Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Udostepnienie dojazdu przy budowie kanalizacji...

Świerzak

Recommended Posts

Witam , mam pytanie odnośnie mojej sytuacji :

pomiedzy dwoma działkami (moja i brata) jest wytyczona droga (osobna działka) która konczy sie wraz z naszymi działkami. droga notarialnie jest naszą współwłsnością - nie graniczy z zadnymi publicznymi działkami typu drogi gminne ,tory, chodniki itd.

Wybudowałem ogrodzenie swojej działki dokładnie w połowie drogi.Druga działka jest nie ogrodzona Równierz w połowie drogi ma biegnąc rura kanalizacyjna , dalej poza nasze działki gdzie w odległosci 200 m ma powstac przepompownia. Przepompownia ma wytyczoną swoją droge dojazdową na dzien dzisiejszy nie do użycia (szczere pola )

Wykonawca kanalizacji dojeżdza moją droga , oraz działką nie ogrodzoną do przepompowni i zamierza robic tak cały czas tj ok .miesiaca do czasu az dociągnie kanal. do mojej drogi ( której przekopanie bedzie pewnie ostatnim etapem) dodatkowo bez pytania zrobił skład rur ,piasku , parking sprzetu itd na nie ogrodzonej działce.

Pytanie czy może niszczyć moja droge przez cały czas budowy ? Mam spotkanie z inspektorem nadzoru odnośnie umiejscowienia mojego płotu.

Wstepnie wiem że beda chcieli kopać na mojej działce , pomimo że i tak muszą zboczyć 1 m z kanalizą wg. mnie obojętne w prawo czy lewo. (chyba ze zbużą mi płot)

pytanie czy załatwiac to ugodowo zeby przekopali na zew. działki (połowie drogi) , a wyrazic zgodę na przejazdy w czasie budowy? czy wogóle nie mam nic do gadania- beda jeździc i kopać gdzie im sie podoba?

Proszę o porade... spotkanie z inspektorem nadzoru za 2 dni..