Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak zagospodarowac szafkę narożną pod zlewem?

monikaa13

Recommended Posts

Mam prośbę. Czy możecie polecić coś fajnego, praktycznego do szafki narożnej pod zlewem. Szafka 90x90 z przodu front 45. Szafka narożna, na niej zlew. Pod spodem kosz na śmieci ale jaki? Poszukuję czegoś fajnego, praktycznego, wyjeżdżającego, obrotowego - nie wiem. Byleby było to coś co spełnia swoją rolę.

Jaki mechanizm tam zamontować?

A nie możesz umiescić kosza gdzieś indziej?

W tej narożnej np garnki na dole a na górze (tam wędą zawadzały) rury chemia np, albo butelki, olej itp

Taka szafka niezbyt wygodnie się otwiera i umieszczenie kosza to słaby pomysł, zwłaszcza że dużo przestrzeni zostanie niezagospodarowanej,

Rozumiem i dziękuję za uwagi ale nie mogę. Reszta to szuflady, a kosz mi najbardziej pasuje pod zlewem więc czekam dalej :)

Może jakaś wysuwana szuflada z koszem, hmm nie wiem?

Stolarz coś tam nam pokazywał ale kosztowało to 1000zł (trochę dużo jak na kosz :) ) ale nie mam pojęcia w tej chwili co to było.

mozna zrobic bez problemu szuflade narozna na ten kosz,ale tak jak wspominal stolarz,to jest drogie rozwiazanie

http://www.reling.pl/components/com_virtuemart/shop_image/product/6cc4d5ce92b02b14c97aa3be5c9fad5b.jpg

tu jest pokazana mala szuflada,ale mozna zrobic na wysokosc szafki

inne tansze rozwiazanie?hmmmm,nie widze....chyba,ze kosz po prostu bedzie sobie w szafce stal....

Uparcie odradzam kosz w szafce narożnej :) ja mam w szufladzie właśnie i jest to genialne rozwiązanie, do szuflada otwiera się na "kopa" więc jak masz brudne/zajęte ręce to otwierasz ją kończyną dolną.

Szafka narożna to dla mnie mebel koszmarek używałam dwóch kuchni z taką szafką (w jednej z nich też miałam zlew w tej szafce) Polecem szafki narożne 60x120 bez żadnych systemów, tylko półki, z tyłu gary misy rzadziej używane a z przodu np gary, super przestrzeń z optymalnym dostępem.

Ikea ma jakieś coś co montujesz na dnie szafki i to się wysuwa jak szuflada, ale czy w praktyce działa jak należy to nie wiem, no i kwestia taka czy z ciężkim koszem będzie dobrze chodziło.

Pamiętaj że w takiej szafce drzwiczki są 30-tki więc jeśli chcesz mieć kosz wysuwany to może on być maksymalnie takiej szerokości, bądź umieścisz go pod kątem ale wtedy będzie dość głęboko. No chyba że jest jakiś system, który będzie okręcał ten kosz.

Kosz musi tam stać, bo jak pisałam nigdzie indziej miejsca nie ma, bo nie będzie innych szafek tylko szuflady.

Szafka narożna jak pisałam ma wymiary 90x90 front 45 (nie 30!)

A ja powtarzam: ja mam kosz w szufladzie.

Szafka ma 90x90, a front nie będzie łamany, tylko pod kątem 45st.? to wtedy faktycznie 45cm

monika

podrzucam Ci jak wyglada taka szuflada w szafce prostej,na kosz w ikea

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S19876915

moze jakos poprzestawiasz sobie w tej kuchni,a miejsce pod zlewam inaczej zagospodarujesz,bedzie taniej

Właśnie w tym problem, że chyba nie ma jak poprzestawiać. A kosz jednak powinien znajdować się chyba dość blisko zlewu, a i po jednej stronie jak i po drugiej stronie będą po trzy szuflady o szerokości 90cm.

Ale mój front tej wielgachnej szuflady to właśnie połączone dwa, żeby wyglądały jak reszta szuflad, jak robi to stolarz to żadna to robota dla niego.

A w ten sposób będzie dla Ciebie najtaniej i najwygodniej.

Ja mam a rzędzie trzy szafki szufladowe prawie setki, w środkowej jest zlew i pod nim kosz. Wszystkie wyglądają identycznie.

Edytowane przez e-mól

tylko taki system tani nie będzie

a czemu Ci nie pasuje system montowany do dna szafki?

Mi? Mi pasuje tzn. nie wiem, na razie szukam różnych rozwiązań. Jakieś wybrać trzeba. Może i nawet te szuflady da się połączyć tylko wątpię, by mąż na to się zgodził. Zabierze to nam zbyt dużo miejsca. Kuchnia nie jest duża, jest to kuchnia w mieszkaniu. I chyba ten kosz na rogu byłby najlepszym rozwiązaniem, bo zabierać dla niego aż dwie szuflady????

tylko taki system tani nie będzie

no nie bedzie

ale sama widzisz,ze monika nie przejawia najmniejszej checi zmiany istniejacego ukladu,wiec jak ma byc potem zla na siebie,ze zrobila cos nie tak,bo bylo taniej,to lepiej poczekac,odlozyc kase,albo zrezygnowac z czegos innego na rzecz tego kosza :-?