pola08 28.12.2010 10:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2010 (edytowane) Pokaż łazienki!!!!..................................to ja wkleję swoje:P;) Oczywiście nie udałoby się bez udziału mojej wspaniałej pracowitej drugiej połowy, która bardzo ciężko ostatnio pracowała, abyśmy mogli się wprowadzić przed Świętami. Począwszy od malowania, układania paneli, skończywszy na montażu wszelkiego sprzętu w naszej kuchni... Lady przeczytałam gdzieś, że zastanawiasz się nad wyborem wielkości płytki woodentic. Polecam tę większą. Miałam jedne i drugie. Przy większych płytkach jest mniej fug i wyglądają jak deski. Edytowane 28 Grudnia 2010 przez pola08 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lady in red 28.12.2010 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2010 Woodenica już zamówiłam-dobrze,że chwalisz dużego-bo ja miałam wątpliwości i bałam się,że będą krzywe płytki.Pisali o tym na FM-więc może Paradyż już porawił technologię i płytki są proste.Też wolę jak jest mniej fug :)Więc zamówiony na cały dół duży woodentic brown-całe 80 m szczęścia Pytasz o moją kuchnię? Już zamówiona biała ,lakierowana bez uchwytów.Pod szybą między szafklami biało-czarna tapeta.Generalnie kolorystyka jak u Ciebie (pewnie dlatego tak lubię Twój domek ) Umnie raczej nuda-szaro i black &white.Szare ściany ,proste meble z ciemnego egzotycznego drewna,czarne oświetlenie.Waham się tylko nad kanapami-białe czy szare.Wcześniej wybraluśmy już nawet 2 kanapy i podnóżek z białej skóry w living room-ale teraz jeszcze się zastanawiam....Do końca stycznia chcę zamówić meble-więc mam jeszcze troszkę czasu na decyzję. Naprawdę Pola podziwiam tempo Twojego sprzątania i doprowadzenia domu do mieszkania.Ja jadę na budowę ,kilka godzin sprzątam i prawie nie widać efektu...... .Dlatego jesteś moją inspiracją i udowadniasz,że jak się chce to się da O zdjęciach łazienki pogadam z męzęm-ale po wcześniejszych doświadczeniach jest w tej mierze ostrożny i sceptycznie nastawiony.Zresztą trzeba poczekać jeszcze kilka dni na efekty pracy,bo glazurnik wraca po nowym roku i ta woodenticowo-loftowa łazienka jest jeszcze w proszku.Ale za to sypialniana biało-czarna już gotowa-zamówiłam do niej czarny duży żyrandol i kinkiety z kryształkami,oraz takie barokowe lustro.Będzie taka moja,glamour :)Mam nadzieję ;D A dolne WC w czarej płytce.To hiszpańska płytka-nowośc,nie widziałam jej jeszcze u nikogo,więc sama jestem ciekawa efektu.Szukam teraz tam ładnej szarosrebrnej umywalki w kształcie misy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 28.12.2010 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2010 Pola, widzę, że u Ciebie również przeprowadzka przebiegła pomyślnie Gratuluję i życzę dużo cierpliwości - żeby starczyło jej na urządzenie domu do końca, a przede wszystkim na zdzieranie farby, kleju, walkę z kurzem i pyłem budowlanym . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lady in red 28.12.2010 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2010 Ty żałujesz ,że zrobiłaś biała podłogę w łazience ..................? Ja w łazience-tej sypialnianej zrobiłam czarną WSZYSTKO widać. W drugiej będzie woodentic Braku kominka chyba też bym żałowała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pola08 28.12.2010 12:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2010 (edytowane) Dobrze, że zamówiliście te większe! Są piękne! Już czuję, że domek będzie piękny! Naprawdę! Szukałam szarych kanap w minimalistycznym stylu, ale szara skóra wygląda nędznie! Jest jakaś niebieska. Mi to bardzo przeszkadzało izdecydowaliśmy, że docelowo będą czarne. Ale to bardzo odległa przyszłość, bo kasa topnieje... bruku jeszcze nie mam. Musimy do wiosny odłożyć trochę kasy. Chyba kupimy jakąś tymczasową kanapę. Ja bym wzięła białe kanapy, ale mój m protestuje. W Gali w salonie Living Roomu stoją na lewo od kasy, czy to o tych myśleliście? Sypialnia będzie cudowna! Skąd jest lustro i lampy? Też się zastanawiałam nad kryształkami... U nas sypialnia szaro-czarna. Podobne mamy gusta, to prawda! Kolorystycznie identycznie. Tez chciałam kuchnię bez uchwytów:( Wydaje mi się, że czarna podłoga w łazience wyglądałaby lepiej. Bałam się, że będzie za ciemno i żałuję. Nie chodzi nawet o czystość... Jak posprzątam łazienki, wkleję fotki specjalnie dla Ciebie, bo są już skończone:D Edytowane 28 Grudnia 2010 przez pola08 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pola08 28.12.2010 12:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2010 Braku kominka chyba też bym żałowała W tym temacie to na pewno nie odpuszczę. To tylko kwestia czasu.... Mam zamiar się wyrobić do emerytury.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AJA123 28.12.2010 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2010 gratulacje przeprowadzki, super jest Twoja kuchnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lady in red 28.12.2010 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2010 (edytowane) Pola ! dokładnie o tych samych kanapach z livingroom myslimy .Podoba mi się ,że w living biała skóra jest BIAŁA a nie ecru czy kremowa.Jeśli myślałam o szarych kanapach to materiałowych-bo faktycznie w szarej skórze wyglądają brzydko.Ale wiem z doświadczenia,że skórę ,nawet białą zdecydowanie łatwiej utrzymać w czystości.Skórę się myje-a materiał tylko (czasem) odkurza.Przy dzieciach to ważne. Lustro do mojej glamour łazienki to: http://www.meble.vox.pl/artykuly-dekoracyjne/lustra/pw/lustro-rocco,1458/ a lampy-do łazienki dośc popularne ale fajne z tej serii:-czarna http://www.google.pl/imgres?imgurl=http://elukaszh.nazwa.pl/1/abazur.jpg&imgrefurl=http://www.swistak.pl/a7110146,Zyrandol-na-5-zarowek-KRYSZTALKI-abazury.html&usg=__K-tjBBPHV-uN_qcR-V2Sjsf2lhQ=&h=418&w=580&sz=62&hl=pl&start=47&zoom=1&tbnid=TgluNeMqSFOKRM:&tbnh=108&tbnw=151&prev=/images%3Fq%3Dlampa%2Bczarna%2Bz%2Bkryszta%25C5%2582kami%26hl%3Dpl%26sa%3DX%26rlz%3D1T4SUNA_enPL310PL310%26biw%3D990%26bih%3D524%26tbs%3Disch:10%2C1115&itbs=1&iact=hc&vpx=699&vpy=208&dur=343&hovh=191&hovw=265&tx=236&ty=94&ei=J-kZTeDlFZGw4Qb35LiGAg&oei=EOkZTfDtE8ip8QORv62EBw&esq=4&page=4&ndsp=19&ved=1t:429,r:5,s:47&biw=990&bih=524 Za to na przedopój górny nad schody zaszaleliśmy z lampą ;D Mąz mi kupił-więc się pochwalę;D tadam : http://viplight.pl/opis/1599135/lampa-italux-cascada-md51104-7a.html Umnie sypialnia szara z białym tapicerowanym łóżkiem-które ma grać pierwsze skrzypce .Dodatki wymarzyłam sobie turkusowe.Tylko jest problem,bo poza wazonami nic nie mogę dostać w tym kolorze-ani ładnej ,narzuty,ani pościeli :(Więc zastanawiam się nad zmianą dodatków i nie wiem czy nie uśmiechnę się do fioletów.Dużo dodatków jezt teraz w tym kolorze. Z kominkiem do emerytury masz mnóstwo czasu U mnie też kostki brukowej brak......Ups Edytowane 28 Grudnia 2010 przez lady in red Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pola08 29.12.2010 06:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2010 (edytowane) Lady:) No to mąż zaszalał. Nie powiem........... Łazienka dolna prezentuje się aktualnie tak: ImageShack.us Uploaded with [/img] Uploaded with ImageShack.us[/img] Edytowane 29 Grudnia 2010 przez pola08 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pola08 29.12.2010 07:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2010 szara łazienka cd ImageShack.us Uploaded with [/img] Uploaded with ImageShack.us[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pola08 29.12.2010 07:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2010 (edytowane) ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us[/img]http://img9.imageshack.us/img9/8995/p1110200x.jpg' alt='p1110200x.jpg'> Uploaded with ImageShack.us[/img] Edytowane 29 Grudnia 2010 przez pola08 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pola08 30.12.2010 06:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2010 dzisiaj wczesnym rankiemhttp://img64.imageshack.us/img64/6573/p1110205.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pola08 30.12.2010 07:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2010 Kupiliśmy wczoraj taka kanapę. Tymczasowo stanie w salonie. Ostatecznie ma trafić do pokoju na górze.http://www.helvetia.com.pl/upload/helvetiadb_2823.jpgi wspominaną komodę do pokoiku mojej lalihttp://images.okazje.info.pl/p/inne/3999/drewnostyl-komoda-z-przewijakiem-carpenter.jpgBędą za 6 tygodni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pola08 30.12.2010 07:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2010 Ty żałujesz ,że zrobiłaś biała podłogę w łazience ..................? Ja w łazience-tej sypialnianej zrobiłam czarną WSZYSTKO widać. hihihi nie pobijesz mnie Lady... ja czarną zrobiłam w wiatrołapie:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 30.12.2010 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2010 Pola napiszę jeszcze tu bo bardzo mi zależy: Pola., kurcze...tyle razy już szukałam opinii i osób, które miałyby te krzesła i nic. Zastanawiałam się nad nimi chyba z 3 miesiące. Gdzieś tam znalazłam opinie, że schodzi z nich farba (a mamy dziecko) co mnie trochę przeraziło, zwłaszcza że jakieś grosze nie kosztują. Stanęło w końcu na innych. Bałam się tej schodzącej farby jak i ich twardości. Proszę, bardzo, bardzo mocno napisz jak najwięcej o tych krzesłach. Jak się sprawują, czy są wygodne, czy da się siedzieć na nich 5 godzin z rzędu, czy się nie rozjeżdżają, ślizgają itd. itp. O farbę n ie pytam bo pewnie za krótko je masz. Czy to krzesa Futuri cyz Jonson? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pola08 30.12.2010 13:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2010 Monika te krzesła pochodzą stąd http://www.damnet.pl/oferta/krzesla_i_fotele/flo/ i nazywają się FLO. Wyglądają bardzo porządnie. Są drewniane. Pod farbą widać strukturę drewna. Nie zauważyłam problemów z farbą. Co do rozjeżdżania się to nie wiem czy będę obiektywna. Mam polerowany gres na podłodze i krzesełka delikatnie się rozjeżdżają, ale nie bardziej niż inne i tylko wtedy, gdy na nie staje próbując coś sięgnąć. Są stabilne, gdy się je normalnie użytkuje. Zauważ, że mają bardzo lekką konstrukcję i nie wiem jak porządnie by były wykonane i tak będą delikatne. Z całą pewnością mogę stwierdzić, są wygodne! Już zostały przetestowane:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiakp 30.12.2010 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2010 pola mozesz napisac - chocby na priv - ile kosztuje ta komoda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pola08 31.12.2010 06:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2010 kasiakp witam! Komodę kupiłam tutaj http://more4kids.pl/page,produkt,id,76919,kat,464,drewnostyl-komoda-carpenter,komody.html Podane są tam ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 31.12.2010 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2010 Pola a jak z jakoscia? ja kupilam Okruszkowi meble z Tommebel no i krotko mowiac jestem mocno rozczarowana. Za te pieniadze spodziewalam sie czegos innego ale tak to bywa jak sie slepo ufa zdjeciom w necie:bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiakp 31.12.2010 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2010 kasiakp witam! Komodę kupiłam tutaj http://more4kids.pl/page,produkt,id,76919,kat,464,drewnostyl-komoda-carpenter,komody.html Podane są tam ceny. dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts