Świerzak 10.09.2010 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2010 Witam , mam pytanie odnośnie mojej sytuacji :pomiedzy dwoma działkami (moja i brata) jest wytyczona droga (osobna działka) która konczy sie wraz z naszymi działkami. droga notarialnie jest naszą współwłsnością - nie graniczy z zadnymi publicznymi działkami typu drogi gminne ,tory, chodniki itd.Wybudowałem ogrodzenie swojej działki dokładnie w połowie drogi.Druga działka jest nie ogrodzona Równierz w połowie drogi ma biegnąc rura kanalizacyjna , dalej poza nasze działki gdzie w odległosci 200 m ma powstac przepompownia. Przepompownia ma wytyczoną swoją droge dojazdową na dzien dzisiejszy nie do użycia (szczere pola ) Wykonawca kanalizacji dojeżdza moją droga , oraz działką nie ogrodzoną do przepompowni i zamierza robic tak cały czas tj ok .miesiaca do czasu az dociągnie kanal. do mojej drogi ( której przekopanie bedzie pewnie ostatnim etapem) dodatkowo bez pytania zrobił skład rur ,piasku , parking sprzetu itd na nie ogrodzonej działce.Pytanie czy może niszczyć moja droge przez cały czas budowy ? Mam spotkanie z inspektorem nadzoru odnośnie umiejscowienia mojego płotu.Wstepnie wiem że beda chcieli kopać na mojej działce , pomimo że i tak muszą zboczyć 1 m z kanalizą wg. mnie obojętne w prawo czy lewo. (chyba ze zbużą mi płot)pytanie czy załatwiac to ugodowo zeby przekopali na zew. działki (połowie drogi) , a wyrazic zgodę na przejazdy w czasie budowy? czy wogóle nie mam nic do gadania- beda jeździc i kopać gdzie im sie podoba? Proszę o porade... spotkanie z inspektorem nadzoru za 2 dni.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Świerzak 12.09.2010 08:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2010 .. cóż widze żenie bardzo można liczyc na pomoc.... a spotkanie juz jutro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
william.bonawentura 12.09.2010 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2010 Z tego co znam praktykę to jeśli działka nie jest ogrodzona ani użytkowana to policja nie będzie chciała interweniować. Ogrodź działkę brata choćby palikami i taśmą i wówczas już będzie ewidentne wtargnięcie na cudzy teren, wzywasz policję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts