=org.mozilla%3Apl%3Aofficial&q=site%3Aforum.muratordom.pl+%22pasie+drogowym%22&aq=f&aqi=&aql=&oq=&gs_rfai= nawet mogę siebie zacytować skoro porównujemy to proszę: - opłata roczna za zajęcie pasa drogowego (umieszczenie w nim urządzeń infrastruktury technicznej): 2,47zł/rok (1,37m2 x 18zł x 10%, gdzie 1,37m2 to powierzchnia rzutu urządzeń: woda 9mb x 0,063 średnica + kanalizacja 5mb x 0,16 średnica) - opłata za zajęcie pasa drogowego w związku z budową przyłączy: 36,25zł (jeden dzień, zajęcie 25m2 pobocza x 0,25zł/m2 i 15m2 jezdni x 2zł/m2) : Edytowane 10 Września 2010 przez edde Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
court 14.09.2010 11:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2010 Dzieki za link edde. Podzwoniłam troszke i okazało się, że zajmuje się tym Powiatowy Zarząd Dróg, ale oni sami nie byli zorientowani, więc zajrzałam do lexa i bingo - rozporzadzenia starostwa w sprawie opłat - 1/2 normalnej stawki, która u nas w terenie zabudowanym wynosi 40,00 zł. Ile faktycznie wyjdzie opłaty rocznej nie wiem, okaże sie w praktyce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgorzata308 16.09.2010 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2010 Mam pytanie miesiac temu kupiłam działkę rolna z zabudowaniem czyli domkiem do remontu,dopiero teraz dowiedziałam sie że sasiadka jest podlaczona do rury wodnej która jest w mojej posesji .Czy moge sąsiadke odciąc od tego przyłacza.Mało tego ten teren stał odłogiem kilka lat i kazdy robił co się zywnie podoba w tym miejscu planowałam szambo ale teraz nie moge.Jest tez gnojownik duży i wybetonowany planowałam zrobic tam szambo ale sasiad za murem podłaczyl sie do niego czyli bede na mojej działce wypompowywac tez sasiada.Dotego biegnie w złuż mojej działki rura ściekowa-deszczowa i jest właz .Mam pytanie czy moge odciąc sasiadkę od rury wodnej i sasiadowi zamurowac wyjscie do gnojownika a podstawowe pytanie co z sciekowo-deszczowa przeciez ja nie mam teraz działki rolnej tak jak kupowałam tylko wodna na której nic nie moge robić bo strach kopac i sadzic drzew bo nie wyrosnie,PILNIE PROSZĘ O POMOC!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts