newyork 11.09.2010 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2010 Renowacja drzwi."Opaliłem" drzwi z lakieru.Wyszlifowałem szlifierką oscylacyjną ale jednak są nierówności,a żeby się ich pozbyć musiałbym chyba szlifować do zera czyli w każdym miejscu do żywego drewna.Dlatego zastanawiam się czy jest może jakiś podkład na drewno,który zakryje te nierówności?W sumie można malować 2 lub 3 warstwy lakieru ale i tak nie da to chyba właściwego efektu... ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 11.09.2010 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2010 Szpachla zakryje ale kupę z tym roboty no i potem już tylko farba kryjąca. Szlifuje się równo albo wcale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
newyork 11.09.2010 20:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2010 (edytowane) No szpachlą to na pewno będę robił te większe nierówności,chyba że masz na myśli szpachlówkę natryskowa np. w sprayu to co innego. Byłaby dobra ale na drzwi wyjdzie mi pewnie najmniej puszka czyli wydatek 30zł ,a może i więcej. Głównie kieruję się zasadą-nowe drzwi 80zł [skrzydło] i wszystko robie żeby nie zbliżać się do tej sumy.[nie wymieniam całych bo bym musiał od razu futryny ] Myślałem nad podkładem takim za 15zł z np. Śnieżki ale wydaje mi się,że to jeden efekt co dwie warstwy lakieru. Cały dzień rozmyślam i chyba pozostane przy dwóch[albo więcej]warstwach lakieru nakładanego grubo wałkiem. Edytowane 11 Września 2010 przez newyork Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts