Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 77
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Rbit jak to będzie impreza ze wsparciem chmielu to głupie kaczki na gazie się w piwie potopią, a kurczaki nie. :lol:

Joasia nie bój ziaba chciała pułapki poroskładać co 5 m, zeby ślimaje miały blisko. Zgadnij jak długo Jaś by kucał :lol: .

Raczej była by to szybka partia rozegrana ruchem konika szachowego :wink: .

odwrotnie to kuraki sie potopia a kaczki beda pływac a jak taka za bardzo sie upije i bedzie rozrabiać to zawsze w dziób mozna dac.

A kuraka mozna wykorzystac i zrobić w sosie, tzn bierzemy takiego kuraka ( już jest napiwiony) dolewamy litr czerwonego wytrawnego wina, do tego ćwiartke koniaku ,nie zapominamy o dolaniu pól szklanki Ginu i kieliszka absyntu oraz kilka kropel likieru miętowego. teraz tylko odczekac z pól godziny zeby sie przegryzło , potem kuraka z frak i na smietnik ( bo kto by to źarł?). A sos??? A sos palce lizac , i do dna :wink:

Nie byłam świadoma konsekwencji wyboru nicka.

Teraz albo mnie straszą bocianami, albo dziwnie się interesują udkami..

W następnym wcieleniu będę '' Szerbaty Mietek ", ale i tu może mnie bezecnie molestować werbalnie jakiś "Protetyk "

ps. chlajom na śmierć !!!!!!! :D :D :D

skubane zasmakowały w Tyskim, muszę je przyciągnąć go tańszego.

Jak mi się rozochocą to zażyczą sobie drinka z palemką..........

Droga Ziabko jak jesteś taka gościnna że i piwkiem i drinkiem z palemką chcesz częstować ślimaczki to podaj im jeszcze na zakąskę jakąś sałatkę .

One podobno nie lubią niektórych roślin więc może po takim poczestunku zmienią lokal . Składniki : bez czarny , płomyk wiechowaty , gorczyca biała , hyzop lekarski , krwawnik pospolity , nasturcja wielokwiatowa , orlik pospolity , parzydło leśne , szałwia lekarska , trybula ogrodowa , macierzanka zwyczajna , wilczomlecze , wrotycz pospolity . Zalecane jest posadzenie wokół rabat lub nawet całego ogrodu ( coś jak elektryczny pastuch ) Te mądrości wyczytałam w poradniku muratora pt. " Wymarzony ogród " nr 2/2004.

I jeszce jedno - ślimak winniczek jest bardzo pożyteczny bo zjada jaja innych ślimaków , zwiedłe części roślin i opadłe owoce więc jak nie ma go w nadmiarze zaprzyjażnij się z nim :wink:

Pozdrowienia - Maxtorka