mk64 10.09.2010 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2010 Witam.Za kilka dni ekipa będzie mi kładła tynk gipsowy maszynowy. Czy tynkować łazienkę? Rozmawiałem z fachowcami od wykończenia i jedni mówią, żeby tynkować, inni, że nie trzeba. Jeszcze nie wybrałem wykończeniowca, więc nie wiem, co robić..?Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 10.09.2010 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2010 przynajmniej zrob szpryce - zuzyjesz mniej kleju przy kladzeniu plytek i bedzie lepsza przyczepnośc płytek do sciany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lookita 10.09.2010 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2010 A z czego sciany?Ja majac bk nie tynkowalem,sciany rowne wiec kleju poszlo tyle ,co potrzeba pod plytki.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 10.09.2010 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2010 fakt, pytanie zasadnicze z czego sciany.ja mam porotherm i dlatego trzeba chociaz szpryce zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 10.09.2010 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2010 Tynkuj łazienkę i się nie zastanawiaj później nie wydasz kasy na klej którym będziesz musiał równać ściany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mk64 10.09.2010 18:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2010 Dzięki za odpowiedzi. Ściany mam z suporexu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 10.09.2010 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2010 jeśli ściany idealne to odpuśćjeśli nie to w łazience tynk c-w na ostro bym położył, gipsowego raczej bym tam nie chciał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 11.09.2010 04:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2010 mi kafelkarz mówi żeby tynkować na ostro w łazience bo lepiej płytki potem pracują niż klejone bezpośrednio do ściany. Ja mam ściany z silki i są rowne na tyle że można kłaść płytki bezposrednio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławek... 11.09.2010 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2010 ... wiele już domów murowanych w różnych technologiach widziałem i szczerze mówiąc nie wierzę że mury da się wymurować idealnie... to co jest bardzo równe jeżeli chodzi o mur, może być krzywe jako podłoże pod płytkę ... tu nawet kilka mm ma znaczenie... .... dla mnie łazienkę zdecydowanie tynkować, najlepiej tynkiem cw i na ostro (lepsza przyczepność kleju - teza o "lepszej pracy płytek" ciekawa - może jakieś bliższe szczegóły ???) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts