Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zabudowanie wanny kaprys 150x85

bastard79

Recommended Posts

Witam

Otóż jestem właśnie na ukończeniu remontu łazienki, i lada dzień będę montował wanne (kaprys narożna 150x85) pojawił się jednak jeden problem a mianowicie zabudowa.

Kupiłem wanne z oryginalną zabudową i koleś w castoramie powiedział ze standardowa wysokość wanny to 60cm, więc kran umieściłem na wysokości 70cm, w sklepie powiedział także że zabudowa bedzie pasować bo jest oryginalna i itp, wiec kupiłem przywiozłem rzuciłem w kąt az przyszedl dzien gdy zacząłem się zastanawiać jak ją zamontować. Rozpakowałem i ZONK zabudowa ma 50cm wysokości!!!!, pojechałem do castoramy i dowiedziałem się że w ogole nikt nie robi zabudów na inna wysokość niż 50cm - niby OK, ale mógł mi powiedzieć to wcześniej a nie jak mam kafelki na ścianie i baterie zamontowaną na wysokości 70 cm - nie muszę dodawać że wygląda to nieciekawie.

pytanie do fachowców:

jak mogę to fajnie zabudować (pomyślałem że te 10cm moge jakoś od dołu podmurować albo z płyty gipsowej podstawić tylko jak??) nigdy nic nie murowałem po okręgu i nie mam pojęcie od czego zacząc i czego użyć - dodam że chciałbym raczej uniknąć ciosania pustaków z ytongu :D

za wszelkie podpowiedzi z góry wielkie dzięki.

pierw mi op[isz lub wrzuć fote łazienki i powiedz czy chcesz mieć ją obudowaną płytą laminowaną folia itp czy mają być płytki - odnośnie tego ZONKA wyszło na zdrowie

ponieważ ustawienie zabudowy przy zrobieniu wnęki wpłynie na lepsze wejście do wanny - odpisz co i jak a z pewnością ktoś pomoże a i może mnie się uda

ok, dzisiaj akurat wyjeżdżam na tydzień wiec zrobie fotke po przyjeździe, na szybko wpadłem na pomysł aby przy podłodze dać tyropian 10cm i na to oryginalną zabudowę, od zabudowy odrysować w styropianie linie, ładnie wyciąć, zagipsować lub zabezpieczyć jakimś preparatem i może też jakoś by to wyglądało ? co o tym sądzicie ?