malybar1 11.09.2010 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2010 Witam wszystkich . Mam pytanko odnośnie tej kabiny , jeśli ktoś mi odpowie to będę wdzięczny. Zamontowałem kabinę u klienta myślałem że jest z syfonem , może i jest ale klient powiedział mi że mam ja zdemontować i dać syfon bo mu śmierdzi. Chodzi mi tylko o to czemu śmierdzi skoro teraz kabiny są wszystkie w zestawie z syfonem z korkiem pół-automatem ( klik-klak) a kto mi teraz zapłaci za to że to nie jest moja wina??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert.k 11.09.2010 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2010 Ja mam kabinę Korsyka. Nie wiem czy forma ta sama ale problem ten sam. To znaczy to co jest pod spodem przykręcone to koło syfonu nie leżało. Ja u siebie rozwiązałem to prosto. Rurka odpływowa jest wpuszczana w róg w którym stoi kabina. Odpływ jest z jednej strony brodzika więc jakieś 70 cm od wejścia rury w ścianę(podłogę bo to w sumie w połowie). No więc dostawiłem sobie rurkę 50 dł. 45cm w przejściówką w 40 bo taka jest w kabinie. A że właśnie owa 40 wychodząca z tego pseudosyfonu była karbowana to sobie ją wygiąłem w syfon. zwykłe "U" na tych 20 cm dystansu. I po sprawie. Owszem mogłem kupić syfon tylko po co wydać kasę na coś na co nie trzeba. A co do twojego problemu jeśli nie ma miejsca na ukształtowanie syfonu a klient się upiera to niech ten syfon se kupi bo to nie twoja wina, że w zestawie go nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts