Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek Poli

Recommended Posts

• Odpowiedzi 484
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam

Podoba mi sie Twoja dolna lazienka.Tez kombinuje aby przemycic szarosci i drewno przynajmniej do jednej z moich ;)Mam pytanie o wc i umywalke.Doczytalam ze nie sa to jakies markowe sprzety.Jak oceniasz ich jakos wykonania?Czy kupujac sprzety z roznych firm nie balas sie ze beda miec inne odcienie bieli?Czy nie roznia sie od siebie kolorsytycznie?Chyba nigdzie nie pisalas ajkiej firmy masz baterie pdo prysznicem i podtynkowa do umywalki-wiec poprosze jeszcze o te informacje:)

Witam Kakusek,

ceramika jest bardzo dobrej jakości moim zdaniem i prezentuje się super. Muszla i umywalka są jednakowo białe. Bateria prysznicowa to Paffoni Level, a umywalkowa to Kohlman. Z racji swojego kształtu wymaga jednak mega precyzji w montażu. Mam nadzieję, że pomogłam. Pozdrawiam i zapraszam częściej:bye:

Basiu witaj w moich skromnych progach:welcome:

o tak cegła na bank znajdzie się w moim domu, będzie grafitowa, o takahttp://img697.imageshack.us/img697/6744/cegaallegro.jpg

wkleję sobie jeszcze ku pamięci poduchy, bo fajne som http://img838.imageshack.us/img838/1351/poduchadecobazar.jpg

Uploaded with ImageShack.ushttp://img191.imageshack.us/img191/9435/poduchas.jpg

http://img191.imageshack.us/img191/9435/poduchas.jpg

http://img687.imageshack.us/img687/7643/pogy.jpg

O widzę, że ktoś tu lubi meble Belbazaara :) Ja też, ja też - i nawet to łóżko, które pokazujesz stało się inspiracją dla naszego. Zrobił nam lokalny stolarz z drzewa dębowego. Efektem jestem zachwycona. Choć troszkę zmieniłam ten projekt bo obawiałam się jednak tych "wystających" nóg dlatego z nich zrezygnowaliśmy, a efekt zaprezentowałam w poście w temacie:

Gdzie kupiliście wasze łóżka

Nożyska są grubaśne – 15na 15 centymetrów. Rama wykonana jest z drzewa dębowego, bo bardzo lubię to drewno. Stolarz za ramę (dostosowana do materaca 160/200 cm) + solidny stelaż sosnowy i lakierowanie na mat wziął 1500 zł. My z ceny byliśmy zadowoleni. Zważywszy, że oryginalny belbazaar kosztuje dooobre ponad 3 tysiączki, cena do przyjęcia :)

hej POLA08,i u Ciebie postanowilam sie ujawnić gdyz jak widzę krązę po domkach,które mi sie podobają a 'krążące'te same,więc miło byc w doborowym towarzystwie,klimat jest świetny,szarośc obecna obowiązkowo-tylko gratulować wytrwałości i oczywiście czekam na dalsze odsłony ,ja jestem w lesie ze swoim domkiem-tzn .czekam na tynki i może soon odważę się na jakis dziennik ale narazie podziwiam innych

reasumujac super klimat w domku!

Leniwa witam serdecznie. Od tynków to już tylko "rzut kamieniem" do zmieszkania...:);) W sobotę podobno ekipa wykańczająca zakończy prace gipsowo-gładziowe i pokażę więcej zdjęć. Z newsów:

- mam położony czarny gres i kończy się układanie kamienia na cokole wokół domu,

- mąż wytrwale maluje ściany na parterze na BIAŁO,

- mam mieć położony tynk wewnętrzny tzw. baranek w tym tygodniu,

- w najbliższy poniedziałek wchodzi glazurnik do podłóg i ma w tydzień załatwić temat:rolleyes:

- jutro stolarz odbiera od nas drewno do suszenia i zaczyna robić schody,

- muszę w najbliższym czasie wybrać panele (prawdopodobnie będą te Kronopol Platinum Dąb Belfort), może ktoś je ma ?

- gościłam ostatnio Pana od wszelkiej zabudowy. Jutro otrzymam wycenę mebli kuchennych i szaf. Oczywiście liczę, że ta wiadomośc mnie mile zaskoczy...bo nie lubię kompromisów .

Pilnie poszukuję tapety w różowe pasy do pokoju mojej lali. W rozsądnej cenie poniżej 180 zł za rolkę. Może ktoś ma jakieś pamysły lub wskaże mi kierunek poszukiwań. Będę wdzięczna..

Sliczny ogród ! pokaż więcej :) Podobają mi się te stosy kamieni / skalniaczki. (U siebie tez chce wkomponować takie, tylko musze je najpierw zwieźć od babci ;)

Widzę że też macie grabienie trawy co roku zapewnione. Fajnie jak zbiera liście kosiarka, ale tylko do pewnego momentu, później pozostaje już tylko grabiebie :) i ból w krzyżu :rolleyes:

ps. gres prezentuje się bardzo ciekawie.