Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 77
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A fe !! :wink: Panowie !

ładnie to tak nieletnich rozpijać ?Przecież i w rodzinach ślimaczych są niemowlaki , przedszkolaki , że już o nastolatkach nie wspomnę :wink:

No i jak ma się to do reklamy alkoholu przed godziną 22?...

Nieładnie , oj nieładni.... :lol:

Ziaba a jakie gatunki tak cie denerwuja? bo u mnie :

1 Winniczki - toleruje bo ladne mało i duzo szkód nie robia zbyt widocznych

2 takie małe zóltawo-zielone z muszlami w paski daja sie latwo wylapać i eksmituje w odleglejsze rejony tam gdzie nie przeszkadzaja

3 Duze czarne (dorodne egzemplarze tak po 10cm) bez skorupy udało mi sie wyksmitowac chyba na stale bo w tym roku nie spotkałem , były wielkie i oślizłe błeeee.

4 Małe jasne bez skorupy takie najwieksze to 0.5cm- wyłazi toto po zmroku nie wiadomo skad bo w dzień trudno wytropic, wrednie wyzerajac wszytko co zielone. Njbardziej cierpia funkie choć spotykam tez na jałowcu blue carpet, jak widac nie brzydza sie niczego w przeciweństwie do mnie bo ja ich troche sie brzedze, male toto obślinione i rak domyc nie mozna. Jedyny pozytek ze ryby sie nie brzydza i jak nałapie pełzajacego talatajstwa to pase nim te pływajace.

"Ślimak zakocha się na śmierć"-hasłem tym Bayer reklamuje preparat

MESUROL- Animax 02 RB.

Nie używałam,więc nie wiem czy faktycznie miłość slimacza do preparatu jest śmiertelna-jeśli komuś uda się rozkochać ślimaki,proszę podzielcie się wrażeniamiami :lol:

Mesurol jest skuteczny i owszem ale to środek o sile działania podobnej do napalmu...III kl toksyczności dola ludzi...

ślimaki po Mesurolu się po prostu wysuszają

Pułapki piwne ekologiczne i tańsze.

Ślimaki ciagną nawet do najtańszego piwka ( mają silny zmysł węchu) a Mesurol na 200 m kw kosztuje 15 zł.

Trzeba tylko pamietać by pojemniki z piwem oprózniać codzień bo ślimaki upijają sie na śmierć i po paru dniach zaczynają sie w cieczy rozkładać - woń średnio przyjemna...

U mnie plaga Egipska złożona ze ślimaczych domków o strukturze prześwitującej i koloru piachu z dodatkiem zieleniny.

Ja pobłażliwa na stworzonka zywe..odpuściłam im w dwa lata temu miast przypuścic skomasowany atak.

W zeszłym roku rozbuchały sie sexualnie i pomnozyły w niespotykanej ilości.

Ja mam ogromniasty teren, nieszczęście polega na tym,że fizyczną niemożliwością jest pątnicze zbieranie do wiaderka.

Już przerabiałam i to, ale odpowiedź skorupiastej braci była imponująca dla mnie. Namówiły sie skubane , czy jak ??..

No żeby mi łazić i po jałowcach to przesada ( może to odmiana masochistyczna ?? )

Problem też leży w doznaniach dźwiękowych..mało przyjemne jest chodzenie po trawie i uczucie chrzęszczenia pod nogami.

brrr..

Jeśli pozwolę im na rozpasanie pciowe w dalszym ciągu, powinnam chyba już podpisać jakiś kontrakcik z Kuchnią Francuską..

Albo założę knajpkę " Pod Ziabą " ....... 8) ???

nie głupie..nie głupie.. :D :wink:

podziękowania dla wszystkich antypatyków Jednonogich Wyżeraczy Dobytku Zielonego.

chyba takie jak opisujesz widzialem będac w Gdyni u kolegi. Powiem szczerze ze obawial bym sie o jałowce bo widzialem tam jeden egzemplarz idacy po łodydze dzikiej rózy a w zasadzie ślizgajacy sie po jej kolcach.

Gdybym tego nie widzial na wlasne oczy to bym nie uwierzył.

Dlatego wspólczuje bo te moje wygladaja niewinnie przy tej spec grupie która masz u siebie. Jedyna szansa ze lubia sobie chłopaki wypic i pójda na piwo :)

Tak mnie nęci metoda zapodana przez Kroyena.

Tylko malutki problem, skąd ja wytrzasne kurze dzioby?

Przecież nie zapodam tu na forum ogłoszenia :

"Kury domowe tanio wynajmę "

bo mnie posądzą o handel żywym towarem , wyzysk i molestowanie.

ps.kura fermowa nie ma pojęcia co by zrobiła ze ślimakiem.

One niestety mooocno są ograniczone....