Kuba Dąb 21.10.2010 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2010 Nie skan. Oni wysyłają na maile w postaci .pdf Podobno jakieś nowe przepisy że można ale wolałem się upewnić. Coś jest podobno z elektronicznymi podpisami. Ale to jest jak z carbonowym tynkiem, lepiej zaczekać aż inni zobaczą czy działa, a nie samemu sie pchać w problemy. chociaz wcale nie musi ich byc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kuba Dąb 21.10.2010 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2010 Nie no nie przesadzaj... i tak miał być porotherm, więc dlaczego by nie skorzystać z bonusu 500 zł?? No chyba że zrobili tą promocję,żeby wszyscy się teraz rzucili, a od stycznia cena spadnie na 4,00 zł... ale w to sie wierzyć nie che... Nie przesadzam. Ludzie zwariowali... na prawdę A jesteś w stanie prostymi słowami wyjaśnić czemu akurat ceramika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MORHOT 21.10.2010 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2010 Wybór nie jest taki duży wbrew pozorom: ceramika, beton komórkowy, silikaty. Dlaczego ceramika? Ano dlatego, że do betonu komórkowego jestem nastawiony sceptycznie od zawsze A sylikaty oweszm będę maił, na wszystkiech ścianach działowych coby akustyka była dobra. Teoretycznie mógłbym jechac całość z sylikatów, bo i tak pójdzie 20 cm styropianu... jednak sylikaty z racji na żadną izolacyjnośc termiczna IMO będą potęgowac mostki termiczne, których nie da się uniknąć - choćby chudziak - ściana czy sztorce przy oknach i drzwiach. Silka nie wyjdzie taniej niż Porotherm! Liczyłem wiele razy! Poza tym wiem, że ekipa porothermu nie spartaczy, bo to popularny materiał. A z ceramiki dlaczego Porotherm? Bo jest niewiele droższy od produktów konkurencyjnych, a jakościowo znacznie lepszy (od konkurencyjnej ceramiki poryzowanej). A MAX dlatego nie, że różnica w cenie m2 ściany jest śmieszna, ściana wychodzi albo za cienka, albo za gruba (19 lub 29 cm) i do tego trzeba się pieścić ze spoina pionową. To w skrócie tyle... Poza tym - ludzie TO kupowali 2 lata temu po 8,50 - 9,00 zł, a Ty mi się dziwisz, że za 4,50 się nie waham? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 21.10.2010 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2010 Coś jest podobno z elektronicznymi podpisami. Ale to jest jak z carbonowym tynkiem, lepiej zaczekać aż inni zobaczą czy działa, a nie samemu sie pchać w problemy. chociaz wcale nie musi ich byc. Ja bym wolał normalną ale oni się upierają na taką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 21.10.2010 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2010 A MAX dlatego nie, że różnica w cenie m2 ściany jest śmieszna, ściana wychodzi albo za cienka, albo za gruba (19 lub 29 cm) i do tego trzeba się pieścić ze spoina pionową. Przecież są MAX'y na 25cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gustaw Fijak 22.10.2010 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2010 skan? bo musi być podpisana i opieczątkowana.... A i jak nie płacisz gotówką to wydrukuj sobie od razu potwierdzenie zapłaty, ile ja się potem naszukałam w banku, żeby mi wydruki 2 lata wstecz zrobili.. nic nie musi!! to nie FV za internet. w myśl nowych przepisów, FV drogą elektroniczną są tak samo ważne jak te drukowane, z jednym małym faktem iż należy je wydrukować. http://www.biznes-firma.pl/Faktury_wysylane_droga_elektroniczna_wazne_tak__jak_papierowe,15681.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gustaw Fijak 22.10.2010 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2010 Wybór nie jest taki duży wbrew pozorom: ceramika, beton komórkowy, silikaty. Dlaczego ceramika? Ano dlatego, że do betonu komórkowego jestem nastawiony sceptycznie od zawsze A sylikaty oweszm będę maił, na wszystkiech ścianach działowych coby akustyka była dobra. Teoretycznie mógłbym jechac całość z sylikatów, bo i tak pójdzie 20 cm styropianu... jednak sylikaty z racji na żadną izolacyjnośc termiczna IMO będą potęgowac mostki termiczne, których nie da się uniknąć - choćby chudziak - ściana czy sztorce przy oknach i drzwiach. Silka nie wyjdzie taniej niż Porotherm! Liczyłem wiele razy! Poza tym wiem, że ekipa porothermu nie spartaczy, bo to popularny materiał. A z ceramiki dlaczego Porotherm? Bo jest niewiele droższy od produktów konkurencyjnych, a jakościowo znacznie lepszy (od konkurencyjnej ceramiki poryzowanej). A MAX dlatego nie, że różnica w cenie m2 ściany jest śmieszna, ściana wychodzi albo za cienka, albo za gruba (19 lub 29 cm) i do tego trzeba się pieścić ze spoina pionową. To w skrócie tyle... Poza tym - ludzie TO kupowali 2 lata temu po 8,50 - 9,00 zł, a Ty mi się dziwisz, że za 4,50 się nie waham? to z porownania silikatow i ceramiki wybieram silikaty, przynajmniej materiał jednorodny, mozna tez na cienka zaprawę i dobra akustyka ceramika (glina popiol trociny - gdzie to jednorodne gdzie to zdrowe), to dla mnie material przereklamowany dla tego popularny chodz na rynku zajmuje 2 miejsce po BK a jak juz rozwazac i 3 gracza to on chyba najlepszym rozwiazaniem z calej 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 22.10.2010 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2010 nic nie musi!! to nie FV za internet. w myśl nowych przepisów, FV drogą elektroniczną są tak samo ważne jak te drukowane, z jednym małym faktem iż należy je wydrukować. http://www.biznes-firma.pl/Faktury_wysylane_droga_elektroniczna_wazne_tak__jak_papierowe,15681.html Czyli rozumiem że nie będzie problemów. Fakturę sobie oczywiście wydrukowałem/. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gustaw Fijak 25.10.2010 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2010 najmniejszych, nowelizacja ustawy ułatwia zycie wszystkim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kuba Dąb 25.10.2010 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2010 Dlaczego ceramika? Ano dlatego, że do betonu komórkowego jestem nastawiony sceptycznie od zawsze Hehe i to szczerze mówiąc jest jedyny argument jaki potrafię sobie wyobrazić przemawiający (jakby) za ceramiką. Ubzduranie/przyzwyczajenie/zwał jak chciał. Szczerze mówiąc miałem nadzieję, że tym razem dowiem się o jakichś super-nieznanych mi-zaletach ceramiki, ale znów pudło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MORHOT 25.10.2010 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2010 Masz rację - ubzduranie/przyzwyczajenie Podobnie jak strop żelbetowy ! Podobnie jak schody żelbetowe ! Wiem, że postoi 100 lat jak nic - ot takie głupie przyzwyczajenie... Acha i jeszcze jedno - wiesz co to pustak pianowy ze Skawiny? Trauma pozostaje na lata! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia1719502664 26.10.2010 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2010 Masz rację - ubzduranie/przyzwyczajenie Podobnie jak strop żelbetowy ! Podobnie jak schody żelbetowe ! Wiem, że postoi 100 lat jak nic - ot takie głupie przyzwyczajenie... Acha i jeszcze jedno - wiesz co to pustak pianowy ze Skawiny? Trauma pozostaje na lata! Eee tam - takie kaloryfery to szczyt głupoty. Pompa ciepła - to jest to! Sie nie znacie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOTO 26.10.2010 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2010 pustak pianowy ze Skawiny ?Co to jest ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 26.10.2010 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2010 tak myślę, że jakiś erzatz z czasów socjalizmu. Kojarzy mi się ze szkłem spienionym do ocieplania, ale to pewnie nie to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gustaw Fijak 26.10.2010 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2010 chyba chodzi o BK ;>ale cos wiecej w temacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kuba Dąb 27.10.2010 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2010 Szczerze mówiąc to określenia pustak pianowy jeszcze nie słyszałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MORHOT 27.10.2010 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2010 Pustak pianowy - komunistyczna wersja szarego skawińskiego gazobetonu, produkowanego z pyłów huty aluminium, świecącego w nocy, nie trzymającego żadnego wymiaru, rozpadającego się w rękach i będącego w ogólnej powszechnej pogardzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gustaw Fijak 28.10.2010 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2010 stare to i nie modne patrzac pod katem cegly z tamtych czasow to mozna by powiedziec to samo albo i wiecej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziewam 31.10.2010 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2010 Witam wszystkich bardzo serdecznie. Właśnie niedawno dowiadywałem sie w US o zakup materiału przed otrzymaniem pozwolenia na budowę. Pani w US poinformowała mnie, że moge kupić i odliczyć tylko będę musiał napisać, że materiał zakupiony przed otrzymaniem pozwolenia został wykorzystany do budowy domu( powołała się na jakąś ustawę). Więc opowieści, że nie można zakupić przed a potem rozliczyć są bezpodstawne i osoba w US udzielająca takiej informacji nie ma zielonego pojęcia co mówi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kuba Dąb 03.11.2010 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2010 No i elegancko problem rozwiązany. Właściwie jak się tak zastanowić to dość jawnym chamstwem byłoby gdyby nie można było tak zrobić. MORHOT my tu o poważnie o budowie, a Ty jakieś smaczki komunistyczne wyciągasz jako argument przeciw teraźniejszemu BK. Przecież to nic z niczym nie ma już teraz wspólnego. No chyba, że to od początku do końca była anegdota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts