Wieslaw3 11.09.2010 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2010 (edytowane) Sprawa wygląda tak:Instalacja bardzo, bardzo stara. Dwie obok siebie studnie, gdzieś na 4 kręgi. Ścieki wlatują do pierwszej, potem na pewnym poziomie rurka i nią przelewa się do 2 studni.Problem w tym że rurka łącząca te 2 studnie często się zapycha gęstym kożuchem (feee) tworzącym się na powierzchni w 1 studni.Rurka łącząca wykonana jest z materiału jak cegła - taka zwykła wypalana, dynarska, czerwona.Czym w/g Was najlepiej było by połączyć takie 2 studnie. Rurka pcv? jakiś dodatkowy kosz osłaniający wlot? Czy gdzieś taki kosz da się kupić? Z czego taki kosz, z nierdzewki?Proszę o pomoc - problem już z 4 lata utruwa życie. Trzeba coś z tym zrobić. Edytowane 12 Września 2010 przez Wieslaw3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 12.09.2010 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2010 Sprawa wygląda tak: Instalacja bardzo, bardzo stara. Dwie obok siebie studnie, gdzieś na 4 kręgi. Ścieki wlatują do pierwszej, potem na pewnym poziomie rurka i nią przelewa się do 2 studni, stamtąd wylatuje sobie... wiecie, jak to na wiosce. (...). Nie , nie wiem - wytłumacz proszę . Ja też jestem ze wsi i miło by było się czegoś nowego dowiedzieć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts