lady in red 31.01.2011 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 p.s. Nie wprowadzam się 15 grudnia,bo nie chcę mieć problemów ze schodami ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwek 31.01.2011 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 a skąd plakat? jeśłi można wiedzieć a takiej półeczki też szukam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pola08 01.02.2011 09:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 (edytowane) Witajcie wtorkowo!Tulpia, białe i czarne podłogi nie są złe:). Ważne, abyś wybierała jak największe możliwe płytki. Fug jest wtedy mniej i wyglądają bardziej elegancko;)Moja łazienka na górze ma ok. 10 m2 podłogi poszatkowanej płytkami 30x30. To mnie razi najbardziej! Wspomniałam mężowi o ich skuwaniu! Spojrzał na mnie, myśląc chyba "moja żona postradała zmysły ". Nic więcej nie powiedział, ja nie kontynuowałam tematu... Myszko czytałam o twojej przygodzie ze schodami! Podobne podejście "wykonawcy", ale ja nie zapłaciłam nic i on tez nie żądał. Nie odważyłam się pokazać ich z bliska! Tak było! Było, bo wczoraj zostały zdjęte bez żadnych strat w materiale:D Takie szpachlowanie jak u Ciebie to ja bym miała na każdym trepie! Na szczęście nie muszę już na to partactwo patrzeć i dzisiaj stolarz układa je od nowa. Myszko piękne masz drzwi wewnętrzne, łazienka jest boska z tą szybą, sypialnia klimatyczna, schody z barierkami prezentują się super, ....oh i ah! (Nie da się ich jeszcze raz zaolejować?) Często do Ciebie zaglądam:)! Jest coraz piękniej! Lady! Kanapa przyszła wczoraj! Jest piękna, prosta i idealnie wpasowała się do salonu stylem i kolorem! Jestem bardzoooo zadowolona mimo, że nie jest ze skóry! Ma bardzo minimalistyczny styl, jest idealnie niska i wygodna. Rozmiar też jest ok. Zastanawiam się czy nie kupić jeszcze jednej, bo w założeniu dwie kanapy miały stać vis a vis siebie. Teraz ustawiona jest frontem w stronę tv. Bardzo nam się podoba i chyba zagości tam na dłużej. Tym bardziej , że zbliża się wiosna i wszystkie nasze finansowe siły skierujemy out side...Nasza 26 arowa działka wiele pochłonie kasy! Marzy mi się piękna równa trawka, szumiące wysokie trawy i mały iglasty lasek, mężowi altana z kominkiem i grillem, kryta strzechą...ach! Odpuścimy sobie te skóry skoro ta filcowa jest super! Zdjęcia salonu i ogrodu będą dzisiaj, ale w pokoiku małej i naszej sypialni są jeszcze braki, dlatego ze zdjęciami się wstrzymam...Nic tam nie działamy, bo i tak przez brak barierek zmuszeni jesteśmy mieszkać na dole... Iwek! Plakat znalazłam na jakimś blogu i nie wiem skąd pochodzi, ale ciągle szukam... Edytowane 1 Lutego 2011 przez pola08 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 01.02.2011 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 Witaj Pola podczytuję cały czas Twój dziennik. Przykro mi z powodu schodów. Szkoda, że tacy partacze wogóle biorą się do roboty. Mam nadzieję, że teraz będzie wszystko ok i schody będą takie jak powinny być . Swój dom bardzo fajnie urządzasz. Bardzo mnie cieszy również nowina o kanapach, bo też mam je w planach, tylko ja od początku chciałam z materiału. A tutaj macie linka do tego plakatu co Pola znalazła http://www.thedesire.pl/plakaty-na-sciane-help-me Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pola08 02.02.2011 06:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 (edytowane) Witaj rere79! Dziękuję Przewagą materiałowej kanapy jest komfort siedzenia, moim daniem...natomiast od strony praktycznej jest dużo cięższa w utrzymaniu czystości. Dobrze, że jest szaro-grafitowa! No właśnie z tego bloga pochodzi wklejony przeze mnie plakat, ale tam go nie można kupić I to nalazłam! Na razie wygrywa w moim castingu na "stolik o idealnej formie". Można go kupić, ale za tę cenę to stolarz zrobiłby ze trzy ...i to litego drewna. http://www.boconcept.co.jp/Files/Billeder/BC/Product4/OCCA/LIVING%20SINGLE%20FRIT/OC-S-F-WA-678.JPG Edytowane 2 Lutego 2011 przez pola08 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pola08 02.02.2011 07:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 (edytowane) Moje pierwsze roślinkihttp://img35.imageshack.us/img35/8296/p1110400.jpghttp://img21.imageshack.us/img21/2145/p1110444.jpg http://img225.imageshack.us/img225/3285/p1110438r.jpg http://img34.imageshack.us/img34/7809/p1110413.jpg http://img28.imageshack.us/img28/6193/p1110415o.jpg http://img825.imageshack.us/img825/7808/p1110426.jpg http://img841.imageshack.us/img841/3225/p1110428.jpg Zrobię dzisiaj zdjęcie docelowego ustawienia kanap. Decyzja podjęta. Zamawiamy drugą! Mam natomiast teraz problem z zasłonami. Miały być szare zasłony na przelotkach na drzwiach tarasowych i roleta rzymska w oknie. Teraz nie wiem czy ciemne jak kanapa, jasne szare jak ściany, białe, czarne, może jeszcze inne...? Salon jest od północy i jest dość ciemny. Edytowane 2 Lutego 2011 przez pola08 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 02.02.2011 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 Bardzo fajnie prezentuje się kanapa Mi tam czyszczenie nie straszne. Raz-planuję też grafit, dwa- za nim ją kupimy dzieci zdąrzą już wyrsnąć z brudzenia wszytkiego dookoła Co do zasłon dałabym coś janego, ale z wzorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 02.02.2011 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 Polu, jak pięknie u Ciebie... Jest się czym zachwycać! Druga kanapa to świetny pomysł, masz jeszcze dużo miejsca, dlaczego więc go nie wykorzystać? Co do zasłon - szare będą wyglądać najlepiej (nie czarne czy białe). Jeśli chodzi o odcień, moim zdaniem lepsze będą jasne, w kolorze ścian. Ja ostatnio również powiesiłam zasłony i nawet jasne zabierają sporo światła. Ciemne mam w sypialni i nie odważyłabym się ich zawiesić w pokoju dziennym, być może latem, jak będzie więcej słońca i światła, ale na razie miałabym tam ciemnicę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pola08 02.02.2011 12:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 (edytowane) Witaj IlonaAgata:)Dziekuję! Też mi się zdaje, że jasne szare zasłony. Rere pisała o wzorze, ale nie jestem przekonana. Chyba że delikatne, pionowe pasy szaro-grafitowe:rolleyes: Chciałabym bardziej minimalistycznie jednak.... Tyle jeszcze rzeczy podstawowych mi brakuje, że wstyd mi wstawiać takie zdjęcia. Nawet najpiękniejsza kanapa w takim otoczeniu będzie wyglądała przecietnie. Dodatki tworzą klimat, a mi do nich daleka jeszcze droga...Gdybym chociaż zdecydowała się na drzwi? A ja nadal nie wiem, czy wziąć te Fiordy? Edytowane 2 Lutego 2011 przez pola08 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pola08 02.02.2011 21:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 Zrobiłam małą próbę ustawienia kanap. Ostatecznie będa stały na przeciwko siebie.. (na razie mam jedną).[/img][/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 03.02.2011 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 pola super się prezentuje ta kanapa, a w tym ustawieniu co teraz pokazałaś tzn.jak druga będzie na przeciwko to w ogóle będzie super to wyglądać Ja mam pytanko odnośnie krzeseł przy stole. Czy to są może krzesła z allegro? Bo kształtem przypominają te z Duki co to ich już w sprzedaży nie ma i właśnie takie (tak mi się wydaje) znalazłam na allegro i się nad nimi zastanawiam, bo cena przyzwoita Martwi mnie tylko czy aby nogi tych krzeseł nie rozjeżdżają się za mocno w cztery strony? Czy są dość solidne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monisiaaa 03.02.2011 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 Witam się Polu pierwszy raz u Ciebie. Twoje zapiski przeczytałam jednym tchem i muszę powiedzieć, że bardzo gratuluję tak ciepłego domku Cieszę się ogromnie, że udało się Wam spędzić święta w domku. Zachwycił mnie Twój stół. Powiedz czy była w nim opcja zmiany długości lub rozkładania?? Ja bym chciała taki, żeby spokojnie można było w 12 osób usiąść przy nim. Kanapa świetnie się prezentuje, a jak jeszcze dojdzie jedna to będzie super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pola08 04.02.2011 08:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 (edytowane) Witam serdecznie !Pysiaczek krzesło nazywało się Flo. Sprzedawca to firma Damnet i ma swoja stronę internetową. Próbowałam znaleźć je na allegro, ale chyba ich aktualnie nie wystawia, a kupiłam je właśnie tam. Krzesła są dość stabilne, ładnie wykonane i nie narzekam. Na opakowaniu było Made in Denmark. Monisiaaa stół ma 180x90 cm. Mieści maksymalnie 10 osób. O ile dobrze sprawdziłam nie ma możliwości dokupienia dostawek. Jest tutaj http://www.signal.pl/index_m.php?opc=2&id=19&strona=1 Edytowane 6 Lutego 2011 przez pola08 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 04.02.2011 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 Pola dzięki za konkretną nazwę - teraz już wiem czego szukać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacekg80 09.02.2011 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2011 Witam serdecznie. Jestem nowy w tym watku, gratuluje pieknego domu, wpadlem na niego przegladajac inne fora budowlane. Bardzo podoba mi sie kamien na elewacji przy wejsciu, na slupie i na cokole dookola domu. Czy moglbym prosic o informacje jaki to kamien? Pewnie jakos sie nazywa i czy bardzo drogi? dziekuje Serdecznie i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pola08 10.02.2011 07:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 Witam Jacekg80. Kamień to płytki elewacyjne marki Stone Master, wzór Roma, kolor Sahara. Kosztowały jakieś 75 zł/m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pola08 10.02.2011 12:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 http://img203.imageshack.us/img203/6205/p1110503d.jpg' alt='p1110503d.jpg'> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 10.02.2011 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 Mamy te same płytki Baldocera:) i mozaikę jednak moja łazienka jest dużo mniejsza i z przewagą czerni. Strasznie lubię te płytki, żałuje tylko, że w niektórym oświetleniu nie są czarne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monah 10.02.2011 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 Pola, nie pamiętam, czy już to mówiłam, czy nie... ale super u Ciebie! świetnie się wykańczasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pola08 10.02.2011 16:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 Witam jaksie i monah ! jaksie już kiedyś pisałam, że Twoja łazienka była inspiracją dla mnie:yes:! Żałuję tylko, że nie zdecydowałam się na czarna podłogę jak u Ciebie (chyba sie powtarzam..?.) To prawda! Kafle nie są do końca są czarne. W mojej doświetlonej łazience od południa wręcz zawsze są ciemnoczekoladowe. Zamawiałam je w ciemno z netu po zobaczeniu Twojej łazienki... monah dziekuję Bardzo mi miło! Przyznam się, że jestem stałą podglądaczką Twojego wątku. Cegła wyszła super! Podświetlona to dopiero będzie rzucać na kolana... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts