Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 77
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jak sie rozwija epopeja slimaczana? Ostatnio u nas popadalo, zarazy wylazly nie wiadomo skad i zezarly mi swiezo posadzone roslinki, ktore jak Rejtan chronilam przed bardzo zainteresowanym psem i okolicznymi dziecmi, przychodzacymi w odwiedziny do moich! A tu wredoty mi zezarly... jak dopadne jakas zaraze, posypie soli na ogon!!! :evil:

No jak to, przecież to już było: „Na dużym żółtym liściu w czasie dżdżu siedziala Żaba, czemu właśnie tu nie wiedział nikt i Żaba chyba też, siedziała na tym liściu żując peż, kontemplowała deszcz. A nieopodal Żaby kucnął Jeż, dla towarzystwa Żabie żuł coś też...” :wink:

Posiadam jeże..a jakże . :D

Pchlarze niemiłosierne i kleszczoznoje.

W domu zawsze stoi specjalny puder dla szczeniąt , spray i pensetka do wyciągania kleszczy.

Najgorsze jest to, że moje psy się żywo nimi interesują nocną porą i nie raz już był kapeć w ruchu celem zagłuszenia radosnej nowiny obwieszczającej całej psiej okolicy o bliskich spotkaniach 3 stopnia . :-?

Na dodatek ziba się objawiła i stosuje przemoc w rodzinie. :lol:

Swoją drogą składam wniosek o awans ziaby na wielkiego tresera.

Kurka jak wytresować sfore, żeby obwieszczała spotkanie z jeżem, ewentualnie z jeżami, a nie wydała z siebie skowytu przy spotkaniu z kapciem. :o

Komentarz autora:

Z posta wynika, że wystarcza jeden kapeć na całą sforę. Więc albo ziaba stosuje nie tylko przemoc, ale i terror w rodzinie, albo kapeć to nowa nazwa broni chemicznej.

wiesz Ziaba musisz chyba wprowadzic dwuzmianowy podział pracy na posesji tzn w nocy psy trzymac na smyczy zeby sie z jezami nie gryzły tylko jeze ze slimakami a w dzień zmiana - jeze na smycz zeby w oczy nie kuły a psy do ogrodu ;) . wtedy i slimak zniknie i kapeć cały bedzie :D

:D

Ciekawe czego to człowiek się o sobie nie dowie..

Jaaaasne.. bijam miarowo i dokładnie. Napadam staruszki i molestuję werbalnie.

Jem mięso i stosuję ostre przyprawy.

Określenie terror jest do domowego zwyczaju życia subtelnością , jak nie porównując zwiewność motylka do galopującego nosorożca.

A na pchłach i kleszczach hoduję wąglika.

:D

A wlsnie przeczytalem ze jeż to jest pies na slimaki.

ziaba musisz sobie zachodowac jeza , tylko moze to dziwnie wygladać: ziaba z jezem na smyczy :D . Beda sie zastanawiać kto kogo prowadzi? ;)

U nas jest cała rodzinka jeży a ślimaków pełno, mimo że zbieraliśmy i wywoziliśmy. Ale w następnym roku to już nie będę taki szlachetny i nie będę ich wywoził do lasu tylko jakąś chemią je potraktuję, bo skurczy gnaty wszystkie drzewka oblazły :evil:. Już wiem to chyba dlatego że moje jeże nie chodzą po drezwach.

pzdr