Spirea 17.01.2011 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2011 my planujemy dać panele. Też jakiś czas temu byłam w Komforcie. Pan wytłumaczył mi plusy i minusy materiału. W zasadzie to wyszło, że na naszą podłogówkę to najlepiej kafle, ale jednak nie chcę ich w części dziennej. Będziemy więc brać panele, bo z drewnem to w mojej ocenie sam kłopot. Też mi tłumaczył, że przy desce, to uda się tylko raz cyklinować. Parkiet ładnie wyglądał, ale za gruby na podłogówkę. Na dzień dzisiejszy rozważamy Balterio Grandeur lub Witex Piazza. Witex ma lepsze parametry i nadaje się do pomieszczeń wilgotnych, ale Balterio ładniejsze (ale i droższe, bo to długa deska). Jest jeszcze Parador. W Balterio są podobno jakieś super maty, które likwidują typowy dźwięk panela. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 18.01.2011 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 my planujemy dać panele. Też jakiś czas temu byłam w Komforcie. Pan wytłumaczył mi plusy i minusy materiału. W zasadzie to wyszło, że na naszą podłogówkę to najlepiej kafle, ale jednak nie chcę ich w części dziennej. Będziemy więc brać panele, bo z drewnem to w mojej ocenie sam kłopot. Też mi tłumaczył, że przy desce, to uda się tylko raz cyklinować. Parkiet ładnie wyglądał, ale za gruby na podłogówkę. Na dzień dzisiejszy rozważamy Balterio Grandeur lub Witex Piazza. Witex ma lepsze parametry i nadaje się do pomieszczeń wilgotnych, ale Balterio ładniejsze (ale i droższe, bo to długa deska). Jest jeszcze Parador. W Balterio są podobno jakieś super maty, które likwidują typowy dźwięk panela. A Quick Stepa w ogóle nie rozważacie? Nie to, ze coś sugeruję...sama się chętnie dowiem, które lepsze, bo "na żywo" widziałam na razie tylko właśnie quick step. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 18.01.2011 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 W dotychczasowym mieszkaniu mam deski sosnowe, baardzo stare. Piękne były przez 3 mies od wycyklinowania. Kot, szpilki, dziecko -masakra. Po dwóch latach czeka je kompletny "remont". W domu bardzo chciałam drewno, ale moje doświadczenia z drewnem plus doświadczenia męża z jego domu sprawiły, że zrezygnowaliśmy. Właśnie w sobotę miałam gości. 3 panienki (no, panie) na podkutych szpilkach. Jęknęłam w duchu bo mam ipe w salonie. po wyjściu gości parkiet wyglądał jak siedem nieszczęść, cały porysowany. Zmyłam wodą, przetarłam szmatką z olejem renowacyjnym, dziecko pojeździło na filcowych kapciach, 15 min pracy i parkiet jak nowy. Na panele bym je w tych butach nie wpuściła taka JEST różnica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czesiek1973 18.01.2011 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 Ja mam panele polimeryzowane, nie tak łatwo je zarysować jak laminowane - te tradycyjne. Wyglądają też super, choć to oczywiście kwestia gustu. takie panele na razie są rzadkością bo to nowość. Info można znaleźć w necie http://www.kronoarena.pl/Sections/1075_914_brilliance-floor/6576_panele-podlogowe.aspx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 18.01.2011 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 szczerze mowiac,nie spotkalam sie jeszcze z panelami,ktore bylyby uszkodzone,poprzez chodzenie po nich w szpilkach.... to chyba musialoby byc jakies totalne badziewie.... kurcze....nie chcialoby mi sie codziennie jezdzic szmatka z olejem.... takie panele mam u siebie w pracy. Klasa scieralnosci max z mozliwych, do obiektów użyteczności. No, sekretariat jest takim obiektem, w butach się chodzi ale nie jakiś metalowych no i zwykle zmienianych. Panele mają 4 lata kiepsko wyglądają. Panie sprzątające reanimują je jakimiś środkami super - hiper, ale to pomaga na kilka dni... A co do oleju - czytaj zesz. Przecież nie napisałam codziennie. Raz, po tańcach trzech pań na metalowych flekach. Pies, piasek i zwykłe buty mu specjalnie nie szkodzą. A plus jest taki, że MOGĘ go naprawić a nie muszę wymieniać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 18.01.2011 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 takie panele mam u siebie w pracy. Klasa scieralnosci max z mozliwych, do obiektów użyteczności. No, sekretariat jest takim obiektem, w butach się chodzi ale nie jakiś metalowych no i zwykle zmienianych. Panele mają 4 lata kiepsko wyglądają. Panie sprzątające reanimują je jakimiś środkami super - hiper, ale to pomaga na kilka dni... A co do oleju - czytaj zesz. Przecież nie napisałam codziennie. Raz, po tańcach trzech pań na metalowych flekach. Pies, piasek i zwykłe buty mu specjalnie nie szkodzą. A plus jest taki, że MOGĘ go naprawić a nie muszę wymieniać Ale ty masz "prawdziwy" parkiet. Taki u mnie nie wchodzi w grę ze względu na podłogówkę, więc jeśli mam wybierać między deską barlinecka a panelami - wybieram te drugie. Oczywiście, że parkietu nie ma co nawet porównywać z panelami. U teściów jest dębowy, ma 18 lat, był 3 razy do tej pory cyklinowany- w tym raz zaraz po położeniu. Dopiero w tym roku, po raz pierwszy w sezonie grzewczym zrobiły się niewielkie szpary między klepkami, tak to wygląda bez zarzutu. Ale fakt- babki w szpilach mają przechlapane- zdejmują buty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prawdziwy.anika 18.01.2011 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 nie,no tak porownywac nie mozemyporownanie byloby mozliwe gdyby ktos sie mogl wypowiedziec jak wyglada parkiet w sekretariaciepo domu jednak przez wiekszosc czasu sunie sie w skarpetach,chociazby ze wzgledu na komfort i odpoczynek nog od obuwia...najlepiej sprobowac na wlasnej skorze i jednej i drugiej opcji i wybrac najlepsza dla siebie,bo jak pokazuje zycie wszystko ma swoich zwolennikow i przeciwnikow... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pood 19.01.2011 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 Od trzech lat zbieram się kupić pod krzesło obrotowe dywanik bo dziennie spędzamy sporo czasu przy kompie i boję się że kółka krzesła zniszczą panele. Jakoś nie po drodze mi do Dywanolandu a jak tam trafię to nic mi nie pasuje. Ale o dziwo panele wytrzymują i pod krzesłem choć tak intensywnie używane nie różnią się od innych. Tak więc nie są najgorsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrborkowski 20.01.2011 23:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 Witam Tylko panele klasy 4 lub 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prawdziwy.anika 21.01.2011 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 pood,kolka musza byc gumowe,ale tak czy siak,predzej czy pozniej podloga pod takim krzeslem sie wytrze niestety....trzeba zabezpieczyc..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 21.01.2011 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 Słuchajcie a jak to jest z wilgocią? Bo znajomi mówią, że po jakimś czasie łączenia paneli puchną brzydko i stają się bardziej widoczne i że to brzydko wyglądą i że nie da się tego uniknąć, bo to od mycia. A co z panelami z rowkami czy jak to się tam zwie..głęboką fugą? Może tam gdzie to widzieli, ktoś źle mył? Ja jak widzę jaką mokrą ścierą, kapiącą wodą- wyciera podłogę moja siostra to mi ciary przechodzą po plecach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 21.01.2011 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 u mnie faktycznie w pokoju córki się "łódkują" Nie jest to za bardzo widoczne ale nie są tak jednolicie gładkie, jak na początku. No i właśnie córcia odciskała mop aby aby, bo jej się nie chciało. Ale nie wiem, czy to od tego, czy te moje panele do d... Niby wcale nie były tanie, firma podobno niezla Kronopol, a odbarwiły się znienacka w 2 miejscach i też nie wiem, dlaczego. Ale ja i tak docelowo je zmienię na parkiet, więc jakoś specjalnie nie rozpaczam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_FIX_ 22.01.2011 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2011 pood - kółka fotela powinny być gumowe. Twojec panele to pewnie klasy 3-4 za taką cenę czyli wystarczające. Ja mam bardzo ciemne panele w pokoju z kompem i też nic się nie dzieje z nimi. olgusieniunieczka - tak jak napisałaś: nie można myć "mokrą ścierą, kapiącą wodą". Sa specjalne mopy (nie pamiętam jak to się dokładnie nazywa) np.Viledy, bardzo płaskie, i szmatka powinna być wilgotna - a nie mokra i kapiąca.Niech osoby, które kupiły w promocji za 10-15 zł m2 nie oczekują od paneli tyle jak by kosztowały 40-50 zł, bo to zupełnie inny towar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 22.01.2011 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2011 a gdzie dostałeś/ łas gumowe kółka?????szukam od dawna, ale takich, które pasują do fotela nie znalazłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prawdziwy.anika 22.01.2011 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2011 na allegro sa i powinny byc raczej w kazdym sklepie meblowym.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zebrix 22.01.2011 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2011 W fotelach Nowego Stylu jest to opcja do wyboru, o ile pamiętam różnica w cenie to 10 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 23.01.2011 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2011 na allegro sa i powinny byc raczej w kazdym sklepie meblowym....szukałam. W Casto i tym podobnych. Są, ale mają nie bolce ale blaszki ze śrubami. Nie dadzą się założyć do fotela. Na allegro też ogladałam, ale nie miałam pewności, że będą pasowac. Kupowałaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prawdziwy.anika 23.01.2011 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2011 ja juz kupilam fotel z gumowymizobacz te na przyklad http://allegro.onet.pl/komplet-kolek-gumowych-gumowanych-kolka-gumowe-i1400976108.html nie wiem,czy wszystkie fotele maja takie same bolce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 23.01.2011 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2011 właśnie ja też nie wiemzamówiłam, jakby co to powiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_FIX_ 24.01.2011 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 Kółka zamawiałem razem z fotelem. Ale można dokupić oddzielnie np. w marketach, sklepach meblowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts