wojgoc 16.09.2010 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2010 szkoda mi pieniędzy na telefon ogrodzenie nie od strony dróg, ulic, placów... oraz niższe niż 2,2m nie wymaga zgłoszenia... nie twierdzę, że ciągniesz temat, tylko aglig pod nos daje wykładnie, to dalej twierdzisz, że jak związane z gruntem to na zgłoszenie... inna sprawa to o ile pamiętam, to w przepisach jest mowa o tym, że ileś procent tego ogrodzenia musi być ażurowe, aglig? masz gotowca pod ręką ? nieciągnę tematu - bedąc w nadzorze jakis czas w sprawie ogrodzenia jakie zrobił mój sasiad na granicy, Pan stwierdził to samo co aglig, zaznacając że jęśli to ogrodzenie byłoby na ławie fundamentowej to takie coś wymaga zgłoszenia, i tyle, nie pytałem sie o podstawe prawną, nr art. w KC. a wykładnia jak całe prawo - co chwila odnosnik do innego paragrafu, z wyłączeniem itp, itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekZ1719503286 03.10.2010 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2010 Podepnę się nieco pod temat.U mnie sprawa jest troszkę inna choć też dotyczy sąsiada.Zanim zacząłem stawiać ogrodzenie dogadałem się z sąsiadem, że zwróci mi połowę kosztów ogrodzenia, od jego strony.Nie chciałem od niego pieniędzy zanim nie postawię płotu. Jednak teraz kiedy ogrodzenie już stoi, nie potrafi oddać mi tej części i nie zanosi się na to, aby miał taki zamiar. Ogrodzenie zrobione jest w granicy działek. Czy wg prawa mogę wyegzekwować od niego te pieniądze? Czy w przyszłości, kiedy nie zwróci mi tych pieniędzy mogę np. zabronić mu doczepiać się jego ogrodzeniem do mojego kiedy będzie chciał stawiać swoje, lub w taki czy inny sposób "korzystać" z MOJEGO ogrodzenia? Dzięki za odpowiedziPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 03.10.2010 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2010 a jakie korzystanie masz na mysli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekZ1719503286 01.11.2010 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2010 a jakie korzystanie masz na mysli? no np. wieszanie kalesonów na płocie albo garnków tak serio to chodzi i o to czy będzie mógł się "podpiąć" pod to moje ogrodzenie, jak będzie stawiał swoje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qnik111 02.11.2010 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2010 A po co ma się podpinać ? postawi słupek przy twoim płocie i gotowe. Mało tego to ty teraz będziesz miał problem jak np będziesz malował bo sąsiad cię na działkę nie wpuści. Powinieneś się cofnąć o 0.5 m. od granicy i wtedy masz miejsce na konserwację a on dziurę na 0,5m Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts