monikaa13 13.09.2010 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2010 A więc tak: Mały nowy blok. 6 rodzin. Piec gazowy Junkers. W mieszkaniu termostaty Schlosser, grzejniki nie wiem. I zaczyna się problem. Przykładowa sytuacja: Grzejnik ustawiony jest powiedzmy na 4 - grzeje. Jak nagrzeje to grzać przestaje oczywiście ale niemiłosiernie wali, my tak mówimy. Tak dudni w środku. Tylko i wyłącznie po nagrzaniu i wyłączeniu się termostatu na to wychodzi. O co chodzi? Serwisant z Junkersa doradził nam przeczyścić termostaty, bo to nie jest wina pieca, Zrobiliśmy to i nic. U innych rodzin nie ma tego problemu! Na razie dajemy radę, bo jest ciepło ale co zimą? Ktoś ma jakiś pomysł, co zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goike 13.09.2010 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2010 Nie jestem doświadczony w tym temacie ale wydaje mi się że gdzieś przeczytałem że oznacza to odwrotne założenie zaworu tj, na powrocie a nie na zasilaniu. Poszukaj na forum. Gdzieś tu o tym pisano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 13.09.2010 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2010 Może nie tyle zaworu co podpięcie zasilania do dołu grzejnika a powrotu do góry. Trzeba sprawdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 13.09.2010 19:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2010 Jak to sprawdzić? I co z tym dalej zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 14.09.2010 05:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2010 Zakręcić zawór.Włączyć centralne , jak będzie wysoka temperatura wody, odkręcić zawór.Przez dotyk sprawdzić która rura jest cieplejsza, ta jest zasilaniem.Rury trzeba zamienić jeżeli były by źle.Można jeszcze sprawdzić czy grzejnik jest w poziomie , lub ma odpowiedni spadek, to zależy od systemu odpowietrzania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 14.09.2010 05:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2010 Wiecie co, na to wychodzi, że każdy grzejnik jest źle podłączony, a więc chyba trzeba zamienić rury na wejściu, gdzieś koło licznika. Ja się nie znam. Mąż będzie dzwonił do firmy i niech to naprawiają, a co tam Dzięki za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 14.09.2010 07:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2010 Był dziś facet i mówi, że się zastanowi, że są jakieś trójniki czy coś i można przy grzejnikach to zamienić ale nie szkoda roboty? Jutro ma przyjść hydraulik to zobaczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 14.09.2010 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2010 Łatwiej pewnie przy liczniku zamienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 14.09.2010 09:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2010 To też mu mówiłam. Jutro będzie mąż i będzie z nim gadał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artis0 14.09.2010 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2010 jeśli wszytskie są źle podłączone to najprościej podmienić na wejściu do lokalu. Jeśli nie wszystkie to mozna zastosowac zawó przyłączeniowy krzyżowy .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 15.09.2010 12:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2010 Dziś był hydraulik i jutro przyjdzie coś tam zrobić. Zamieni na wejściu na całe szczęście. Wszystko sie zatem wyjaśniło i mam nadzieję, że już będzie ok. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts