Roman69 12.09.2010 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2010 Wybrałem okna PCV MS supertermo niestaty okazło się,że drzwi na taras o szer. 365cm i wys. 250cm mogą mi zrobić jedynie biełe ( a to mi nie odpowiada)Zaproponowano mi w aluminium za >18 tys lub >24 tys w okleinie drewnopodobnej. Wydaje mi sie to drogo. Pozostałe okna których jest sporo wyceniono na 40 tys.1. Czy mógłby ktoś powiedzieć czy takie ceny za drzwi podnośno-przesuwne 3,65x250 z dwoma środnowymi skrzydłami rozsuwanymi © to standart ?2. Czy warto tyle placić za ten typ drzwi? Może zwyczajne przesuwne (ok. 7 tys)3. Możę ktoś ma podobne drzwi? 4. Aluminium jest dużo zimniejsze i nie wiem czy ogrzewanie podłogowe da radę ogrzać mi salon?5. Czy możecie polecić jakiegoś producenta?6. Ewnetualnie czy któryś z wykonawców byłby zainteresowany zleceniem ok. 83 m2 okien kujawsko-pomorskie pow.Rypin[email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 15.09.2010 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2010 Dziwi mnie, że proponują Ci zamiast PCW aluminium. W drewnie coś takiego nie stanowi najmniejszego problemu, a w końcu oni robią drewno (tylko czy HS`y?) ipowinny być tańsze niż owe z alu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 15.09.2010 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2010 (edytowane) niestety fin PVC w HS-ie ma ograniczenia co do wysokościBylo o tym gdzieś niedawno, w jakimś innym wątkuBiałe do 2600 wysokości spokojnie można ale w kolorze to 2300 i kicha, drewno nie pracuje aż tak na zmianę gabarytów jak PVC, alu z racji sztywności lepiej takie gabaryty zniesie stad propozycja zmiany Roman - ceny jak ceny, nawet dość niskie jak na HS-a w alu i to okleinowanym. swoja drogą czy to nie od Ciebie ostatnio dostałem zapytanie? Ostatnio robiłem ofertę do Rypina Edytowane 15 Września 2010 przez jareko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Roman69 15.09.2010 21:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2010 Zgadza się jareko , wysłałem do Ciebie zapytanie o cenę. Mam chroniczny brak czasu i szukanie na nowo okien tylko to potęguje . Jak pisałem byłem zdecydowany na MS ale przy składaniu zamówienia pojawił się problem z wysokością (choć na stronie internetowej mają max. 250cm - niestety tylko białe ) Mam już dość tych okien i wolałbym aby zajął się tym Fachowiec. Drewniane będą chyba 2x droższe (choć wyceny nie robiłem) i bardziej kłopotliwe w utrzymaniu - więc szukam rozwiązania w PCV Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 15.09.2010 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2010 Jeżeli z uwagi na cenę chcesz okna PVC to kombinacja okna PVC + HS Alu wydaje się optymalna a HS wykonany w aluminium będzie "na wieki wieków". Drewno ma tą zasadniczą wadę, że wymaga malowania a to koszty i problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 16.09.2010 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2010 Wojtku, realnie patrząc malowanie raz na 10 lat nie jest tragedią. A koszty? Puszka farby kosztuje 50zł. Wystarczy na nieduży dom. Trzy popołudnia i po sprawie. Oczywiście, trzeba jeszcze chcieć i lubić zabawę w majsterkowanie. Nie jest to trudniejsze niż odnawiania mieszkań, a tu jakoś nikt nie wpadł na pomysł, że to drogie i że niby jets to wadą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 16.09.2010 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2010 Wojtku, realnie patrząc malowanie raz na 10 lat nie jest tragedią. A koszty? Puszka farby kosztuje 50zł. Wystarczy na nieduży dom. Trzy popołudnia i po sprawie. Oczywiście, trzeba jeszcze chcieć i lubić zabawę w majsterkowanie. Nie jest to trudniejsze niż odnawiania mieszkań, a tu jakoś nikt nie wpadł na pomysł, że to drogie i że niby jets to wadą. Ja miałem na myśli profesjonalne odnowienie powłoki lakierniczej a nie zapaćkanie pędzlem ramiaków a przy okazji silikonu, uszczelek, szyb i okuć. Z tym malowaniem raz na 10 lat to też tylko pół prawdy. Ale tobie chyba tego nie muszę tłumaczyć? Ja nie neguję walorów drewna ale przedstawiam fakty obiektywnie. Rozwiązaniem optymalnym (ale drogim) są okna drewniano-aluminiowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redlum 16.09.2010 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2010 (edytowane) Mógłby mi ktoś wytłumaczyć dla czego tylko białe mogą być wyższe? A kolor - już nie? I czy kolor - to chodzi o okleinę np drewnopodobną? Edytowane 16 Września 2010 przez redlum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 16.09.2010 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2010 a dotknij białego i jakiegokolwiek w kolorze samochodu - poczujesz różnice? Problem jest w rozszerzalności cieplnej PVC ze wzmocnieniemTo uwiadom sobie ze różnica temperatur 40 stopni w PVC powoduje przyrost długości na metrze profila o ok.0,8 mm przy białym ale przy kolorze robi się z tego 1,3-1,5 mm na metrze itd itd itd i przede wszystkim pojawiaja sie cholerne klopoty - w HS-ie - ze szczelnoscia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redlum 16.09.2010 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2010 Czyli o to chodzi - biały kolor tak się nie nagrzewa - a przez co nie rozszerza się jak te w ciemniejszych kolorach. Dzięki za wyjaśnienie - sam bym nigdy na to nie wpadł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 16.09.2010 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2010 zawsze do usług A, że są firmy które o tym zapominają - o zupełnie inna bajka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redlum 17.09.2010 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2010 swoja niewiedzę jako inwestora - to rozumiem - bo buduje pierwszy domek - ale firm które na tym zarabiają - to już jest nie do pomyślenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 17.09.2010 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2010 pocieszę Cię, mało głupot i bajek się nasłuchałeś jakie "handlowcy" usiłują wciskać klientom Super że mogliśmy ci pomóc rozszerzyć wiedzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elieszetikej 21.09.2010 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2010 (edytowane) przepraszam ze się wcinam, ale mam jedno krótkie pytanie, związane z tematem.czy drzwi 400x230 uchylno-przesuwane to wykonywalna rzecz?a dokładniej, czy możliwe jest wykonanie takiego okna z 2ma częściami czy to przesada i trzeba to inaczej rozwiązać? dodaje: chyba właśnie znalazłem odpowiedź.. jedynie przesuwane i to najlepiej w drewnie? Edytowane 21 Września 2010 przez elieszetikej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 21.09.2010 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2010 Moje podręczne cenniki zawierają jedynie opcje do 3 - 3,2 m szerokości dla konwekcjonalnych przesuwek. Zostają HS. To na prawdę dobre rozwiązania. Chociaż ostatnio spotkałem się z przypadkiem z goła innym (ale były tam ewidentne błędy producenta - po prostu ktoś się uczył robić HS`y) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elieszetikej 21.09.2010 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2010 no to w sumie nie ma źle, tzn nie mam nic do HSów... tylko obiło mi się na tym forum o uszy ze mogą mieć problemy ze szczelnością - czy może tylko te które zostały źle zamontowane? i jeszcze jedno - czy w gre wchodzą również plastiki w kolorze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 21.09.2010 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2010 HKS czyli uchylno-przesuwne - w podziale 1/2 + 1/2 - szerokość do 3000 jako jednoskrzydłowe, jako dwuskrzydłowe do 6000 także w estetycznym podziale 1/4 + 1/4 + 1/4 + 1/4HS - dla dobrego producenta prawie wolna amerykanka ale tylko co do szerokości, wysokość w kolorze 2300, białe 2600-2700 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elieszetikej 21.09.2010 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2010 wielkie dzieki za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts